Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Versterkte samenwerking tussen Solar en ABB in de industriële automatisering

Bekijk het gehele assortiment

ABB_FB_sustainability_478x271.jpg

Partnerschap

Solar en ABB hebben plannen afgerond voor een nieuw en sterk industrieel partnerschap. ABB is een voorloper als het gaat om toonaangevende technische bedrijven in de wereld met hun enorme assortiment aan innovatieve producten.

Met hun meer dan 130-jarige geschiedenis heeft ABB de kwaliteit en expertise in huis die Solar zoekt in een partner.

 

Whitepaper

De voedings- en drankenindustrie staat onder constante druk om zich aan te passen en te ontwikkelen om aan de vraag van de consument te voldoen. Dit betekent een verhoogde productie, lagere prijzen en een betere kwaliteit en variëteit, dit geheel met behoud van duurzaamheid.

Het optimaliseren van de productie in deze context is meer dan alleen het vinden van een leverancier. Het gaat erom een ​​partner te vinden. Een partner die deze grote uitdagingen begrijpt.

Lees de whitepaper

Bakkerij

Je processen moeten dag in dag uit synchroon lopen, van mengen en vormen tot bakken, invriezen en verpakken. Betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en precisiecontrole staan ​​centraal, of het nu gaat om snijden, ovens gebruiken of koelen op transportbanden. Het automatiseringsaanbod van ABB voor bakkerijen omvat een breed scala aan frequentieregelaars, schaalbare PLC's en een selectie van HMI's om aan jouw besturingsbehoeften te voldoen. Met functionele veiligheidsopties, van ingebouwde Safe Torque tot veiligheids-PLC's, kun je je veiligheidseisen eenvoudig implementeren.

Dranken

Consistentie is een cruciale onderscheidende factor voor wereldwijde merken en consumenten verwachten dat hun favoriete drank hetzelfde smaakt, ongeacht wie het heeft gemaakt of waar het is gebotteld. Dit vereist nauwkeurige procesbeheersing en herhaalbare, standaardoplossingen die op meerdere productielocaties kunnen worden ingezet. ABB kan drankfabrikanten helpen om consistentie en kwaliteit te bereiken, terwijl ze de productiekosten verlagen en een grotere verpakkingsflexibiliteit bieden.

Brouwerij

Met zoveel processen in je brouwerij, sta je voor een dagelijkse uitdaging om het energie- en waterverbruik te beheren en de hygiëne te handhaven. De frequentieregelaars, PLC's en HMI's van ABB maken het je gemakkelijk om je parameters te synchroniseren met je processen voor de meest hygiënische en efficiënte bewerkingen. Het automatiseringsaanbod van ABB omvat opties voor veiligheidsfuncties, van ingebouwde Safe Torque tot veiligheids-PLC's, je kunt de veiligheidsfuncties implementeren om aan je specifieke behoeften te voldoen.

Zuivel

Zuivelprocessen maken veel gebruik van pompen, mixers en separatoren. Ons automatiseringsaanbod omvat een breed scala aan snelheidsregelaars, schaalbare PLC's en een selectie van HMI's die al je processen soepel en efficiënt kunnen afhandelen. Bovendien bieden veiligheidsfuncties, van ingebouwd veilig uitschakelen tot een breed scala aan optionele veiligheidsfuncties, je de flexibiliteit om aan je specifieke veiligheidseisen te voldoen. Van productie en pasteurisatie tot opslag en reiniging, de automatiseringsoplossingen van ABB bieden je de controle en flexibiliteit voor energiezuinige, betrouwbare productie.

Olie voor consumptie

Stijgende grondstof- en energieprijzen, seizoensgebonden eisen en regelgeving vereisen veel strengere controle en automatisering in de eetbare oliën-industrie. De oplossingen van ABB leveren nauwkeurige gegevens en controle om je bedrijf te optimaliseren.

Suiker

De kern van de suikerproductie zijn motoraangedreven toepassingen zoals pompen, ventilatoren, shredders / snijmachines, transportbanden, maalapparatuur en centrifuges. Al deze profiteren van het gebruik van ABB-aandrijvingen, motoren, oplossingen voor mechanische krachtoverbrenging (MPT) en PLC's. Zeer betrouwbare aandrijvingen besparen energie en verbeteren tegelijkertijd de productiviteit door het toerental en / of koppel van elektromotoren aan te passen.

Graan

Bij het verwerken van graan en het malen van meel worden doorgaans transportbanden, blazers, zeven, molens, mengers en verpakkingsmachines gebruikt. ABB biedt een uitgebreide reeks frequentieregelaars, softstarters, motoren, tandwielen en gemonteerde lagers om je processen soepel te laten verlopen. De zeer efficiënte aandrijfmotorpakketten en IE4 / IE5-motoren van ABB verlagen de energiekosten en verminderen de uitstoot. Gecertificeerde versies voor stofontsteking zorgen voor veiligheid op locaties met stofgevaar. Aandrijvingen met ingebouwde Safe Torque Off verhogen de veiligheid van toepassingen zoals freesmachines en mixers.

Vlees, gevogelte en vis

De belangrijkste processen zijn onder meer snijden, malen, mengen en koelen, ondersteund door transportbanden, pompen, ventilatoren, compressoren, verdampers en andere. De aandrijvingen, motoren, softstarters en mechanische producten voor krachtoverbrenging van ABB zorgen ervoor dat je installatie betrouwbaar en efficiënt werkt. Motoren, tandwielen en lagers die speciaal zijn ontworpen voor voedsel- en spatzones, helpen je te voldoen aan strenge hygiënevereisten en zorgen voor een hoge voedselveiligheid.

ABB frequentieregelaars voor voedsel- en drankenproductie van hoge kwaliteit

Uitdaging en toewijding

Aangezien nieuwe apparatuur voor de verwerking van voedsel en dranken met complexe en gevoelige elektrische systemen, controles en automatisering apparatuur van oudere generaties blijft vervangen, stijgen de kosten voor onderhoud, reparatie en operaties (MRO) met toenemende onderhoudstijd, technische ondersteuning en energiekosten.

Verwerkingsfabrieken vereisen een hoog duurzaamheidsniveau van hun elektrische systemen, omdat stillegging productie van minuten tot dagen kan kosten als een batch moet worden gesloopt.

Bekijk het gehele assortiment

Om de productiviteit en voedselveiligheid te verhogen, moet verwerkingsapparatuur worden ontworpen met geometrieën die snel vervuilende stoffen afstoten en eenvoudige reiniging mogelijk maken, vaak in ruwe verwerkingsomgevingen.

Personeel voor schoonmaak en sanitaire voorzieningen gebruikt vaak hogedrukreinigingsapparatuur met bijtende chemische oplossingen op hoge temperatuur die de levensduur van de faciliteit en apparatuur verkorten. Dit vereist het gebruik van corrosiebestendige en gecoate materialen.

Planten hebben vaak extreme temperatuurbereiken vanwege verwerkingsvereisten. Problemen met thermische cycli van ovens die direct in lijn zijn met flitsvriezers kunnen betrouwbaarheidsproblemen veroorzaken in verwerkingsruimten.

Verkorte productontwikkelingscycli, kleinere batchgroottes, snelle vervaldatums en frequentere wisselingen van producttypen vereisen het toevoegen van nieuwe automatiseringstechnologieën voor een betere verwerkingsflexibiliteit, waardoor de productiekosten laag blijven en producten snel bij de klanten terechtkomen.