Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Voor Hoeflon zijn problemen uitdagingen

Tien jaar terug was Hoeflon nog een eenmanszaak van oprichter Gert van Hoef die werkte vanuit een schuur op het terrein van zijn ouders. Inmiddels telt de Barneveldse specialist in mini-kranen dertig medewerkers. Begin oktober werd de nieuwbouw in gebruik genomen die Hoeflon in staat stelt haar afnemers nog beter te bedienen. Solar is al vanaf de start vaste leverancier en groeide letterlijk met Hoeflon mee.

Directeur Gert van Hoef  van Hoeflon: ‘Het is mooi dat Solar zich als partner blijft inzetten om verder mee te groeien met onze ambities.’ 

hoeflon

Hoeflon ontwerpt, bouwt en levert mini-hijskranen, ook wel bekend als compactkranen, spinkranen of simpelweg minikranen. In 2006 werd de eerste minikraan gebouwd en geleverd. Van Hoef: ‘Al snel kwam er de vraag of we ook voor een zogenaamde Fly-jib op de kraan kon zorgen, zodat de compactkraan nog meer mogelijkheden kreeg. Daarmee gingen we aan de slag en zo kwam er een kraan met een dergelijke speciale giek op de markt. Ik denk dat dit ons typeert: we zijn snel in staat op vragen in te spelen met een gedreven team dat grote stappen heeft gemaakt in de ontwikkeling.’ 

Kleine kranen, grote stappen
Zulke grote stappen dat al snel na de start de schuur werd verruild voor een bedrijfspand. Maar ook op die locatie in Barneveld groeide Hoeflon uit zijn jasje. De ingebruikname van de nieuwbouw aan de Zwolleweg - een locatie die zo nieuw is dat de Hanzeweg het navigatieadres is - is de kroon op het succes van het bedrijf dat inmiddels vier minikranen, een carrier voor het vervoer van zware lasten en een speciale glaszuiger in haar programma heeft. 

                                ‘Solar is meegegroeid als logistiek en technisch partner.’

hoeflon

Snel schakelen
Hoeflon doet al ruim tien jaar zaken met Solar, in de beginfase was dat nog onder de naam Conelgro. ‘De toegevoegde waarden van Solar komen overeen met die van ons’, licht Van Hoef toe. ‘Problemen zijn voor ons uitdagingen. Samen zorgen we ervoor dat die problemen getackeld worden. Dit is wat ons sterk maakt en dat geldt voor Solar net zo.’ Key points van de samenwerking zijn flexibel werken, goede voorraad en optimale sourcing. ‘Ik denk dat 90 procent van de materialen die we bestellen, de volgende werkdag is geleverd. En bij geen voorraad is Solar in staat snel te schakelen en leveren. Dat geldt ook voor de technische support, speciale technische materialen worden voor ons uitgezocht en ondersteund met advies.’ Door de jaren is Solar meegegroeid als logistiek en technisch partner. Met het betrekken van het nieuwe pand heeft Hoeflon een grote nieuwe stap gezet. ‘Het is mooi dat Solar zich als partner blijft inzetten om verder mee te groeien met onze ambities’, besluit Van Hoef.

Key points van de samenwerking zijn flexibel werken, goede voorraad en optimale sourcing