Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Van Rennes Industrial Automation B.V.

Klaar voor de toekomst

Van Rennes staat sinds begin dit jaar op eigen benen en Electric Hardware Engineer Kees Lock legt uit waarom het bedrijf klaar is voor de toekomst. 

Van Rennes Industrial Automation B.V. heeft ruime ervaring in besturingstechniek voor procesautomatisering en machinebouw en is actief in een brede range sectoren; van transport en logistieke dienstverlening tot en met de voedselverwerkende industrie. Het bedrijf uit de Hoeksche Waard levert naast hard- en software engineering ook dienstverlenende functies als projectleiding, systeemintegratie, service en onderhoud. 

 

Kees Lock werkt al 21 jaar bij Van Rennes en heeft een gevarieerd pakket aan werkzaamheden. “Simpel gezegd realiseren wij automatiseringsvraagstukken van het initiële ontwerp tot aan de oplevering bij de (eind)klant. Doordat we (nog) met een relatief klein team zijn, steunen wij op een kleine selectie leveranciers die ons hierin zoveel mogelijk ontzorgt.”

 

 

De verzelfstandiging van Van Rennes binnen de WCA Group maakte dat Kees Lock de inkoop nog eens kritisch onder de loep nam. In die tijd nam Nick Schill, account manager Industry-OEM van Solar, toevallig contact op. Kees Lock: “Dat viel mooi samen en de voortvarende manier waarop Nick zich in onze case heeft vastgebeten, maakt dat we onze inkoopstroom hebben verlegd. We doen nu voor meer dan de helft onze inkoop via Solar. Belangrijk is dat we nu één groothandel hebben die ons alles levert voor zowel de Europese als de Amerikaanse markt. Dat maakt de lijnen kort en de condities beter. Van frequentieregelaar tot schakelkast komt alles project specifiek in één levering binnen.”

Werken met één groothandel maakt de lijnen kort en de condities beter.” Kees Lock, Van Rennes Industrial Automation B.V.

Slagkracht vergroot

De verzelfstandiging van Van Rennes vergroot de slagkracht van het bedrijf. Achterliggend doel: de software- en paneelbouwtak te laten groeien. “We werken onder de rook van Rotterdam; een dynamische regio waarin de ene uitdaging bijna automatisch volgt op de andere. Ons vertrekpunt is het werk voor zusterbedrijf Numafa Cleaning & Automation B.V., maar er komen al veel andere sectoren in beeld zoals de agrarische sector en chemische industrie. Ik denk dat onze transparante aanpak daar debet aan is. Open, eerlijk, duidelijk en persoonlijk. Een mix van kennis, professionaliteit en een ‘handen uit de mouwen-instelling’ zorgt ervoor dat wij, met elkaar, de klus klaren.”

Van Rennes Industrial Automation B.V.