Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Klantcase UMCG

"De verlichtingsoplossingen in twee neurochirurgieafdelingen binnen het bereik van het Hospilot-project hebben het comfort verhoogd en het energieverbruik verlaagd. De verbeterde visuele beleving die onze medewerkers bevestigen, is een geweldige verbetering."

Het Hospilot-project heeft alles te maken met het besparen van elektriciteit. De doelstelling ervan was het effect van energie-efficiënte technologie te meten in drie Europese ziekenhuizen. Het betrof het gedurende één jaar meten van het energieverbruik voor verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting, om te zien welk verschil de nieuwe systemen konden maken.

In het ziekenhuis werd LED-verlichting geïnstalleerd om het comfort van medewerkers en patiënten te verbeteren en tegelijk het energieverbruik te verlagen. Dag- en familiekamers werden voorzien van LuxSpace Mini LED-downlights en een OccuPlus-sensor die de lampen automatisch dimt. Daarnaast kunnen bezoekers en patiënten zelf de sfeer veranderen met behulp van de ToBeTouched-regelaar, wat hen het geruststellende gevoel geeft dat zij alles onder controle hebben.

Voor een prettig, verblindingsvrij licht in de afdelingen werden LuxSpace Compact LED-downlights toegevoegd. In de toiletten worden de LuxSpace Micro LED´s automatisch via bewegingsdetectie uitgeschakeld als de ruimte leeg is, wat energie bespaart. De kantoren werden voorzien van TL5 inbouwarmaturen met laag vermogen en de gang werd uitgerust met SmartForm LED. Dit innovatieve licht biedt betere dimmogelijkheden en voorkomt dat patiënten verblind raken als zij in bedden worden verplaatst.

De nieuwe verlichtingssystemen zorgen voor aanzienlijke besparingen en de medewerkers zijn er blij mee. Directeur Hank Timmerman zegt: “Het is buitengewoon te zien welk verschil licht kan maken; het heeft werkelijk de visuele beleving verbeterd. De medewerkers hebben benadrukt dat hun werkomgeving nu veel prettiger is.”

 

Universitair Medisch Centrum (UMCG), beproeft energiebesparende initiatieven met moderne ziekenhuisverlichting