Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Amsterdam ArenA en Philips Lighting innoveren gezamenlijk om stadion van de toekomst te realiseren

Amsterdam ArenA Innovation Center en Philips Lighting gaan met slimme LED-verlichting beleving, duurzaamheid en veiligheid naar een hoger niveau tillen.

Philips Lighting (Euronext Amsterdam ticker: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, wordt innovatiepartner van de Amsterdam ArenA op het gebied van ‘smart lighting’. Onderdeel van de overeenkomst is het vervangen van de veldverlichting door innovatieve LED-stadionverlichting, waarbij ook kleurvariatie wordt toegevoegd om het entertainmentniveau te verhogen. Amsterdam ArenA en Philips Lighting werken de komende jaren en in aanloop naar het EK2020 aan nog meer innoverende lichtprojecten. De nieuwe LED-verlichting wordt ingezet bij voetbalwedstrijden en concerten om extra beleving en sfeer te creëren. De Philips LED-verlichting is 's werelds eerste LED-sportveldverlichting die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Met deze verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het stadion uit te lichten tijdens evenementen in het stadion. De LED-veldverlichting wordt eind 2016 in gebruik genomen. 

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “De combinatie van onze ArenaVision LED-veldverlichting met beweegbare kleurenspots creëert een geweldig show effect. Met deze verlichtingscombinatie dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van de Amsterdam Arena. Wij zijn trots op deze samenwerking en we hebben de ambitie om gezamenlijk een wereldwijd voorbeeld neer te zetten waarbij de bezoekerservaring, duurzaamheid en flexibiliteit van het totale verlichtingssysteem de nieuwe standaard gaat worden.

Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA: “Philips Lighting is al vanaf het eerste uur betrokken bij de verlichting in de Amsterdam ArenA en wordt nu actieve partner in ons innovation center. We zijn verheugd dat de relatie met Philips Lighting op deze manier weer verder is bestendigd.

Als direct gevolg van deze overeenkomst wordt de stadionverlichting vervangen door LED en gaan we de komende jaren, in aanloop naar de transitie richting EK2020, werken aan nog meer innoverende lichtprojecten om zo de beste fan-ervaring op het gebied van verlichting te bieden aan onze bezoekers.”

De combinatie van onze ArenaVision LED-veldverlichting met beweegbare kleurenspots creëert een geweldig show effect Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux