Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Energie-efficiënte gebouwautomatisering met ABB i-bus® KNX

Het hotel Neu Heidelberg in Duitsland wilde een energie-efficiënte oplossing voor een eenvoudige bediening van airconditioning, zonwering en verlichting.

Er was een technologie nodig die niet alleen door receptiemedewerkers kan worden bediend, maar ook aangepast kan worden om aan de behoeften van gasten tegemoet te komen. Om er bovendien zeker van te zijn dat het hotel energie bespaart, moest het systeem zich ook automatisch kunnen aanpassen aan buitenomstandigheden.

Hôtelier David Schwaninger koos voor het ABB i-bus® KNXsysteem. KNX is een open standaard voor elektrische installaties die onderling verbonden zijn in gebouwen. De verbonden apparaten delen informatie via een bussysteem, terwijl hun functies worden gedefinieerd door deze te programmeren en ze te allen tijde aangepast kunnen worden. De Ruimte Master RM/S 2.1 maakt het mogelijk om de verlichting, airconditioning en zonwering in de hotelkamers ofwel automatisch ofwel naar behoefte van de gasten aan te passen.

“We hebben al tientallen jaren een zeer goede verstandhouding met ABB. Veel ABB-medewerkers zijn wel eens gast in ons hotel en het was via hen dat ik op de hoogte kwam van de KNX technologie. Inderdaad was het ABB die uiteindelijk met het beste aanbod kwam in de vorm van hun Ruimte Master”, aldus David Schwaninger, Managing Director van hotel Neu Heidelberg.

Lagere overheadkosten, meer comfort
Automatische apparaatbesturing met KNX zorgt er niet alleen voor dat de zonwering sluit als het licht erg fel is buiten. Informatie over de buitentemperatuur zorgt ook voor een constante binnentemperatuur. Dit betekent dat er geen overtollige energie wordt gebruikt voor de

temperatuurregeling in de kamer, wat leidt tot enorme kostenbesparingen voor het hotel en het hoogste niveau van comfort voor de gasten. “Het hotel betaalt nu minder dan 2% van zijn netto-omzet aan energiekosten – het gemiddelde in de hotelbranche is 3-6%”, aldus hotelier David Schwaninger.

Energie besparen van de kelder tot het dak
Het hotel Neu Heidelberg is een familiebedrijf in de wereldberoemde universiteitsstad Heidelberg. Het hotel werd pasgeleden, in 2012, uitgebreid en het nieuwe gedeelte werd meteen al uitgerust met energie-efficiënte technologie. Naast KNX zorgen systemen als WKK-units en zonne-energie-installaties ervoor dat de overheadkosten laag blijven. Voor het energie-efficiënt configureren van de gebouwautomatisering met KNX bood ABB ondersteuning bij het plannen en ontwerpen en leverde de volgende apparaten:

− RM/S2.1 Ruimte Master
− WZ/S1.1 Weercentrale
− ABZ/S2.1 Logische module tijd
− EM/S3.16.1 Energiemodule, 3-voudig, 16/20 A
− TG/S3.2 Telefoon-gateway
− SCM/S1.1 Veiligheidsmodule
− 6122/0x Bewegingsmelder solo
− 612x/02 Tastsensor solo comfort control-element
− 6138/11-xx Kamerthermostaat (RTR) fan-coil met display
− 6164 U Verwarmingsaktor
− 6179/01 Busch-Wächter® 220 MasterLINE
− 6195/27 12v schakelaktor, 10AX

 

 

De Ruimte Master RM/S 2.1 maakt het mogelijk om de verlichting, airconditioning en zonwering in de hotelkamers ofwel automatisch ofwel naar behoefte van de gasten aan te passen. Hôtelier David Schwaninger