Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Grand Sofitel Amsterdam, volledig overgeschakeld op LED-verlichting

Het Grand Sofitel is een van de beroemdste hotels van Nederlands. Sofitel hotels zijn gesitueerd in enkele van de meest prestigieuze plaatsen ter wereld, en de vestiging in Amsterdam is een van de slechts acht hotels dat het predicaat ‘Sofitel Legend’ kreeg. Zou een hedendaagse verlichtingsrenovatie voldoen aan de hoge normen van het hotel?

“We schakelden volledig over op LED-verlichting. Terugkijkend hadden we dat veel eerder moeten doen. We zijn echt onder de indruk."

De juiste verlichting
Het scheppen van een gastvrij en warm decor is essentieel voor elk vijfsterrenhotel, en het Grand Sofitel is daarop geen uitzondering. Niet alleen moesten de lampen het rijke erfgoed van het hotel ontzien, maar het was ook van vitaal belang dat ze voldoen aan de energienormen van de Accor hotelketen. Met 177 gastenkamers en 21 vergaderruimten, die een melange bevatten van zowel traditioneel als modern decor, vereiste het hotel een zorgvuldig geconstrueerde verlichtingsoplossing.

De LED-technologie werd met open armen ontvangen. De flexibiliteit van het horeca-assortiment van Philips betekende dat we het historische gevoel konden handhaven op plaatsen als de lobby, met zijn traditionele kroonluchters. Dit werd gerealiseerd met Novallure-lampen die in conventionele lamphouders passen, maar een veel langere levensduur hebben dan de oudere lampen. De lampen produceren een warme en bekoorlijke gloed die bijdraagt aan de luxueuze sfeer.

In andere ruimten van het hotel, zoals de vergaderruimten, gebruikten we horecaverlichting voor het scheppen van een moderne, stijlvolle sfeer. LuxSpace downlights en StyliD spotlights werden gekozen vanwege hun vermogen om waar dat nodig is een zuivere, verfrissende sfeer en een aantrekkelijke accentverlichting te leveren. Na de renovaties heeft het hotel diverse prijzen gewonnen en staat het weer in de spotlights, waar het ook hoort.

“We kunnen nog geen feiten noemen over totale besparingen op energie en kosten, maar we verwachten dat die 70% tot 80% zullen bedragen. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme hoeveelheid tijd die we besparen op onderhoud.” - Willem van Dam, Hoofd Technische Dienst.

Meer informatie op Philips Lighting.

We schakelden volledig over op LED-verlichting. Terugkijkend hadden we dat veel eerder moeten doen. We zijn echt onder de indruk Willem van Dam, Hoofd Technische Dienst Grand Sofitel Amsterdam