Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Groen strandpaviljoen streeft naar nul-op-de-meter

In Egmond aan Zee is in januari Nederlands groenste strandpaviljoen in gebruik genomen. Dit ‘Nautilus aan Zee’ heeft vloerverwarming, zonnepanelen en is voorbereid op NOM. ‘Voorbereid’ want voor de grondgeboden warmtepomp dient Rijkswaterstaat nog groen licht te geven. Het paviljoen staat op de plek van het voormalige ‘De Schelp’ en om zo snel mogelijk weer in bedrijf te zijn, is de nieuwbouw prefab uitgevoerd.

In Egmond aan Zee is in januari Nederlands groenste strandpaviljoen in gebruik genomen. Dit ‘Nautilus aan Zee’ heeft vloerverwarming, zonnepanelen en is voorbereid op NOM. ‘Voorbereid’ want voor de grondgeboden warmtepomp dient Rijkswaterstaat nog groen licht te geven. Het paviljoen staat op de plek van het voormalige ‘De Schelp’ en om zo snel mogelijk weer in bedrijf te zijn, is de nieuwbouw prefab uitgevoerd. 

Het oude strandpaviljoen ‘De Schelp’ is gedemonteerd en doorverkocht aan een nieuwe exploitant. Ten opzichte van de bestaande situatie is ‘Nautilus aan Zee’ 12 meter naar voren en anderhalve meter omhoog gebracht en mede door het dakterras is de capaciteit van het etablissement vergroot. Ruud Kamlag van het gelijknamige installatiebedrijf uit Castricum is enthousiast over het resultaat en het logistieke proces in samenwerking met paviljoenbouwer Strandbaak en Solar als adviseur en toeleverancier.

Duurzaamheid
Installatiebedrijf Kamlag is een achtkoppig installatiebedrijf gespecialiseerd in renovatie, onderhoud en nieuwbouwprojecten. De specialismen zijn de bekende: verwarming, water en sanitair, gasinstallaties, dak- en zinkwerk en riolering. Ook ‘duurzaamheid’ behoort tot de kwalificaties van Kamlag dat hoofdzakelijk actief is in Noord-Holland. Voor deze duurzame klus moesten de monteurs echter naar Strandbaak in Utrecht waar het nieuwe paviljoen prefab is opgebouwd. 

“Het oude paviljoen ging in oktober dicht”, licht Kamlag toe, “waarna direct met de demontage is gestart. Intussen was de prefab van de nieuwbouw reeds in volle gang. Feitelijk waren we in Utrecht al bezig met de inbouw van de installaties terwijl het oude paviljoen nog doordraaide. Ons prefab werk bestond bijvoorbeeld uit de inbouw van de boxen voor de wastafels, het plaatsen van de toilet- en urinoirframes, maar ook de voorbereiding van de keuken en van het leidingwerk. Door deze aanpak konden wij, na het plaatsen van de prefab units op nieuwe funderingspalen in november, al snel met afmonteren en afwerken starten. Dat verliep vlekkeloos waarbij de materialen met een bulldozer het strand op zijn gebracht. Nog geen drie maanden na de sluiting is de nieuwbouw in gebruik genomen.”

Duurzaam en groen
In Utrecht en Egmond zijn door Solar naast het installatiemateriaal onder meer een WTW-unit, vloerverwarming, Dyson luchtdrogers, waterbesparende urinoirs en 160 zonnepanelen geleverd. Het was in eerste instantie de bedoeling te gaan werken met een grondgebonden warmtepomp. De vergunning laat echter op zich wachten. Als alternatief is de milieuvriendelijke Quinta Ace van Remeha als cascade toegepast. Kamlag: “De keuze van materialen was aan ons. Natuurlijk ben je continu met de opdrachtgever in gesprek, maar we mochten aan de opdracht ‘zo duurzaam en groen mogelijk’ onze eigen draai geven. De komst van de warmtepomp is een kwestie van tijd. Het leidingwerk is daar op voorbereid door het dubbel uit te voeren. Met grote diameters want er wordt vanwege de lage temperatuurverwarming straks viermaal zo veel water rondgepompt. Of een lucht-water warmtepomp geen beter alternatief geweest zou zijn? Nee, vanwege de zilte lucht geeft geen enkele leverancier daar garantie op. Maar ook economisch zou het niet verantwoord zijn; we zouden er drie van nodig hebben gehad.”

Over de samenwerking met Solar is Kamlag “uiterst tevreden”. Hij maakt al gebruik van Solar Opleidingen en waar nodig ook van de Fastbox service. Maar Solar maakt volgens hem vooral het verschil door mee te denken in oplossing, fabrikant en logistiek. Ook alternatieven worden aangedragen. Zo was het fabrieksbezoek aan Uponor-Nathan medebepalend voor de keuze van het systeem voor waterleiding en vloerverwarming. “Eén systeem van één fabrikant, uit één hand geleverd, houdt de kwaliteit hoog en de lijnen kort”, besluit Kamlag. “En ook het logistieke proces liep perfect. We werken al langer samen met de eigenaren die ook enkele andere horecalocaties bezitten waar wij het onderhoud van doen. Ze wilden dan ook per sé met ons werken en dat geldt ook voor onze samenwerking met Solar. Natuurlijk spelen prijs en gunnen een rol, maar het is als installateur zaak terug te kunnen vallen op een vertrouwde partij. Leverzekerheid en logistiek zijn altijd al primaire waarden, maar die zijn bij een gestroomlijnd prefab project als dit doorslaggevend.”

Wat zijn de voordelen voor Kamlag om met Solar te werken?

• Solar heeft de juiste technische kennis en kunde in huis.
• Leverzekerheid en optimale logistiek.
• Eén systeem van één fabrikant, uit één hand geleverd.
• Waar nodig gebruik van de Fastbox service.
• Kennis vergroten met Solar Opleidingen