Er liggen veel kansen om als Indoor Accountmanager succesvol te zijn bij Solar!

26 mei, 2023

Solar Nederland

 • Interview met Anthon de Pruyssenaere

  Maak kennis met onze collega Anthon de Pruyssenaere, Indoor Accountmanager bij Solar in Alkmaar.

   

   

  Waar houdt jouw functie als indoor accountmanager in en waar ben je verantwoordelijk voor?

  Mijn functie is ontstaan omdat wij vinden dat alle klanten, hoe hoog of laag de omzet ook is, aandacht verdienen/nodig hebben. Mijn werkgebied is groot Rotterdam. Mijn focus ligt vooral op de klanten met een relatief lage omzet (tot ongeveer 25k-30k) bij ons. Vaak zie je bij groothandels dat de focus vooral op de grotere klanten ligt. Aan mij de taak om de “kleinere” klanten aandacht te geven en te analyseren of er misschien wel veel meer in zit dan wat desbetreffende klant op dit moment bij ons doet.

   

  Wat maakt het werken als indoor accountmanager bij Solar nou zo leuk?

  Het is een uitdagende functie. Je moet contact opnemen met bestaande klanten die momenteel een lage omzet bij ons doen. Deze klanten doen om uiteenlopende redenen minder/weinig met ons. De uitdaging zit ‘m dus in het vertrouwen terug winnen van de klant. Het is ook mooi om te zien dat na verloop van tijd sommige klanten ook echt meer bij ons inkopen, dus je ziet dat het contact effect heeft. Buiten dat het een uitdagende functie is, werk ik ook in een heel leuk team. Tijdens onze salesmeetings is er altijd ruimte voor een dolletje. Verder is het contact met mijn klanten vaak ook gezellig. Soms bellen klanten mij puur omdat ze zin hebben om te kletsen. Daar komen meestal ook hele leuke gesprekken uit!

   

  Hoe ziet jullie team eruit?

  Ons team (team Zuid West) bestaat uit een Field Sales Manager (onze leidinggevende), 6 Accountmanagers en 1 Indoor Accountmanager. Omdat de functie Indoor Accountmanager een vrij nieuwe functie is binnen Solar word ik gecoacht door mijn manager en krijg ik hulp van mijn collega-account-managers. Verder zijn er op dit moment buiten mijzelf nog 2 andere Indoor Accountmanagers; 1 in regio Amsterdam en de andere in regio Eindhoven. Wij hebben ook regelmatig contact met elkaar om te sparren over ingewikkelde cases of om andere tips met elkaar te delen.

   

  Waar ben je het meeste trots op?

  Het meest trots ben ik op dat ik onderdeel ben geweest van iets wat vorig jaar begon als een pilot in regio Amsterdam en Rotterdam, en blijkbaar zo succesvol is geweest dat dit uitgerold is over het hele land. Er liggen dus best veel kansen om als Indoor Accountmanager succesvol te zijn bij Solar!

   

  Werken bij Solar

  Bij Solar Nederland hebben we meerdere vacatures openstaan, voor o.a. een Accountmanager binnendienst in Oost en Noord Nederland. Wil je óók onderzoeken wat jouw carrièremogelijkheden zijn bij Solar Nederland? Kijk dan op onze vacaturesite www.solarnederland.nl/vacatures of neem contact op met onze recruiter Esmaralda Naalden (Corporate Recruiter), via telefoonnummer 06 - 188 89 256.

Tags:

Vacature Medewerker Accountmanager