'Als Productmanager ben je de spin in het web'

22 maart, 2023

Solar Nederland

 • Interview met Laurent van Dijk

   

  Maak kennis met onze collega Laurent van Dijk, Productmanager Tools, Fastening & Consumables (TFC) bij Solar in Alkmaar.

   

  Laurent van Dijk | Productmanager TFC bij Solar Nederland

   

  Wat houdt jouw functie in en waar ben je verantwoordelijk voor?

  Als Productmanager houd ik mij bezig met het onderhouden van producten/productgroepen en het optimaliseren van het mooie assortiment binnen Tools, Fastening & Consumables (TFC). Je moet hierbij denken aan het zoeken naar innovatieve producten, het up-to-date houden van het assortiment, de juiste pricing, het opstellen van campagnes en het onderhouden van leveranciersrelaties. Steeds met de gedachte om de categorie beter te positioneren, omzet te verhogen en natuurlijk de winstgevendheid.

   

  Wat maakt het werken als Productmanager TFC bij Solar nou zo leuk?

  Solar is een hele prettige werkgever waarbij ik altijd terecht kan bij mijn collega’s. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Door de gezelligheid op kantoor ga ik altijd met veel plezier naar het werk.

  De categorie waarvoor ik werk heeft in mijn ogen nog heel veel potentie. Ik vind het onwijs leuk om hier hard aan te werken en daarmee de categorie steeds een stapje te verbeteren. Het is leuk om uiteindelijk mijn inzet terug te zien in de cijfers.

  Als Productmanager ben je de spin in het web; omdat je met heel veel afdeling moet (kunnen) schakelen. Je staat in deze functie vaak in contact met de leveranciers. Het bezoeken van de leverancier is ook altijd erg leuk. Even een kijkje achter de schermen nemen bij deze grote bedrijven is interessant en leerzaam.

   

  Hoe ziet je team eruit?

  Ik werk samen met de Category Manager TFC, Wladimir Wishaupt. Ook werken wij nauw samen met de afdeling Special Sales TFC (Tools, Fastening & Consumables).

   

  Waar ben je het meest trots op?

  Ik startte in 2021 bij Solar voor de categorie TFC en in het tweede deel van het jaar heb ik diverse campagnes opgepakt; daar lag de focus op in mijn takenpakket. Dat is uiteindelijk ook terug te zien in campagneresultaten, dat is gestegen met maar liefst 400%.

  Uiteraard ben ik onwijs trots op onze categorie TFC! Ik denk dat het een van de mooiste categorieën van onze organisatie is.

  Via Solar heb ik de NCOI-cursus Categoriemanagement & Productmanagement mogen volgen. En deze heb ik goed afgerond. Kortom, mijn eerste jaar bij Solar was al direct een groot succes!

   

  Werken bij Solar

  Bij Solar Nederland hebben we meerdere vacatures openstaan, ook voor Productmanagers. Wil je óók onderzoeken wat jouw carrièremogelijkheden zijn bij Solar Nederland? Kijk dan op onze vacaturesite www.solarnederland.nl/vacatures of neem contact op met onze recruiter Esmaralda Naalden (Corporate Recruiter), via telefoonnummer 06 - 188 89 256.

Tags:

Productmanagement Medewerker Vacature