Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Interview met...

Martin Kiene

Sales manager Climate & Energy

Martine Kiene - Sales Manager Climate, Energy & Light

Juist omdat wij veel kennis hebben over wettelijke verplichtingen ten aanzien van duurzaamheid, kunnen wij onze klanten ook beter helpen met product- en serviceoplossingen.


Martin Kiene is via zijn studie terechtgekomen bij Nuon en heeft zich in zijn verdere loopbaan gespecialiseerd in de wet- en regelgeving rondom de energietransitie. In zijn latere rol als lobbyist in Den Haag hield hij zich met name bezig hoe de energiesector zich kan organiseren in deze transitie.

“De grote vraag die beantwoord moest worden; Waar gaan we heen? Hoe gaan we het doen?”

Na Den Haag had Martin behoefte om de missie concreter te maken en kwam bij Solar terecht. Het is niet vreemd dat een groot deel van Martin zijn werkweek aan duurzaamheid besteed wordt. Zowel voor Solar als voor de klanten.

“Onze klanten vragen van Solar hoe duurzaam zij is. Van doelstellingen tot certificering en natuurlijk welke kennis wij in huis hebben. Als wij geen kennis zouden hebben van de wettelijke verplichtingen zijn wij geen partij. Wij kunnen een totaaloplossing bieden voor het verduurzamen van een bedrijf. Hiervoor hebben wij de Duurzaamheid-scan ontwikkelt. Met deze scan bepalen we hoe de klant ervoor staat. Vervolgens adviseren wij hoe kan worden voldaan aan de verplichtingen én welke stappen nodig zijn om hieraan te voldoen. Heel belangrijk is dat wij ook aangeven in welke tijdspanne het bedrijf vervolgstappen kan zetten en hoe investeringen terug te verdienen zijn.”

Helaas is er een trend in de markt dat kennis aan het verdwijnen is en dat er een groeiend tekort is aan goede vakmensen. Daarnaast groeit de urgentie bij klanten, want als je langer wacht met duurzame oplossingen wordt het duurder en is de terugverdientijd korter.

“Groen is ook commerciële belangrijk voor onze klanten. Gasten boeken bijvoorbeeld veel liever bij een ‘groen hotel’”.

Ambitie is er genoeg bij Martin. ‘We zijn al goed bezig, maar een groter portfolio met mooie duurzame projecten is waar ik naar streef. Het inzetten van onze kennis om klanten optimaal te adviseren geeft heel veel energie. Dat ik daarnaast Solar kan helpen in het verduurzamen is de kers op de taart!