Interview met...

Patrick Wiesehan

Hoofd Projectbureau

Patrick Wiesehan, Hoofd Projectbureau

Hoe bijzonder de vraag van de klant ook is, wij zorgen voor een oplossing en een leveringszekerheid.


De vraag van onze klanten naar een niet-standaard oplossing wordt steeds groter. In deze tijden is de klant steeds meer op zoek naar duurzame, afvalvriendelijke en hufterproof oplossingen.
Met de services van Solar kan aan deze vraag worden voldaan, maar om deze vragen allemaal met een grote leveringszekerheid te garanderen is het Projectbureau heel belangrijk.

Patrick Wiesehahn is manager van het projectbureau en stuurt zijn team aan om optimaal ondersteuning te verlenen en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen zoals Sales, Services en het Warehouse goed te monitoren.

Patrick is al 18 jaar werkzaam bij Solar, begonnen bij Sales en nu 10 jaar verantwoordelijk voor het projectbureau. Hij is dus goed op de hoogte van de speciale verzoeken van de klanten en weet hoe belangrijk het is om aan de vraag te voldoen en op tijd te leveren.

‘Wij denken altijd mee met de klant. Als de oplossing is gevonden gaat het projectbureau aan de slag om deze oplossing te realiseren. Just in time betekent dat wij zorgen dat de order en de herhalingen altijd op tijd worden geleverd. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Wij moeten in samenwerking met inkoop zorgen dat er in bijvoorbeeld 6 maanden het product altijd op voorraad is en op de juiste tijd wordt uitgeleverd. Maar we denken ook na over het transport. Want als de order een groot volume betreft, dan zal het transport ook hierop ingesteld moeten zijn.’

Of de klant nu speciale producten wil huren (bv zeecontainers) of om speciale labels met informatie vraagt om het werk van zijn personeel makkelijker te maken tot uniek samengestelde boxen, is slechts een kleine opsomming waar het projectbureau operationeel verantwoordelijk voor is.

‘Leveringszekerheid is belangrijk voor onze klanten en een grote doelstelling voor ons. Deze doelstelling is op 99,50% behaald en vaak zelfs 100%. Hier ben ik trots op en op klanten die terug keren voor specifieke services omdat zij de meerwaarde hiervan hebben ervaren!’