Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Brandveiligheid

Famostar

Met de noodverlichting van Famostar creëer je een veilige vluchtroute wanneer de stroom uitvalt en je, je in een donkere ruimte bevindt.

Veilig een gebouw verlaten in geval van nood met Famostar

Bij spanningsuitval zorgt noodverlichting ervoor dat mensen op een veilige manier de kortste route naar de uitgang kunnen vinden. Ongeacht de oorzaak van spanningsuitval.

Met Noodverlichting is de hele vluchtroute verplicht met 1 lux op de vloer. Vaak wordt de link gelegd met brandveiligheid. Dat is niet onterecht alhoewel brand slechts voor een heel klein gedeelte oorzaak is van spanningsuitval.

Wist je dat...

• De producten van Famostar voldoen aan alle noodzakelijke NEN-EN normen

• Er 8 jaar garantie zit op de accu’s en wel 10 jaar op de armaturen

• Alle Famostar producten duurzaam zijn ontwikkeld

• Famostar een uitgebreid kenniscentrum voor Noodverlichting heeft

Famostar Noodverlichting

Famostar is fabrikant van de allerhoogste kwaliteit noodverlichting en noodverlichtingsarmaturen. Noodverlichting is er om te helpen dat je ook in het donker de weg naar buiten probleemloos kunt vinden. Wanneer de stroom uitvalt en je bevindt je in een ruimte zonder ramen, dan kan je niet meer zien waar de nooduitgang is. Voor iedereen is het moeilijk om de kortste route naar de uitgang van het gebouw te vinden wanneer het donker is. Duidelijke noodaanduiding is dan belangrijk zodat de vluchtweg direct duidelijk is en mensen veilig het pand kunnen verlaten.

Producten

Noodverlichtingsarmatuur

De juiste armaturen om veilig te kunnen vluchten in geval van nood. Bekijk het uitgebreide assortiment van Famostar

Naar de webshop
Producten

Pictogram noodverlichting

Bekijk de pictogrammen voor noodverlichtingsarmaturen om duidelijk de vluchtroute te kunnen weergeven.

Naar de webshop
Producten

Explosieveilig noodverlichting

Explosieveilige led-armaturen voor in risicovolle ruimtes waar met brandbare stoffen of gassen gewerkt wordt.

Naar de webshop
Serie

Celo vluchtwegverlichting

CELO vluchtwegverlichting van Famostar: in- en opbouwoplossingen die uitblinken in montagegemak, design en onopvallendheid.

Bekijk Celo producten
Serie

Go! Vluchtwegaanduiding

Go! vluchtwegaanduiding van Famostar is compact en functioneel, waardoor deze breed inzetbaar is. Herken de vluchtroute snel en duidelijk

Bekijk Go! producten
Serie

D-Sign, vluchtrouteaanduiding

Famostar D-Sign armatuur: een vernieuwend armatuur ontwerp waarbij vormgeving en installatiegemak even zwaar wegen.

Bekijk D-sign producten

5 lux noodverlichting verplicht bij brandblussers

Volgens de norm NEN-EN 1838 dient elke EHBO-post, elk onderdeel van de brandbestrijdingsuitrusting (zoals de losse brandblussers en de brandslanghaspels) en iedere handbrandmelder te worden voorzien van noodverlichting, ongeacht waar deze zich in het gebouw bevinden. Hierbij geldt in alle gevallen een minimaal verlichtingsniveau van 5 lux. De reden voor dit hogere verlichtingsniveau is om de EHBO-posten en brandbestrijdingsmiddelen meer op te laten vallen én bovendien het veilig gebruik hiervan goed mogelijk te maken.

Bij 5 lux zijn kleuren beter te onderscheiden en teksten goed te lezen. Een goed voorbeeld is de vergrendeling van een brandblusser die bij 1 lux amper te onderscheiden is.

Duurzame keuze met extra lange garanties

Famostar producten worden in Nederland ontwikkeld. Al 65 jaar doen we dit op onze vestiging in Velp. Omdat we zo dicht op het proces zitten kunnen we extra hoge garanties geven. Wel 10 jaar garantie op onze armaturen en 8 jaar garantie op de accu’s van onze nieuw geleverde armaturen.

Onze lange garantie termijnen zijn voor iedereen voordelig. Hiermee bespaar je kosten en tijd op het aantal accuwissels. De 5 belangrijkste voordelen van onze extra lange garantie zijn:

1. Installatie & onderhoudsgemak, tijdens de levensduur van de installatie hoeft er maar één accuwissel plaats te vinden.

2. Kies voor veiligheid, kies voor A-kwaliteit en je bent verzekerd van kwalitatief uitstekende, betrouwbare en langdurig functionerende noodverlichtingsinstallatie.

3. Vergroten van veiligheid en bedrijfscontinuïteit, dus minder verstoringen op de locaties.

4. Duurzame noodverlichtingsinstallatie, het gebruik van minder accu’s is beter voor het milieu.

5. Terugdringen van kosten met 8 jaar accugarantie.