Snel en makkelijk duurzaam verwarmen

Hybride warmtepompen van Viessmann

De vraag naar warmtepompen voor woningen is groot. Dat is niet zo verwonderlijk, want ze zijn betrouwbaarder, compacter en milieuvriendelijker dan ooit tevoren. Maar zijn jouw klanten al bekend met de hybride warmtepomp? Met een hybride warmtepomp verwarm je een woning en als het buiten uitzonderlijk koud is, springt een CV-ketel bij als het nodig is. Daarnaast zorgt de CV-ketel voor warm tapwater. De hybride warmtepomp werkt op stroom en haalt warmte uit de lucht. Een mooie tussenoptie dus als volledig gasvrij verwarmen nog een stap te ver is.

Neem contact op voor advies op maat

Toekomstbestendig hybride verwarmen

Speciaal voor jouw klanten heeft Solar met Viessmann een hybrideset samengesteld, die klaar is voor de toekomst. Met deze hybride warmtepompset kun je stapsgewijs bestaande woningen verduurzamen, besparen op gasverbruik en de energiekosten voor je klant flink verlagen. Zeker als je ook zonnepanelen combineert met de warmtepomp om zo het elektriciteitsverbruik te compenseren. Deze innovatieve pompen van Duitse makelij zijn goed, superstil en hebben een mooi design. Want ja, het oog wil natuurlijk ook wat.

De specifieke set is zo ontwikkeld dat je klant start met een hybrideset waarbij de huidige CV-ketel nog voorziet in warm tapwater. Zodra de woning klaar is voor de volgende verduurzamingsstap hoef je alleen de CV-ketel te vervangen door een passende boiler. Na deze stap is sprake van een volledig all-electric systeem (verwarming en tapwater). De Solar/Viessmann-hybrideset wordt compleet geleverd, dus inclusief alle benodigde toebehoren.

Viessmann

Hybride warmtepomp 4-6-8kW

De set is ontwikkeld voor woningen waar vermogens nodig zijn van 4 tot 8kW. Met de stille buitenunit met één ventilator, de openverdeler 1” en diverse toebehoren kan de set zo geïnstalleerd worden aan de bestaande CV-ketel.

Bezoek webshop
Viessmann

Hybride warmtepomp 10-13kW

Deze set is ontwikkeld voor woningen waar vermogens nodig zijn van 10 tot 13kW. Met de stille buitenunit met twee ventilatoren, de openverdeler 1 1/2” en diverse toebehoren kan de set zo geïnstalleerd worden aan de bestaande CV-ketel.

Bezoek webshop

Voordelen van de hybride warmtepomp

Verwarmen met een hybride warmtepomp biedt niet alleen jouw klanten voordeel. Ook jij als professionele installateur profiteert met deze speciale Solar/Viessmann-set hybride warmtepompen:

• Makkelijke en snelle installatie: vertrouwd waterzijdig inregelen bij monoblokuitvoering.
• Je hebt direct alles bij de hand: complete set met toebehoren en duidelijke
   installatieschema’s.
• Je hebt geen F-gas certificaat nodig bij installatie van een monoblok.
• Je investering voor de certificering Gasketelwet loont en biedt voordeel op je concurrenten.
• Je zorgt voor verlenging van de levensduur van de CV-ketel door een 2-trapsoplossing:
   - Nu: hybride warmtepomp installeren voor verwarmen en warm tapwater via CV-ketel.
   - Toekomst: CV-ketel vervangen door een boiler; verwarmen gaat nu volledig elektrisch.
• Je geeft jouw klanten vertrouwen door een kwalitatieve en toekomstbestendige verwarmingsoplossing.

En heb je hulp of advies nodig? Onze verwarmingsexperts staan graag voor je klaar voor al je vragen over verwarmen/koelen, isoleren en ventileren van woningen en de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Subsidie op warmtepompen van Viessmann is mogelijk tot 3.440 euro. We zijn namelijk meer dan een technische groothandel; we zijn jouw kennispartner.

Vraag vrijblijvend een advies

Welke woning is geschikt voor hybride verwarmen?

Nederland wordt in fases aardgasvrij gemaakt met als doel om in 2030 woningen volledig gasloos te verwarmen. Een enorme opgave, vooral als het gaat om bestaande woningen.

Zo wordt de hybride warmtepomp vanaf 2026 de standaard voor het verwarmen van woningen. Dit betekent dat je klanten dan bij de vervanging van een CV-installatie moeten overstappen op een duurzamer alternatief zoals een hybride warmtepomp van Viessmann.

Wanneer adviseer je hybride verwarming van een woning? 

• De woning heeft een bestaande nog goed werkende CV-ketel, die gebruikt wordt voor
  warm tapwater en kan bijspringen bij lagere temperaturen.
• De klant vindt de stap naar all-electric warmtepompen nog te kostbaar en een
   all-electric warmtepomp vergt ook net iets meer isolatie van de woning.
• Een warmtepomp i.c.m. vloerverwarming vormt in woningen de perfecte match voor een
  laag energieverbruik en veel comfort. Een combinatie met radiatoren is ook mogelijk.
• De meeste woningen die na 1995 zijn gebouwd, zijn goed geïsoleerd en hebben
  energielabel B. Het label voor oudere woningen geeft slechts een indicatie; factoren als
  gasverbruik, aanwezigheid van vloerverwarming, open haard e.d. en isolatie zijn bepalend
  voor de keuze van het vermogen van een hybride warmtepomp.

Wil je snel een inschatting maken welk type (hybride) warmtepomp past bij de woonsituatie van je klant? Maak eens een online warmteverliesberekening via onze website. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen voor een verwarmingsadvies op maat.

Maak online warmteverliesberekening
Training beginners (merkonafhankelijk)

Warmtepompen adviseren, ontwerpen en installeren

Dé basistraining speciaal voor de startende warmtepompmonteur. Je maakt uitgebreid kennis met de facetten waar je rekening mee moet houden als je een warmtepomp adviseert aan klanten. Daarnaast leer je ook hoe je een goede opname van de klantsituatie en wensen moet maken.
Meld je aan
Training gevorderden (Viessmann)

Installatie (hybride) warmtepompen van Viessmann

Heb je je de basiskennis eigen gemaakt van warmtepompen, bijvoorbeeld via de training 'Warmtepompen adviseren, ontwerpen en installeren'? Dan kun je deze merkspecifieke installatietraining van Viessmann volgen. Hierin leer je hoe je een warmtepomp (Vitocal) van Viessmann installeert en inbedrijf stelt.
Meld je aan