Klimaat en Energie

Energieopslag van thuisbatterij tot containerbatterij

Ben je op zoek naar een oplossing voor opslag van overtollige energie opgewekt uit zonnepanelen en deze gebruiken wanneer er tekorten zijn?

• Consumenen & kleine bedrijven kiezen voor een thuisbatterij
• Voor Industrie en grote kantoren is er de containerbatterij
• Onze experts helpen met jouw project van advies tot oplevering
• En als dat nodig is, leveren wij ook praktische hulp bij uitvoering

De voordelen van energieopslag

/globalassets/nl/klimaat-en-energie/solar-thuisbatterij-energieopslag-solaredge-1200x675.jpg

Een belangrijk voordeel is de mogelijkheid om je eigen opgewerkte stroom op te slaan. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. Door energie op te slaan, hoeft niet alle opgewekte elektriciteit in één keer op het net te worden gezet. En dat kan weer helpen om piekbelastingen te verminderen en de stabiliteit van het net te verbeteren.

Energieopslag kan worden ingezet bij woningen en bedrijven met een grote zoninstallatie op het dak of eigenaren van een wind- of zonnepark. Bij een overschot of zeer lage prijsniveaus kan elektriciteit makkelijk worden opgeslagen in batterijen. En in tijden van hoge vraag of beperkt aanbod kan deze opgeslagen energie weer gebruikt worden.

De grote voordelen zijn energie-onafhankelijkheid, stabiliteit van de energievoorziening en niet geheel onbelangrijk een kostenbesparing doordat zelfgeproduceerde energie te gebruiken is. En de ontwikkelingen staan niet stil, denk o.a. aan grotere opslagcapaciteit, langere levensduur en lagere investeringskosten.

/globalassets/nl/klimaat-en-energie/solar-thuisbatterij-energieopslag-eaton-1200x675.jpg

Energieopslag in combinatie met een energiemanagementsysteem

Er zijn drie verdienmodellen die je kunt koppelen aan opslag:

  • Je eigen opgewekte energie zoveel mogelijk gebruiken: Dit kan besparen op kosten op je energierekening. Ook bespaar je hiermee CO2-uitstoot (bij duurzame opwek), wat voor je bedrijf ook imagovoordelen kan opleveren
  • Met een dynamisch energiecontract is het mogelijk om energie te handelen op de markt. Soms is dit slechts beperkt mogelijk, bijvoorbeeld als er niet mag worden teruggeleverd
  • Door te 'peak shaven' met de opslag kun je toe met een kleinere netaansluiting. Dit kan schelen op maandlasten, of het kan je bedrijf in staat stellen om überhaupt te opereren

Ben je geïnteresseerd naar ons aanbod? Neem contact op voor meer informatie.

Bekijk relevante producten in onze webshop

Zonnepanelen

Van zonnepanelen, omvormers, dataloggers tot PV accessoires met merken zoals SolarEdge, Sharp, Huawei, Viessmann en Growatt.
Bekijk assortiment

Batterij voor zonne-energie

Bekijk onze producten voor energieopslag van hoogwaardige merken, waaronder Solar Edge, Solplanet, en Huawei (Solarclarity).
Bekijk assortiment

Warmtepompen

Van hybride warmtepompen tot lucht/water-, water/water- en lucht/lucht-systemen, wij hebben ook airconditioning, boilers en zelfs industriële warmtepompen.
Bekijk assortiment

Laadpalen

Bekijk ons ruime assortiment laadpalen met merken als ABB, Alfen, ALP EV en Mennekes. Ook kun je bij ons terecht voor kabels, toebehoren en andere benodigdheden.
Bekijk assortiment
/globalassets/nl/klimaat-en-energie/solar-thuisbatterij-energieopslag-woning-1200x675.jpg

Hoe efficiënt is een batterij?

De efficiëntie hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit, de soort accu (bijv. lithium-ion of lithium-ijzer-fosfaat) en ook de technologie en efficiëntie. Je hebt namelijk te maken met de levensduur van de accu.

Over het algemeen wordt de efficiëntie gemeten als het percentage van de opgeslagen energie dat opnieuw kan worden gebruikt als elektriciteit. Dit percentage kan variëren. Het is belangrijk om te vermelden dat de efficiëntie na verloop van tijd kan afnemen door gebruik en veroudering.

Bij het kiezen van een (thuis)batterij is het daarom verstandig om goed te letten op de specificaties en prestaties die door de fabrikant worden verstrekt. Op die manier kun je bepalen of de kosten en daarmee de terugverdientijd rendabel zijn.

Onze experts kunnen helpen met

• Projecten met combinaties van zonnestroom en opslag
• Batterijopslag
• Energiemanagementsystemen (EMS)
• Warmtepompboilers (WPB)
• EV laadpalen
• Installatie-support (o.a. bespreken van bouwtekeningen op locatie)

Neem contact op >