Ben je op zoek naar een oplossing voor opslag van overtollige energie opgewekt uit zonnepanelen en deze gebruiken wanneer er tekorten zijn?
• Consumenen & kleine bedrijven kiezen voor een thuisbatterij
• Voor Industrie en grote kantoren is er de containerbatterij
• Onze experts helpen met jouw project van advies tot oplevering
• En als dat nodig is, leveren wij ook praktische hulp bij uitvoering
Een belangrijk voordeel is de mogelijkheid om je eigen opgewerkte stroom op te slaan. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. Door energie op te slaan, hoeft niet alle opgewekte elektriciteit in één keer op het net te worden gezet. En dat kan weer helpen om piekbelastingen te verminderen en de stabiliteit van het net te verbeteren.
Energieopslag kan worden ingezet bij woningen en bedrijven met een grote zoninstallatie op het dak of eigenaren van een wind- of zonnepark. Bij een overschot of zeer lage prijsniveaus kan elektriciteit makkelijk worden opgeslagen in batterijen. En in tijden van hoge vraag of beperkt aanbod kan deze opgeslagen energie weer gebruikt worden.
De grote voordelen zijn energie-onafhankelijkheid, stabiliteit van de energievoorziening en niet geheel onbelangrijk een kostenbesparing doordat zelfgeproduceerde energie te gebruiken is. En de ontwikkelingen staan niet stil, denk o.a. aan grotere opslagcapaciteit, langere levensduur en lagere investeringskosten.
Het optimaliseren van het energieverbuik in een huishouden op basis van monitoring, analyse, beheren, faciliteren en het aansturen van de beschikbare energie. Dit gebeurt met behulp van een besturingssyteem (software) i.c.m. de bijbehorende hardware.
Er zijn drie verdienmodellen die je kunt koppelen aan opslag:
Ben je geïnteresseerd naar ons aanbod? Neem contact op voor meer informatie.
De efficiëntie hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit, de soort accu (bijv. lithium-ion of lithium-ijzer-fosfaat) en ook de technologie en efficiëntie. Je hebt namelijk te maken met de levensduur van de accu.
Over het algemeen wordt de efficiëntie gemeten als het percentage van de opgeslagen energie dat opnieuw kan worden gebruikt als elektriciteit. Dit percentage kan variëren. Het is belangrijk om te vermelden dat de efficiëntie na verloop van tijd kan afnemen door gebruik en veroudering.
Bij het kiezen van een (thuis)batterij is het daarom verstandig om goed te letten op de specificaties en prestaties die door de fabrikant worden verstrekt. Op die manier kun je bepalen of de kosten en daarmee de terugverdientijd rendabel zijn.
• Projecten met combinaties van zonnestroom en opslag
• Batterijopslag
• Energiemanagementsystemen (EMS)
• Warmtepompboilers (WPB)
• EV laadpalen
• Installatie-support (o.a. bespreken van bouwtekeningen op locatie)