Energietransitie

Laadpalen

Of je een laadstation nodig hebt voor privégebruik, je bedrijf of woningbouwverenigingen, wij helpen je de juiste oplossing te vinden.

Wij bieden een uitgebreid assortiment laadpalen en accessoires aan van diverse leveranciers én je kunt bij ons terecht voor advies over load balancing, facturatie en elektrische installatie. Onze experts staan voor je klaar.

Van producten tot advies en ondersteuning

Onze EV-specialisten zijn je graag van dienst en hebben kennis over de systemen en de benodigde materialen.

Solar doet meer dan alleen het leveren van de producten:
• Laadpaaloplossingen voor particulier gebruik, indien gewenst in combinatie met zonnepanelen
• Ontwerpen en doorrekenen van een laadplein, inclusief ontwerp en bouw van de verdeelkast(en)
• Het optimaliseren van je energiehuishouding door loadbalancing
• Toetsen of zakelijke toepassingen voldoen aan de laatste regelgeving
• Laadoplossingen van bekende merken waaronder: ABB, Schneider, Alfen en Mennekes

Wij helpen bij volledige project- en logistieke ondersteuning tot levering en installatie. Is er behoefte aan één enkele ‘domme’ laadpaal of een groot laadplein inclusief loadbalancing en verrekening? Ongeacht de vraag kun je op Solar vertrouwen. Van ons assortiment met bekende A-merken zijn de meest gangbare modellen ruim op voorraad en daardoor snel leverbaar.

Neem contact op voor advies op maat

Geschikt voor verschillende soorten klanten

Particuliere woningen

Het is misschien niet mogelijk om direct een laadpaal te installeren zonder eerst de groepenkast te vervangen. Het is ook belangrijk om duidelijkheid te krijgen over de plaatsing van de lader en de gebruiksfrequentie van de elektrische auto. Zoek ook uit welk laadvermogen nodig is en of er behoefte is aan snelladers.

Bepaal ook of slechts één auto het laadstation zal gebruiken (vaste kabel) of dat er meerdere gebruikers zullen zijn (open stekker)? En of er behoefte is aan facturering van het stroomverbruik?

Commerciële gebouwen

In een commercieel gebouw met een parkeergarage arriveren veel auto's op hetzelfde tijdstip. Het stroomverbruik is erg hoog op relatief vaste tijden. Het is belangrijk dat de faciliteit beveiligd is tegen overbelasting.

Met beveiligde identificatie, geavanceerde lastverdelingssystemen en robuuste laders zorg je ervoor dat de geparkeerde auto's optimaal worden opgeladen en dat het systeem ondanks intensief gebruik jarenlang meegaat.

Woningbouwverenigingen

Met de toenemende verkoop van elektrische voertuigen zal het opladen van elektrische en hybride auto's een aanzienlijke kostenpost vormen op de elektriciteitsrekening van een woningcoöperatie of appartementencomplex.

Door een geavanceerdere oplaadoplossing te installeren. Krijg je niet alleen een eerlijke verdeling van de kosten tussen de eenheden, ook zorgt het voor een veilige oplaadoplossing waarbij de zekering niet doorbrandt en dat buitenstaanders niet kunnen laden op de eenheid van een andere bewoner. Het brandrisico in een garage wordt geminimaliseerd en bewoners kunnen veilig opladen.

Onze A-merken

ABB laadpaal

ABB AC oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Dit artikel is geschikt voor verrekening omdat deze is uitgerust met een MID-Meter.
Bekijk producten

Alfen laadpaal

De Alfen EVE single Pro-Line is het complete oplaadpunt voor het opladen van een elektrisch voertuig. En met de extra configuraties gemakkelijk naar wens aan te passen.
Bekijk producten

ALP EV laadpaal

Smart, snel, veilig en een strak design en deze laadpaal beschikt ook nog over Dynamic Load Balancing. Dat is de laadpaal van ALP EV.
Bekijk producten

Mennekes laadpaal

Mennekes Amtron Compact, is de competitieve basis laadpaal voor thuisgebruik in het bekroonde AMTRON design.
Bekijk producten

Vergroot je kennis met Solar Opleidingen

De markt voor e-mobility is volop in beweging. Hierdoor is er veel behoefte aan installateurs met voldoende kennis van laadpalen.

EV-laadpalen opleidingen

Solar Opleidingen

Laadpalen adviseren en ontwerpen

In deze training laadpalen nemen we je mee in het traject van behoeften analyse tot ontwerp en installatie van laadpalen.
Lees meer
Solar Opleidingen

Installatietraining ABB

Als je aan de slag wil met een laadpaal van het merk ABB, kun je deze merkspecifieke installatietraining volgen. In deze training leer je hoe je de Terra AC Wallbox van ABB installeert en inbedrijf stelt.
Lees meer
Solar Opleidingen

Installatietraining Alfen

Als je aan de slag wil met een laadstation van het merk Alfen, kun je deze merkspecifieke installatietraining volgen. In deze training leer je hoe je een Alfen laadstation installeert en inbedrijf stelt.
Lees meer
Solar opleidingen

Installatietraining ALP-EV

Als je aan de slag wil met een laadpaal van het merk ALP-EV, kun je deze merkspecifieke installatietraining volgen. In deze training leer je hoe je de Alp Easy Charge Oval installeert en inbedrijf stelt.
Lees meer

Wetgeving verplicht laadpalen

Wist je dat het installeren van een laadpaal verplicht is bij renovatie, nieuwbouw of verbouw van je bedrijfspand? Deze regel geldt sinds 1 februari 2020. Per 10 parkeerplekken ben je verplicht minimaal één laadpaal te hebben. In 2025 geldt een dergelijke verplichting ook als je niet renoveert of verbouwt. Dan gaat het om één laadpaal per 20 plekken. Ook geldt nu al dat je bij één op de vijf parkeerplekken bekabeling moet hebben aangelegd.

Via wetten en regels stimuleert de overheid het gebruik van elektrische auto’s. Zo mogen in Nederland vanaf 2035 geen nieuwe benzine- of dieselauto’s meer verkocht worden. De elektrische auto is mede daardoor aan een hele snelle opmars bezig. Is jouw bedrijf al voorbereid?

solar-stroomschema-laadplein-3037x2486.jpg