Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Klimaat en Energie

Thuisbatterij

Ben je op zoek naar een oplossing voor opslag van overtollige energie opgewekt uit zonnepanelen? Wij engineeren jouw PV-project en denken mee van advies tot oplevering. Als dat nodig is leveren wij praktische hulp bij de uitvoering en werken zo samen aan efficiënte en toekomstbestendige oplossingen.

Waarom een thuisbatterij?

/globalassets/nl/klimaat-en-energie/solar-thuisbatterij-energieopslag-solaredge-1200x675.jpg

Een belangrijk voordeel van de thuisbatterij is natuurlijk de mogelijkheid om je eigen opgewerkte stroom op te slaan. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk.

Terwijl zonnepanelen overdag energie opwekken, wordt er vaak pas in de avond meer stroom verbruikt. Denk aan het opladen van de elektrische auto. Met een laadpaal thuis en de opgeslagen energie kun je het voertuig opladen met zelfgeproduceerde energie.

Een combinatie van zonnepanelen, een laadpaal en thuisbatterij biedt diverse voordelen, zoals kostenbesparing, energie-onafhankelijkheid en stabiliteit van de energievoorziening. En de ontwikkelingen staan niet stil, denk o.a. aan een grotere opslagcapaciteit, langere levensduur en lagere investeringskosten.

Bekijk relevante producten in onze webshop

Zonnepanelen

Van zonnepanelen, omvormers, dataloggers tot PV accessoires met merken zoals SolarEdge, Sharp, Huawei, Viessmann en Growatt.
Bekijk assortiment

Thuisbatterijen

Bekijk onze producten voor energieopslag van hoogwaardige merken, waaronder Solar Edge, Solplanet, en Huawei (Solarclarity).
Bekijk assortiment

Warmtepompen

Van hybride warmtepompen tot lucht/water-, water/water- en lucht/lucht-systemen, wij hebben ook airconditioning, boilers en zelfs industriële warmtepompen.
Bekijk assortiment

Laadpalen

Bekijk ons ruime assortiment laadpalen met merken als ABB, Alfen, ALP EV en Mennekes. Ook kun je bij ons terecht voor kabels, toebehoren en andere benodigdheden.
Bekijk assortiment
/globalassets/nl/klimaat-en-energie/solar-thuisbatterij-energieopslag-woning-1200x675.jpg

Hoe efficiënt is een thuisbatterij?

De efficiëntie hangt af van verschillende factoren, zoals de capaciteit, de soort accu (bijv. lithium-ion of lithium-ijzer-fosfaat) en ook de technologie en efficiëntie. Je hebt namelijk te maken met de levensduur van de accu.

Over het algemeen wordt de efficiëntie gemeten als het percentage van de opgeslagen energie dat opnieuw kan worden gebruikt als elektriciteit. Dit percentage kan variëren. Het is belangrijk op te vermelden dat de efficiëntie na verloop van tijd kan afnemen door gebruik en veroudering.

Bij het kiezen van een thuisbatterij is het daarom verstandig om goed te letten op de specificaties en prestaties die door de fabrikant worden verstrekt. Op die manier kun je bepalen of de kosten en daarmee de terugverdientijd rendabel zijn.

Wij kunnen jou helpen met

• Projecten met combinaties van zonnestroom en opslag
• Batterijopslag
• Energiemanagementsystemen (EMS)
• Warmtepompboilers (WPB)
• EV laadpalen
• Residentieel
• Installatie-support (o.a. bespreken van bouwtekeningen op locatie)
• Montage & installatie

Neem contact op