Klimaat en energie

Ventilatie

Bij Solar helpen wij jou verder met het kiezen van het juiste ventilatiesysteem en onderdelen. Op deze pagina vind je informatie over verschillende ventilatie-en luchtverdeelsystemen. Ben je op zoek naar dé oplossing voor jouw project?
Neem dan contact op met onze specialisten.

/globalassets/shared/climate-and-energy/ventilation/ventilation_celing-original---lowres.jpg

Waarom is ventilatie belangrijk?

Ventilatie is een noodzaak voor een goed binnenklimaat en gezonde leefomgeving in woningen en gebouwen.

Particuliere woningen, scholen, kinderdagverblijven, kantoren en soortgelijke gebouwen moeten worden geventileerd voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die de faciliteiten gebruiken. Dit houdt in dat CO2-niveaus en temperaturen op een bepaald niveau worden gehouden. In industriële faciliteiten moet procesventilatie zorgen voor onder andere de juiste productieomstandigheden en de noodzakelijke veiligheid en luchtkwaliteit voor de werknemers.

Voor welk ventilatiesysteem moet ik kiezen?

Nederland is volop woningen en gebouwen aan het verduurzamen, waardoor de isolatie en luchtdichtheid steeds meer aanwezig zijn. Om een schoon binnenklimaat te behouden moet er ook geïnvesteerd worden in een goed ventilatiesysteem. Maar hoe kies je die? Bij Solar kunnen wij je helpen met het berekenen en tekenen van het juiste systeem wat bij jouw project past.

WTW-ventilatie

Bij WTW-ventilatie, ook wel systeem D genoemd, gebeuren de toevoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht mechanisch. Dit systeem is volledig regelbaar, waardoor het goed in balans gebracht kan worden. Met warmteterugwinning wordt de koude lucht die binnenkomt opgewarmd door de warmte van de afgevoerde lucht.
Bekijk de producten

Mechanische-ventilatie

Bij mechanische ventilatie door ventilatieboxen kunnen meerdere ruimtes in de woning geventileerd worden. Met dit systeem C principe wordt enkel vervuilde lucht afgezogen. De schone lucht vindt plaats door natuurlijke ventilatie. Tegenwoordig zijn veel ventilatieboxen uitgerust met sensoren om het elektriciteitsverbruik en verlies van warmte te minimaliseren.
Bekijk de producten

Toilet-/badkamerventilatoren

Met toilet-/en badkamervenilatoren kun je schimmel, vocht en vieze geurtjes mechanisch afvoeren uit de badkamer, douche of toilet. Deze ventilatoren zijn zeer eenvoudig te monteren en daarom ideaal bij renovatie of vervanging. De ventilatoren kunnen beschikken over bewegingssensors, vochtsensors, nalooptimer en nog meer om aan de wens van de klant te voldoen.
Bekijk de producten

Luchtverdeelsysteem

Er zijn vele soorten luchtverdeelsystemen, zowel voor systeem C als D en is er in allerlei maten, vormen en materialen. Zo kan je kiezen voor een metalen systeem (rond of rechthoekig), maar ook voor kunststof (rond, ovaal of flexibel) of geïsoleerd voor systeem D. Probeer voor een goed werkend systeem altijd één merk te kiezen met buizen, slangen, hulpstukken en eventueel luchtverdeeldozen.
Bekijk de producten

Solar Zero

Door te kiezen voor producten uit het Solar Zero assortiment ben je verzekerd van de beste productdocumentatie, een EcoVadis gecertificeerde leverancier en een hoge beschikbaarheid.

/globalassets/shared/climate-and-energy/ventilation/ventilatie_soler_palau_1200x675.jpg

Soler & Palau WTW-units

Plug & play WTW-units met hoog rendement warmteterugwinning en EC-motoren met laag opgenomen vermogen.

Verkrijgbaar met standaard warmtewisselaar, alsook met enthalpie-warmtewisselaar (tot 92% voelbaar rendement, en tot 82% latent rendement). De unit staat garant voor een continu en gebalanceerd ventilatiesysteem dat de vochtige, muffe lucht in natte ruimtes afvoert en gefilterde, frisse lucht naar de leefruimtes aanvoert.