Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

‘Wij helpen installateurs verduurzamen’

21 maart, 2023

Solar, jouw partner in duurzame installatietechniek

De snel toenemende verduurzaming van residentieel vastgoed en gebouwen vraagt veel installatiekennis van duurzame techniek. Installateurs hebben steeds meer behoefte aan advies zodat ze hun opdrachtgevers kunnen voorzien van de juiste producten en oplossingen.

Martin Kiene, Sales Manager Special Sales bij Solar, vertelt in dit blog meer hoe Solar Nederland installateurs optimaal ondersteunt bij het succesvol uitvoeren van verduurzamingsprojecten.

Samen met installateurs de grootste uitdagingen aangaan

Met de versterkte focus op duurzaamheid zal de vraag naar zonnepanelen, warmtepompen, ventilatie, nieuwe verlichting, maar ook het inbouwen van een complete laadpaalinfrastructuur steeds meer voorkomen. Dat betekent een flinke uitdaging voor installateurs om nieuwe producten en systemen zo op elkaar aan te sluiten dat alles ook goed werkt. En eindklanten optimaal rendement uit hun investering halen. Tegelijkertijd is er in de installatiebranche een fors tekort aan technisch geschoold personeel. Wat het voor installateurs moeilijker maakt om projecten aan te nemen of uit te voeren binnen een gewenste termijn. Ook missen ze omzet doordat ze geen tijd hebben om aanvullende producten en services te leveren.

Martin legt uit dat de werkzaamheden van Special Sales perfect aansluiten op de behoefte van de installateur aan een kennispartner die hen ondersteunt met advies én uitvoering. “We zijn een technische groothandel met een brede range aan kwalitatief hoogwaardige technische producten, maar onze kracht ligt steeds meer in de waarde die we aan onze producten toevoegen. We maken bijvoorbeeld energiescans, warmteverlies- en lichtberekeningen waarin duidelijk naar voren komt hoeveel kosten en CO2 bespaard kunnen worden."

"We denken vervolgens mee met de installateur welke producten geschikt zijn om de installatie zo efficiënt en duurzaam mogelijk uit te voeren. Kan er niet direct geïnvesteerd worden in het hele pand, dan adviseren we ook welke ruimtes interessant zijn om als eerste mee aan de slag te gaan.”

De juiste oplossingen voor elk installatievraagstuk

Installateurs komen meestal pas bij een technische groothandel terecht wanneer er al een keuze is gemaakt voor een bepaalde techniek. “Vanuit Special Sales is ons doel om al eerder met installateurs in gesprek te komen”, geeft Martin aan. “Dat geeft ons namelijk de mogelijkheid actief mee te denken in de juiste toepassingen voor het installatievraagstuk dat voor ze ligt. Door het project vooraf met ze te bespreken, kunnen we meer of betere producten adviseren die optimaal bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van hun klanten. Verloopt zo’n project vervolgens naar wens, dan zie je dat onze relatie met de installateur ook verandert. En komen er vaak grotere projecten uit die voor de installateur en Solar interessant zijn.”

‘We denken graag actief mee in de juiste toepassingen voor elk installatievraagstuk’

Solar Nederland | Martin Kiene - Sales Manager Special Sales

Naast het advies over de juiste toepassingen en producten zet Solar nog een extra stap voor installateurs. “Naast het leveren van kwalitatief goede producten, ondersteunen we namelijk ook in de uitvoering”, licht Martin toe. “We hebben partners die bijvoorbeeld lampen in een kantoorpand kunnen vervangen of gespecialiseerd zijn in het leggen van vloerverwarming. De installateur kan daardoor een klus aannemen wat eerder door het gebrek aan uitvoerend personeel of expertise niet kon. Doordat wij de plannen voor ze uitwerken, hoeven ze minder tijd te besteden aan werkvoorbereiding en kunnen ze zich meer richten op de uitvoering. De installateur kan doen wat hij het leukste vindt en dat is installeren. Dat geeft ‘m ook de kans zich bijvoorbeeld te ontwikkelen naar installatiegebieden waar de marges hoger zijn.”

Installeren met focus

Martin ziet voor de komende jaren veel mogelijkheden voor Solar als het gaat om ondersteuning van installateurs. “Ik denk dat er een grote groep installateurs is die zich realiseert dat ze kunnen werken aan dingen die ze goed kunnen, waarbij ze ons advies inwinnen, inclusief het projectmanagement en uitvoering door een van onze partners. Deze focus kunnen ze nog eens extra verscherpen met de opleidingen die we aanbieden. Zodat we ze verder kunnen helpen met de juiste certificeringen en producttrainingen. In onze ambitie om installateurs in duurzaamheid te ondersteunen, verdubbelen we dit jaar op de onderdelen Verlichting en Climate & Energy in mensen. Zodat we samen alles uit de verduurzamingstrajecten halen die voor ons liggen!”

Wil je meer weten over Solar Nederland en hoe we je kunnen helpen bij jouw verduurzamingsprojecten? Neem contact met ons op via klimaattechniek@solarnederland.nl.

Solar helpt je graag

Wil je meer weten wat Solar Nederland voor jou kan betekenen?
Bezoek dan eens: 
www.solarnederland.nl/over-ons

Wil je meer weten over hoe wij met onze oplossingen waarde kunnen toevoegen aan jouw verduurzamingsprojecten?
Neem contact met ons op via: klimaattechniek@solarnederland.nl