Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

MVO-presentaties van Solar Nederland beloond met goud door EcoVadis

24 november, 2022

MVO-presentaties van Solar Nederland beloond met goud door EcoVadis

Solar Nederland is door EcoVadis beoordeeld met een gouden duurzaamheidsclassificatie. Het behalen van de gouden score betekent een erkenning van ons werk op het gebied van Corporate Social Responsibility (CSR) en betekent dat Solar Nederland tot de wereldwijde top 5% behoort van door EcoVadis beoordeelde bedrijven. Een verbetering ten opzichte van 2021; toen werd Solar Nederland beloond met zilver.

Waarom is certificering belangrijk?

“Steeds meer van onze klanten vragen naar ons EcoVadis-certificaat,” zegt Michiel Rohrman Senior Vice President, MD bij Solar Nederland. “We zijn trots dat onze inzet nu met goud is beloond. Het onderstreept hoe belangrijk we duurzaamheid vinden in onze onderneming en erkent Solar als een betrouwbare en verantwoordelijke leverancier.”

Het EcoVadis-certificaat is een certificering die ons werk binnen ESG (Environmental, Social, and Governance) en duurzaam inkopen documenteert. Het helpt Solar de juiste balans te vinden tussen financieel economische resultaten, transparantie, sociale belangen en het milieu.

De rating door EcoVadis wordt uitgevoerd op landenniveau. Ook Solar Denemarken heeft goud. Solar Zweden en Noorwegen behaalden in 2022 een zilveren ranking, waarmee ze tot de top 25% beoordeelde ondernemingen behoren. Deze erkenning is een positieve stimulans. Als Solar Group blijven we continue werken aan onze duurzaamheidsinspanningen en zijn optimistisch dat we in 2023 een gouden EvoVadis-rating in alle landen te behalen.

Beoordeling door EcoVadis

EcoVadis is een internationaal onafhankelijk bureau dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt op het gebied van milieu, goede arbeidsomstandigheden, duurzaam inkopen en eerlijk zakendoen. De methodiek is gebaseerd op internationale MVO-normen, zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000.

Solar Nederland is op het EcoVadis-platform vertegenwoordigd, omdat onze klanten hierom vragen en omdat transparantie belangrijk is. Via haar platform maakt EcoVadis de MVO-prestaties inzichtelijk waardoor leveranciers die duurzaam leveren en bedrijven die duurzaam willen inkopen elkaar makkelijk vinden.

MVO-prestaties van Solar

Solar Nederland maakt deel uit van het Deense Solar A/S Group. Als groep werken we samen met verschillende ngo's en ratinginstituten, waaronder EcoVadis. Op onze website en in deze presentatie staan alle rating bureaus en certificaten vermeld. Dit geeft een goed overzicht van hoe Solar maatschappelijk verantwoord onderneemt.