Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Samen (groen) op weg naar 2030

16 februari, 2022

Dagelijks staan onze experts klaar voor onze klanten en werken we vanuit ons centrale doel ‘Stronger Together’ met elkaar aan een meer groene en digitale toekomst. De duurzame oplossingen die wij onze klanten adviseren, passen we dan ook zelf meer en meer toe. Met grote én kleine stappen. Een goed voorbeeld is ons wagenpark. Stiller, schoner en klimaatbewust rijden: dat kan met een elektrische auto. Daarom startten we in 2019 met het vervangen van ons wagenpark. Inmiddels is ruim 60% van de traditionele bedrijfsauto’s vervangen door een elektrisch model. Zo dragen ook wij ons duurzame steentje bij.

In deze customer story voor Tesla vertelt Erwin Liebe, Technical Sales Engineer bij Solar Nederland, hoe het elektrisch rijden hem bevalt.

Stapsgewijze vergroening

Bij Solar streven we naar slimmer en efficiënter werken door het gebruik van data en gepersonaliseerde digitale kanalen. We bieden niet alleen klimaat- en energieoplossingen aan, maar zetten deze ook zelf in. Zo zijn/worden onze bedrijfspanden voorzien van zonnepanelen en laadpalen, en wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame vervoersmiddelen, ook bij de levering van orders. Daarbij staat het welzijn van onze medewerkers en hun woon- en werkomgeving voorop bij het uitvoeren van onze dagelijkse werkzaamheden.

Ook hebben we vanuit de Solar Group een heldere doelstelling op het gebied van onze zakelijke mobiliteit: vanaf 2030 zijn al onze bedrijfsauto’s elektrisch. Dit betekent een stapsgewijze vergroening van het wagenpark van Solar Nederland, dat bestaat uit honderdvijftig personenauto’s. Telkens als er een leasetermijn van een werknemer afloopt vervangen we een brandstofauto door een elektrische bedrijfsauto.

Altijd kunnen laden

In 2019, het eerste jaar dat de Tesla Model 3 werd geleverd in Nederland, hebben we met onze leasepartner ALD zelfs de lopende contracten opengebroken en zijn de eerste Model 3’s Standard Range van Tesla besteld. Een van de doorslaggevende redenen voor onze keuze voor Tesla was het superchargernetwerk. Het uitgebreide netwerk zorgt ervoor dat er naast het thuisladen en bij onze vestigingen, onderweg altijd snellaadmogelijkheden zijn. Dat geeft een extra zeker gevoel.

Levermoment

Drieëndertig Tesla Model 3’s zijn er in 2019 bij ons bedrijf de weg op gegaan. In diverse kleuren, want elke medewerker met een bedrijfsauto heeft daarin bij ons een eigen keuze. Wij wilden de auto’s in één keer leveren aan de bestuurders die toen overstapten naar een Tesla. In combinatie met de inname van hun vorige auto was dit een flinke operatie. Vier trailers met Tesla’s erop reden er naar ons hoofdkantoor in Alkmaar, daar hebben we samen met ALD een centraal levermoment van gemaakt. Het is allemaal prima verlopen en de bestuurders waren enorm enthousiast over hun Model 3.

Geruisloze laptop op wielen

Een van onze collega’s die destijds vanuit een diesel de overstap naar een elektrische Model 3 heeft gemaakt, is Technical Sales Engineer Erwin Liebe. In heel Nederland bezoekt hij klanten, van Groningen tot Zeeland. Dat is ook wel te zien aan de zakelijke kilometers die hij rijdt, al gauw zo’n 60.000 km per jaar. Ervaring met elektrisch rijden had hij nog niet, maar de proefrit die hij deed in Duiven, vond hij heel bijzonder. "Ik was gewend om te rijden op het geluid van de motor. Ineens reed ik in een geruisloze laptop op wielen." Bij Solar Nederland zijn de meeste Tesla’s wit, zwart, grijs, en blauw, Erwin koos voor een grijze.

Hard op weg naar 100% elektrisch

Binnen ons bedrijf geeft de focus op elektrisch rijden rust. Onze weg naar volledig elektrisch in 2030 is helder en overzichtelijk en geeft duidelijkheid bij onze medewerkers die in een bedrijfsauto rijden. Als het leasecontract op hun brandstofauto afloopt, kunnen ze uit elektrische opties kiezen. Dat is ook goed te zien aan onze huidige vloot: deze bestaat momenteel al uit 82 EVs, dat is al meer dan de helft van ons totale wagenpark. Met de Model 3’s die er in 2020 en 2021 zijn bijgekomen rijden er bij ons in totaal nu negenenveertig Tesla’s. De helft van de Tesla rijders heeft thuis ook een laadpaal. Wij hebben een regeling voor de werknemers die daarvoor de ruimte hebben op hun oprit of onder hun carport.

Het nuttige en het aangename

Ook Erwin Liebe laadt zijn auto, net als zijn telefoon, ’s nachts thuis op, via zijn Wall Connector. Hij is specialist op het gebied van warmtepompen en zonnepanelen en vooral betrokken bij complexere totaalconcepten op het gebied van duurzame energie. "Het hoort bij mijn werk om mijn dag te plannen, dus dat geldt ook voor het laden. Natuurlijk doet de Tesla dit al automatisch voor je, maar doordat ik ook wel op wat afgelegener plekken kom, bekijk ik vooraf mijn route nog wel even voor ik er naartoe ga", legt Liebe uit.

Bij trips naar het buitenland, en zeker als hij naar plekken gaat die wat minder bedeeld zijn met oplaadmogelijkheden, liggen alle stekkers en het verlengsnoer in de auto. "Het snoer kon ik een keer goed gebruiken tijdens een vakantie in de Ardennen. Dat viel niet tegen: vanuit mijn huis kon ik makkelijk in Luik komen om daar te laden bij de Supercharger om daarna door te rijden naar het huisje waar geen chargers in de buurt waren. Doordat ik bij het huisje op 220V kon laden, kon ik van daaruit weer makkelijk de Supercharger in Luik bereiken voor de terugreis."

Nu is onderweg laden bij Superchargers voor hem helemaal geen punt, want daar heeft hij aparte ‘laadseries’ op Netflix voor. Oftewel, series die hij leuk vindt maar zijn vrouw niet. "Ik verenig het nuttige met het aangename. Ik betrap mezelf erop dat ik dan ook vaak net íets langer laad. Ook de games maken het leuk als je toch even stil staat."

Liebe is blij met zijn ‘laptop op wielen’, "Vrienden rijden altijd graag met mij mee. Ik vind mijn Model 3 heerlijk rijden en de adaptive cruise control gebruik ik zo vaak, die zou ik niet willen missen. En die ene keer dat er eens iets was met de auto, kwam er een mobiele servicemonteur naar mij toe. Tijd is belangrijk, dus het ter plekke repareren is wel een groot voordeel, je kunt gewoon verder met je werk."

Solar juicht het gebruik van duurzaam vervoer als onderdeel van een duurzame toekomst toe. Zo bieden we niet alleen klimaat- en energieoplossingen voor onze klanten, maar passen we deze ook toe in onze eigen dagelijkse werkzaamheden.

 

Bron: tesla.com