Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Solar Nederland automatiseert magazijn met Autostore Element Logic

Persbericht 1 2021    ยท    8 februari, 2021

Autostore-installatie bij Solar Nederland zorgt voor meer efficiëntie en duurzame logistiek

Solar Nederland neemt een nieuw geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem in gebruik. De Autostore-installatie in het warehouse in Alkmaar bestaat uit 43.000 opslagbakken, vijftig robots, en zestien werkstations en is ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door Element Logic. “Een robotmagazijn verdubbelt het aantal orderpicks en optimaliseert onze bedrijfsprocessen om bestellingen blijvend snel en correct te leveren”, zegt Michiel Rohrman, Managing Director Solar Nederland.

Solar heeft de eerste installatie van Autostore in Nederland voor Element Logic. Het bedrijf is een sourcing en services onderneming op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek. Met het Autostore-systeem automatiseert Solar de processen rondom kleingoed, zoals: installatiemateriaal en elektrotechnische materialen. Het gaat in totaal om dertigduizend artikelen.

“De investering in Autostore zorgt voor een efficiënter gebruik van ons magazijn. Zo kunnen wij orders sneller verzamelen, met een lage foutkans. Dit waarborgt onze betrouwbaarheid en snelheid nu en in de toekomst”, vertelt Rohrman. “Onze klanten profiteren daarnaast ook van voordelen zoals minder risico op schade en minder paklijsten.”

Duurzame oplossing

Naast efficiënte noemt Solar Nederland de lagere belasting voor het milieu als een belangrijk winst. Rob Pauls, Managing Director voor Element Logic in de Benelux: “Met het Autostore-systeem worden er minder dozen en opvulmateriaal gebruikt. Tegelijkertijd bespaar je op licht en stroom. Zo kunnen de vijftig robots vijftienhonderd orderregels per uur doen en dan nog steeds verbruiken ze minder stroom dan vijf stofzuigers.”

Weten hoe Autostore werkt?

Solar Nederland heeft in een korte video het proces van hun nieuw geïnstalleerde Autostore-systeem in beeld gebracht.

Bekijk hier de video met de nieuwe autostore: https://youtu.be/j1BiFakwApA. 

 

Over Element Logic

Al meer dan dertig jaar tilt Element Logic de prestaties van warehouses naar een hoger niveau. We creëren slimme oplossingen waarmee warehouses kunnen voldoen aan de toenemende vraag van hun klanten naar snelle leveringen. Onze robotoplossingen, software en ons advies helpen bedrijven hun waardeketen te verbeteren en meer winst te maken. We optimaliseren magazijnen van alle groottes in een breed scala aan sectoren, zoals elektronische componenten, onderdelendistributie, consumentenelektronica, third party logistics (3PL), farmaceutische producten, kleding, sportuitrusting en meer.

Als eerste AutoStore®-partner beschikken we over een schat aan ervaring in het ontwerpen, leveren en installeren van maatwerkoplossingen die de workflow van klanten verbeteren. Element Logic heeft meer dan 150 werknemers in Europa en had in 2019 een omzet van €80 miljoen. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Noorwegen, met filialen in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Benelux en Polen. Voor meer informatie: https://www.elementlogic.nl

 

 

 

 

 

Solar Nederland automatiseert magazijn met Autostore Element Logic

Lees hier het artikel op www.elementlogic.nl

Klik hier