Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Vanaf 2026 hybride warmtepomp of variant verplicht bij vervanging cv-ketel

17 mei, 2022

Vanaf 2026 hybride warmtepomp of variant verplicht bij vervanging cv-ketel

Vanaf 2026 wordt een hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen, kondigt het kabinet op 17 mei jl. aan. Dat betekent dat mensen verplicht worden om zo'n pomp te installeren als hun cv-ketel aan vervanging toe is. Voor woningen die niet geschikt zijn, is een elektrische warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet ook een optie.

Een hybride warmtepomp is de snelste manier van verduurzamen. Je breidt namelijk je bestaande cv-installatie uit met een warmtepomp. Daarmee ben je nog niet volledig van het aardgas af, maar bespaar je jaarlijks tot wel 70% op je gasverbruik zonder eerst ingrijpend te hoeven verbouwen. Een mooie tussenoptie, die nu door de overheid vanaf 2026 verplicht wordt gesteld bij vervanging van je huidige, traditionele cv-ketel.

Ruim aanbod warmtepompen

Leveranciers als Remeha en Viessmann bieden een compleet warmtepompassortiment geschikt voor hoge en lage temperatuurverwarming. Hoog van kwaliteit en met oog voor design. En juist door die lage temperatuur is het rendement een stuk hoger dan bij traditionele verwarming. Dat is dus goed voor het milieu en scheelt je in de (energie)kosten.

Solar/Viessmann hybride

Solar heeft in samenwerking met Viessmann een unieke hybride opstelling ontwikkeld die op iedere cv-ketel kan worden aangesloten. Deze opstelling is een 'tweetrapsraket'; je kunt in een later stadium eenvoudig upgraden naar een all-electric warmtepomp. Binnenkort zal dit nieuwe hybride systeem op de markt komen.

Ontdek de nieuwste modellen op de VSK

Op de VSK 2022, dé beurs voor de installatiebranche die t/m 20 mei in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt, tonen Remeha, Viessmann en vele andere aanbieders hun nieuwste modellen. Op deze vakbeurs vind je ook hybride radiatoren en vloerverwarming van Thermrad, waarmee ook zij inspelen op de trend om op lagere temperaturen te verwarmen (en koelen!) en die te koppelen zijn aan (hybride) warmtepompen. Neem dus zeker eens een kijkje op VSK en/of neem contact op met Solar. Wij helpen je graag verder om jouw klanten voor te bereiden op een duurzame toekomst.

Bekijk ook het item in het NOS Journaal van dinsdag, 17 mei (vanaf 06.00 min).

Subsidie

Tot 2030 is er subsidie voor woningeigenaren om te helpen bij de aanschaf van een duurzame warmte-installatie. Er is bovendien een uitzondering op de plicht voor woningen die niet geschikt zijn en huizen die binnenkort al op een alternatief voor aardgas worden aangesloten. Een woning is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken niet geschikt als een pomp ’technisch niet inpasbaar is, of niet functioneel.’

Bron: Nu.nl | NOS | Telegraaf