Case

Verkoopautomaten zorgen voor een efficiëntere werkdag

De onderhoudsafdeling van Danish Crown Foods in Vejle, Denemarken heeft verkoopautomaten geleased via Solar. Met een speciale toegangscode kunnen medewerkers verschillende artikelen verkrijgen, wat tijd bespaart, kosten verlaagt en de werkdag efficiënter maakt.   

Op de productievloer van Danish Crown Foods worden ingeblikte worsten, ham en kant-en-klaarmaaltijden geproduceerd. De onderhoudsafdeling bestaat uit zo'n 55 mensen die ervoor zorgen dat het machinepark naar behoren functioneert. Magazijnmanager Erik Grønborg Sørensen is verantwoordelijk voor de technische inkoop. 

In het voorjaar van 2021 kwam Solar met een dienstenpakket om de werkdag efficiënter te maken. Door het gebruik van automaten en een toegangscode heeft het onderhoudsteam toegang tot alles, van batterijen tot autosleutels, in plaats van dat de magazijnmanager de producten zelf moet zoeken en leveren.  

"Sinds we de automaten van Solar hebben gekregen, hoef ik geen personeel meer in te zetten. In het verleden was dit meerdere keren per dag het geval: iemand heeft een spuitbus of batterijen nodig. Nu zijn de artikelen 24 uur per dag beschikbaar voor medewerkers, wat tijd vrijmaakt en de werkdag efficiënter maakt", zegt hij. 

"Beschikbaarheid is van het grootste belang voor Danish Crown Foods. Door de automaten heeft iedereen 24 uur per dag toegang, wat ideaal is voor een fabriek als deze. Bovendien hebben we besparingen vastgesteld voor iedereen die van deze service gebruikmaakt, meestal tussen de 25-40 procent", zo zegt Jesper Grøning Andersen, hoofd van Solar Services.

Danish Crown Foods heeft besparingen van maar liefst 30 procent gerealiseerd.

"We hebben in de zomer kosten bespaard omdat er niet zomaar artikelen verdwenen. Nu moeten mensen inloggen met hun toegangscode om hun artikelen te krijgen en veel ervan moeten weer in de compartimenten worden teruggeplaatst", legt Erik Grønborg Sørensen uit. De automaten hebben er ook voor gezorgd dat medewerkers alleen pakken wat ze nodig hebben, omdat artikelen altijd beschikbaar zijn. 

Automatisch aanvullen

Chemicaliën behoren tot de vele artikelen die het onderhoudsteam nodig heeft, maar dergelijke artikelen moeten achter slot en grendel worden bewaard. In het verleden had alleen Erik Grønborg Sørensen de sleutel, wat betekende dat hij de artikelen naar behoefte moest verstrekken. Nu bevinden deze zich ook in de automaten, maar is de toegang ertoe beperkt. 

"Bovendien komen we nooit zonder producten te zitten", zegt de magazijnmanager in Vejle.  

De automaten verzenden een bericht aan Solar wanneer de voorraden op zijn, zodat de compartimenten kunnen worden bijgevuld. 

"We hoeven zelf geen artikelen bij te houden of te kopen. Omdat we zowel tijd als moeite besparen op de facturering, zijn we erg blij met de resultaten die de automaten hebben opgeleverd."

Het plan is nu om de laatste automaten te vullen, zodat nog meer producten 24 uur per dag toegankelijk zijn voor medewerkers. 

 

Feitenbox:

De geschiedenis van Danish Crown begon met de oprichting van het eerste varkensslachthuis van Denemarken in Horsens in 1887. Tegenwoordig is dit het grootste slachthuis van het land. Danish Crown heeft ongeveer 8.000 medewerkers in Denemarken en 23.000 medewerkers over de hele wereld.