Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Een oplossing op maat vermindert afval, bespaart tijd en verbetert de efficiëntie

/globalassets/eu/products--solutions/services/customised-pallet-boxes-on-wheels.png

Het Nederlandse installatiebedrijf P. de Vries Installatietechnieken B.V. kreeg de opdracht toegekend voor het installatiewerk voor fase 1 van de Oosttoren. Een gebouw in Leeuwarden met 108 studio's voor studenten. Samen met Solar Sales & Sales Development zocht het bedrijf naar een duurzame oplossing om het benodigde materiaal te laten leveren. Tegelijkertijd wilden ze assistentie voor het vereenvoudigen van het logistieke proces en het beperken van de afvalstroom op de bouwplaats, wat het gebruik van papier, karton en plastic moest reduceren.

Oplossing op maat
​​​​​​​Sales Account Manager Jaap Dijksterhuis, Sales Development Manager John Bloemendaal, Manager Project Office Patrick Wiesehahn en Manager Services Rob Carati van Solar Nederland hebben in overleg met P. de Vries een oplossing gevonden die inspeelt op de behoeften en wensen van deze klant.

Voor het leveren van materiaal werd gekozen voor speciaal gemaakte palletboxen op wielen in plaats van standaardlevering in bulk op europallets. De boxen kunnen buiten worden opgeslagen, deze zijn waterbestendig en afsluitbaar met een hangslot. Zo is er minder kans op diefstal. De luchtbanden zorgen er daarnaast voor dat de boxen op alle soorten ondergrond makkelijk te manoeuvreren zijn, zonder de ondergrond te beschadigen.

 

/globalassets/eu/products--solutions/services/pallet-box-packed-with-the-goods-to-be-delivered.png

In elke box zit het materiaal dat nodig is voor twee ruimtes. Het materiaal uitpakken, sorteren en distribueren is niet meer nodig en dit bespaart veel tijd voor de installateur. Wanneer Solar bij het inpakken het materiaal in de boxen plaatst, is er minder verpakkingsmateriaal zoals karton, plastic en piepschuim, wat resulteert in een kleinere afvalstroom en meer efficiëntie op de bouwplaats. De boxen zijn ook te gebruiken voor kant-en-klaar gemonteerde sanitaire producten. Denk bijvoorbeeld aan een gootsteen met een gemonteerde kraan en sifon. Bij het inpakken verwijdert Solar de originele verpakking en maakt het gebruik van dekens als buffermateriaal voor het opvullen, bufferen en fixeren van het verpakte materiaal. De dekens worden dan samen met de box geretourneerd voor hergebruik.

Project Office
Project Office bij Solar Nederland is verantwoordelijk voor het organiseren van projectleveringen of individueel gespecificeerde leveringen aan klanten. Het team coördineert alle aspecten van klantbestellingen. Het zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Denk aan het voorspellen van materiaalvereisten, het invoeren van bestellingen in het systeem, het houden van toezicht op toelevering in het magazijn van Solar, het communiceren met de prefab afdeling en het coördineren van het operationele aspect. Zo bepaalt het team hoe de klant het materiaal geleverd moet krijgen.

/globalassets/eu/products--solutions/services/p-de-vries-studentstay.jpg

Klant
P. de Vries is zeer tevreden over de oplossing. Roel van der Ploeg, senior projectleider, zegt: "We zijn heel enthousiast over deze oplossing. De palletboxen worden per studio op de juiste plek geplaatst. Zo werken we heel efficiënt."

Partnerschap maakt het verschil
"De samenwerking tussen alle partijen verliep prettig en efficiënt", zegt Patrick Wiesehahn, Manager Project Office. "Het project is tot grote tevredenheid van alle betrokkenen afgerond. Het is een mooi voorbeeld van 'Samen gaan we ervoor'. Na de implementatie kregen we een opdracht voor de tweede fase van het project: de Westtoren, die 180 studio's voor studenten telt. Daar mogen we trots op zijn!"

 

Solar's logistieke oplossingen
Lees meer over maatwerk in levering