Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Gids voor goede verlichting

Verlichting voor scholen en onderwijsinstellingen

De laatste jaren zijn de eisen voor verlichting in klaslokalen verhoogd. Het is niet langer voldoende dat armaturen alleen maar voor licht zorgen; verlichting dient een optimale leer- en onderwijssfeer te creëren.

Daarbij biedt de onderwijssector nog veel kansen voor verduurzaming. Het is een uitdaging voor veel bestaande onderwijsbestuurders om hun panden te renoveren naar frisse en toekomstbestendige gebouwen.

 

Verbeter de verlichting op scholen

Uit onderzoek blijkt dat licht een belangrijke invloed heeft op hoe we ons voelen. Als we niet genoeg licht tot ons krijgen, raken we vermoeid en verminderen onze prestaties. Uit een internationale studie blijkt dat zelfs kleine veranderingen in de verlichting grote voordelen kunnen opleveren in de schoolomgeving. Dit blijkt uit een conclusie van 400 wetenschappelijke artikelen in het kader van het EU-project "SSL-erate".

*Studie: 'Invloed van omgevingsverlichting op prestaties, gemoedtoestand, endocrien systeem en andere factoren bij kinderen op school', Tommy Govén, Thorbjörn Laike, Peter Raynham en Eren Sansal.

 

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

> Meer verlichting in schoollokalen

> De verdeling van het licht is veranderd, zodat er meer licht op de muren valt en minder licht op de tafels en de vloer. Uit de studie blijkt dat in de twee klaslokalen waar de muren en het plafond meer verlichting kregen, het zogenaamde grotere omgevingslicht, de leerlingen beter presteerden. De positieve effecten waren te danken aan een evenwicht tussen direct en indirect licht in de twee klaslokalen.

Wat zijn de effecten?

> Leerlingen presteren beter op standaardtoetsen voor wiskunde, lezen en schrijven, vooral tijdens de donkere periodes in de winter

> De stemming word beïnvloed, kinderen zijn 's ochtends aanzienlijk energieker

> Het wakkerheidshormoon cortisol neemt toe, terwijl het slaaphormoon melatonine afneemt, waardoor de biologische klok positief wordt beïnvloed

Wat je kunt bereiken door te investeren in nieuwe verlichting:

> Lager energieverbruik - Led is minstens 5-10 keer efficiënter dan conventionele lampen

> Langere levensduur van je verlichting - minstens 50.000 uur

> Het juiste licht op het juiste moment – Door middel van daglicht- en aanwezigheidsregelingen

> Sfeer creëren - Bij wisselende verlichtingsbehoeften voor vakken als knutselen of gym. Bij gymnastieklessen zou je bijvoorbeeld daglicht kunnen nabootsen

> Veiligheid - Verlichting moet onmiddellijk ingeschakeld kunnen worden

> Buitenverlichting - IK-classificatie: schok- en vandalismebestendige armaturen

> Noodverlichting - Om veilig de weg naar buiten te vinden in het geval van nood

 

Energieke leerlingen presteren beter

De juiste verlichting in scholen is essentieel om de prestaties van leerlingen te stimuleren en hun studieresultaten te verbeteren. Klaslokalen, gangen en schoolterreinen vereisen allemaal een verlichtingsoplossing die meer doet dan alleen verlichten. Er is slimme verlichting nodig die herkent en uitschakelt wanneer het klaslokaal leeg is en die zonder vertraging aangaat wanneer iemand het lokaal weer binnenkomt. Als het gaat om verlichting op het schoolplein, moeten de armaturen schok- en vandalismebestendig zijn om ervoor te zorgen dat het licht altijd schijnt wanneer het nodig is.

 

Automatisering bespaart energie

Gedurende de dag varieert het daglicht van intensiteit, variërend van totale duisternis in de ochtend tot een heldere zon die door het raam schijnt. Sensoren stellen het licht automatisch optimaal af en bespaart daarmee energie. Voor scholen en andere soortgelijke bedrijven hebben wij een groot aanbod aan verlichting in ons assortiment.

Productaanbevelingen

INVERSO II

Kies voor deze veelzijdige downlight in diverse uitvoeringen.
Naar producten

BORA

Kies voor de BORA inlegpaneel voor T-profiel met extra stabiliteit.
Naar producten

UPLOAD

Compact en stijlvol design, geschikt voor plafond- en wandmontage.
Naar producten

Verbod lampen

Lees meer over de uitfasering van fluorescentielampen.
Naar het overzicht

Lichtregeling

Een intelligent draadloos verlichtingsbesturingsconcept dat installatie- en programmeringskosten minimaliseert en gebruikers flexibiliteit en energiebesparing biedt.

 

 

Lees meer over lichtregeling

Andere ruimtes

Buitenverlichting

Een goede buitenverlichting zorgt voor een fijne ambiance en draagt bij aan de veiligheid in de schemering of het donker. Bekijk onze buitenverlichting. Functioneel, robuust en weerbestendig.
Naar de producten

Kantoor- en administratieve ruimten

Een goede verlichting op kantoor is essentieel. De juiste hoeveelheid licht bevordert niet alleen de productiviteit van medewerkers, het draagt ook positief bij aan de sfeer en de uitstraling van het kantoor.
Lees meer

Noodverlichting

Noodverlichting staat centraal in elk brandbeveiligingsconcept en is een noodzaak om de vereiste veiligheid in alle openbare gebouwen te garanderen.
Lees meer

Renovatie -

Een verplicht onderwerp voor moderne schoolruimtes

Renovatie van klaslokalen is altijd een goede beslissing - en met Solar Light is het heel eenvoudig. Wij ondersteunen je niet alleen bij de voorbereiding en planning van je projecten, maar begeleiden je ook graag tijdens het gehele proces.

Onze ervaren verlichtingsexperts staan voor je klaar met technisch advies en jarenlange expertise.

Neem contact op