Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

CRI (Kleurweergave)

Wat is CRI?

Het vermogen om kleuren weer te geven wordt aangegeven door de zogenaamde kleurweergave-index (CRI). De kleurweergave wordt aangegeven op een schaal van 0 tot 100 procent. Deze index geeft aan waar precies de kleur van de lichtbron staat ten opzichte van het zonlicht. Hoe hoger de CRI, hoe dichter de lichtbron bij het licht van de natuur staat. Daglicht heeft CRI = 100.
Lichtbronnen met een CRI tussen 80 en 89 hebben een hoge kleurweergave, waardoor ze vrijwel overal toepasbaar zijn. Deze CRI zou vaak worden gebruikt in huizen, kantoren, magazijnen, enz. In winkels en kappers enz. zou men vaak een CRI tussen 90-100 gebruiken, omdat de kleurweergave hier cruciaal is

Het is belangrijk om te benadrukken dat CRI onafhankelijk is van de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur zorgt voor sfeer, maar heeft geen invloed op de weergave van de kleuren.

De kleurweergave kan verschillen tussen diodes van verschillende fabrikanten, maar is gerelateerd aan de spectrale verdeling van de LED. Het is ook vermeldenswaard dat de kleurweergave kan variëren, afhankelijk van of het een nieuwe LED-module is of een die al duizenden uren brandt.