Verduurzamen en besparen

Stappenplan voor kantoren naar Energielabel C

Voor een kantoor- en bedrijfsgebouw groter dan 100m2 is minimaal energielabel C verplicht. Deze verplichting gaat in op 1 januari 2023. Maak elk gebouw duurzaam en verhoog het energielabel met led-verlichting, bewegingssensoren en smart oplossingen van Solar Light. Wij helpen je graag.

Vraag een stappenplan aan

Stap voor stap naar energielabel C

1. Vraag een energiescan aan
Een energiescan geeft je inzicht in welke energiezuinige maatregelen je kunt realiseren om minimaal energielabel C te behalen.

2. Laat energiescan & lichtplan opmaken door Solar
Met een lichtplan op maat kies je de juiste armaturen voor elke ruimte conform de actuele normen en wetgeving. Zo bespaar je niet alleen met energiezuinige kantoorverlichting, maar stimuleer je ook de productiviteit van mensen en zorg je voor een prettig werkklimaat.

3. Laat de energiebesparende verbeteringen installeren
Begin tijdig met de uitvoer van alle energiebesparende maatregelen en het overstappen naar led-verlichting. Per 1 januari 2023 dient ieder kantoor groter dan 100m2 te voldoen aan de eisen voor minimaal energielabel C

4. Vraag nieuwe energielabel aan bij Solar Nederland
De lichtadviseurs van Solar Nederland helpen je graag bij de aanvraag van een nieuwe energielabel.

Laat ons contact opnemen voor een energiescan

Besparen met led

Energie besparen is kosten besparen, ook in kantoorgebouwen. Vanaf 1 januari 2023 is een energielabel C verplicht voor kantoorpanden groter dan 100m2. Voldoet een pand niet aan de eis van maximaal 225kWh per m2 per jaar, dan mag het vanaf deze datum niet meer als kantoor worden gebruikt.

Met een goede isolatie van kantoorgebouwen is snel resultaat te boeken. Het vervangen van TL- of halogeenlampen door duurzame en zuinige ledverlichting zorgt voor een fikse energiebesparing.

Een ledlamp heeft meer branduren, vervanging is daardoor minder snel nodig. Dankzij bewegingsmelders, sensoren en andere smart oplossingen in verschillende ruimtes te installeren, zowel binnen als buiten, brandt de verlichting alleen als het echt noodzakelijk is. Dit verlengt de levensduur van ledverlichting nog meer en levert een directe energie- en kostenbesparing op tot wel 80% als je beide maatregelen doorvoert.

Lees meer over de energiebesparingsplicht

 

 

Wetten en regels gebouwen Rijksoverheid

Rijksoverheid

Ben je eigenaar van een kantoorpand en wil je weten of de verplichting ook voor jouw kantoor geldt? Je vind ook meer informatie en de meestgestelde vragen op Rijksoverheid.nl

Je kunt ook direct contact opnemen met één van onze lichtspecialisten. Onze ervaren lichtspecialisten staan altijd voor je klaar met technisch advies en jarenlange expertise. Ze helpen je snel een inschatting maken en kennen slimme duurzame oplossingen.

Volgens het laatste onderzoek van de overheid heeft 50% van de kantoren een energielabel C of beter. Elke 3 maanden worden de cijfers aangepast en de meest recente gegevens zijn van 1 oktober 2022:

   ● 50% kantoren heeft energielabel C of beter

   ● 11% kantoren heeft energielabel D of slechter

   ● 39% kantoren zonder energielabel

Kijk op Rijksoverheid