Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Kantoorgebouw

Kantoorpand stijlvol en praktisch verlicht na renovatie

Toen Bygg-Göta, een van de grootste particuliere vastgoedbedrijven in Göteborg, een groot kantoorpand aan de Kämpegatan wilde renoveren, werd het team met lichtadviseurs van Solar Light al in een vroeg stadium ingeschakeld. Door een goede samenwerking konden de nieuwe huurders aan de slag met oplossingen die zowel stijlvol als praktisch zijn.

Het Zweedse Bygg-Göta bouwt, renoveert en beheert al ruim 70 jaar zowel woningen als bedrijfspanden. Bygg-Göta is onder andere eigenaar van de wijk Bronsen in het centraal gelegen Gullbergsvass, waar oude industriële panden stuk voor stuk zijn gerenoveerd tot moderne kantoren. De laatste fase van het project behelsde de huizen langs Kämpegatan 4 - 16, waar de huurders eind 2018 hun intrek konden nemen in ultramoderne appartementen. Voor de renovatie zocht Bygg-Göta in een vroeg stadium contact met Solar voor ondersteuning met de verlichting in deze panden.

Verlichting als designstatement
“Het mooie aan dit project was dat Bygg-Göta echt durfde in te zetten op verlichting. Helaas wordt verlichting vaak gezien als iets dat gewoon nodig is, maar hier is er vanaf het begin voor gekozen om het als onderdeel van het interieur te zien, wat wij natuurlijk erg waarderen”, licht Andreas Johansson, Sales Manager voor Solar Light, toe.

“Vaak ontvangen we alleen een bouwkundige tekening van hoe het pand eruitziet met lege vertrekken en krijgen we hooguit een vaag idee hoe men de inrichting voor zich ziet. In dit geval werd het hele pand gestript. Doordat wij al in een vroeg stadium bij dit project werden betrokken, werd de expertise van onze lichtadviseurs goed benut. Dat is natuurlijk het beste uitgangspunt voor een optimaal resultaat. We zijn zeer trots op dit project. Vooral omdat de samenwerking tussen alle betrokkenen zo goed verliep”.

Buiten de lijntjes kleuren
Bij het project is gebruik gemaakt van een aantal verschillende standaardproducten uit het assortiment van Solar Light. Verschillende producten zijn ook speciaal afgestemd op het project. Zo werden bijvoorbeeld kant-en-klare armaturen gebruikt, die efficiënter konden worden gemonteerd. Een andere succesvolle aanpassing is dat een groot deel van de producten speciaal werd gelakt om in de kantoorinrichting te passen. “Dat is heel erg geslaagd”, aldus Johansson. “Armaturen zijn meestal wit, maar hier is ervoor gekozen om ze zwart te lakken. Zo kun je nog beter laten zien hoe prachtig iets wordt als je lef hebt en buiten de lijntjes durft te kleuren.”

Betrokkenheid als solide basis
De installatie is uitgevoerd door het bedrijf Högsbo El, dat al geruime tijd voor Bygg-Göta werkt en ook al jarenlang klant is van Solar. “Er zijn vooral twee dingen die ik waardeer in de samenwerking met Solar. Het ene is dat je altijd antwoord krijgt op je vragen en dat je die ook snel krijgt. Het andere is betrokkenheid. De medewerkers komen graag ter plaatse het project bekijken, wat een goede basis vormt voor een mooi eindresultaat”, vertelt Mats Danielsson van Högsbo El. “Een voordeel van het in een vroeg stadium inschakelen van de expertise van Solar, is dat je alle berekeningen zwart op wit krijgt, zodat je niet te veel of te weinig armaturen krijgt. Vaak als jezelf opmeet, kies je misschien wat extra armaturen voor de zekerheid.”

Value for money
Sven Thompson is Project Manager bij Bygg-Göta en verantwoordelijk voor de renovatie van de panden aan de Kämpegatan. Ook hij is verheugd over de samenwerking. ”Werken met Solar betekent voor mij dat je snelheid en kennis krijgt en werkt met een betrokken team. We zijn erg tevreden over het eindresultaat; het is zeer geslaagd. De verlichting in het kantoorpand versterkt het bijzondere aspect van de ruimtes. We laten het licht extra ruimte innemen in plaats van dit te verbergen. Ook is er ruim aandacht besteed aan het kostenplaatje. We hebben echt waar voor ons geld gekregen; uitstekende adviezen en voortreffelijke verlichting.”

Sven Thompson en Bygg-Göta werkten al vele keren samen met Solar en het Solar Light-team, maar het komt zelden voor dat de samenwerking in zo’n vroeg fase begon als bij dit project. “De voordelen daarvan zijn legio”, aldus Thompson. “Dit project was af en toe best ingewikkeld. We hebben bijvoorbeeld diverse vloerhoogtes op de verschillende niveaus. Dat stelt speciale eisen aan bijvoorbeeld verblindingsbescherming. Daarom is het goed om al in een vroeg stadium een beeld te krijgen voor passende oplossingen.”

“Een ander groot voordeel is dat we al vroeg in het proces een product kunnen zien en een idee krijgen van de bijbehorende prijs. Dat betekent dat we de kosten in de hand kunnen houden, terwijl we weten dat het eindresultaat echt goed wordt.”

Woonkamergevoel

Casual verlichting voor ontspannen en creatieve vergaderingen.

Aantrekkelijk trappenhuis

Stijlvolle lampen die bijdragen aan een goed verlicht trappenhuis dat de aandacht trekt.

Buitenverlichting

Het juiste licht creëert een uitnodigende gevel.

Benieuwd wat Solar Light voor uw volgende project kan betekenen?

Onze producten op het gebied van verlichting worden zorgvuldig gekozen. Deze zijn van hoge kwaliteit en geven gegarandeerd gedurende lang tijd waar voor uw geld. Via onze verlichtingsdeskundigen bieden wij lichtberekeningen waardoor de juiste verlichting altijd op de juiste plek terecht komt, of de verlichting nu binnen of buiten wordt geplaatst. Door onze kennis en expertise zorgen we ervoor dat uw werk zo soepel mogelijk verloopt. Wat u ook zoekt op het gebied van verlichting, wij hebben de oplossing voor u. Wij weten wat moderne verlichting betekent voor zowel de mens, het milieu en uw portemonnee.

Lees hier meer over Solar Light