Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Alcoa vervanging door ledverlichting

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-etter.jpg
PROJECT ALCOA Lista (Noorwegen)
KLANT ALCOA
SOLAR-CONTACTPERSOON Frode Sylte
RESULTAAT Maatwerkverlichting voor industriële toepassingen in een omgeving met hoge temperaturen

 

ALCOA-hallen in de fabriek in Lista.

Toen de op één na grootste aluminiumproducent ter wereld, Alcoa, een nieuwe verlichtingsoplossing nodig had, bleek Solar Light de juiste leverancier. Het eindresultaat is een betere en veiligere arbeidsomgeving voor de medewerkers op de productielocatie.

Oude armaturen met gasontladingslampen werden vervangen door een led-oplossing, die een helderdere werkplek creëerde voor de bijna 200 medewerkers van Alcoa. Naast economische voordelen, zoals bijvoorbeeld energie-efficiëntie, heeft de nieuwe verlichting ook gezorgd voor een aanzienlijke verbetering van de veiligheid in de productieruimte.

- “De medewerkers gebruikten eerst hoofdlampen. Nadat de nieuwe verlichting geïnstalleerd was, werd het mogelijk om zonder dat extra licht te werken. ‘We hebben nu ook minder botsingen met voertuigen. Het lijkt erop dat het verbeterende zicht in de werkplaats toekomstige ongelukken zal voorkomen’’, zegt Ove Martin Kjølleberg van Alcoa.

Ove legt uit dat de weergave van de kleuren veel beter is: dit betekent dat kabels makkelijker te onderscheiden zijn. De ovens stoten verschillende gassen uit en het is gemakkelijker te zien wanneer medewerkers extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen.

De elektriciens van Alcoa verwisselden vroeger de lichtbronnen om de drie jaar en sommige verlichting zelfs vaker. Dat kostte veel tijd, die nu besteed kan worden aan andere werkzaamheden.

- ‘’Wij hadden steeds verlichting die niet werkte en kabels die te oud waren om voldoende stroom te leveren. Met onze nieuwe led-oplossing behoort dat verhaal tot het verleden’’, aldus Ove Martin Kjølleberg.

Voor de installatie, werden de componenten van Solar Light eerst getest in een operationele omgeving en blootgesteld aan de temperaturen van aluminiumproductie, die 30 graden boven de buitentemperatuur liggen.

Het product dat is geïnstalleerd, is VIGILANT High-Bay.

Alcoa Lista voor en na:

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-for.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-etter.jpg