Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

"Het verschil is groot"

- Nieuwe armaturen maken het verschil bij GLC Flytt AB

 

 

TEKST: Magnus Carlsson
FOTO: Nicke Messo

Bekijk alle projecten

Wanneer GLC Flytt zich op de toekomst voorbereidt, doet het dat met een focus op duurzaamheid.

Als onderdeel hiervan hebben ze onlangs hun oude verlichting vervangen door energiezuinige armaturen van Solar Light van Zweedse makelij.

- "Het enige wat ik me afvraag is waarom we dit niet eerder hebben gedaan," zegt klant Sudo Sulejmanovic.

● Feiten: nieuwe verlichting bij GLC Flytt AB

● Uitdaging: de bestaande verlichting was ondermaats en werd gevoed door oudere tl-buizen

● Oplossing: SWEA23-armaturen van Zweedse makelij van Solar Light, met Dali-besturing

● Resultaat: betere lichtkwaliteit en lagere bedrijfskosten

GLC staat voor Göteborgs Lastbilcentral en is een begrip in Göteborg. GLC is een veelomvattend transport- en logistiek bedrijf en het is beslist niet overdreven om te zeggen dat er geen inwoner van Göteborg is die nog nooit een auto van GLC voorbij heeft zien rijden.
 
GLC Flytt AB is een volledige dochteronderneming van GLC. "Flytten" staat in voor verhuizingen en opslag voor zowel particulieren als bedrijven. Het bedrijf is gevestigd in een enorm magazijn net buiten Göteborg en vanuit hier worden verhuizingen lokaal, nationaal en internationaal uitgevoerd.
 
Focus op duurzaamheid
Enige tijd geleden kreeg Solar Light de eervolle taak om een nieuwe verlichting te vinden voor het grote magazijn van GLC Flytt. De oude armaturen gaven niet meer voldoende licht en werden gevoed door oude tl-buizen die kwik bevatten. De T5- en T8-fluorescentielampen zijn sinds 1 september 2023 uitgefaseerd en voor een duurzaamheidsbewust bedrijf als GLC Flytt voelt het belangrijk om deze stap te zetten.
 
- "Overschakelen op duurzame verlichting is een no-brainer. We willen geen oude tl-buizen met kwik gebruiken, maar toekomstbestendige, energiezuinige verlichting. Het gaat ook om veiligheid en arbeidsmilieu, mijn personeel moet de best mogelijke verlichting hebben zodat we het risico op ongelukken minimaliseren.", zegt Sudo Sulejmanovic, business area manager voor GLC Flytt.
 
Lokaal geproduceerde armaturen
Voor de beslissing bekeek GLC Flytt verlichtingsopties van verschillende partijen, maar de keuze viel al snel op Solar Light en de in Zweden geproduceerde armaturen SWEA23 - die op 30 minuten afstand van de vestigingen van GLC Flytt worden geproduceerd. De installatie werd uitgevoerd door SO El.
 
- "We werden goed geholpen en het was duidelijk dat Solar de beste oplossing, de beste levertijd en een marktconforme prijs had. We kregen een totaaloplossing en alles werkte direct. Alles was zelfs eerder klaar dan gepland," zegt Sudo en voegt eraan toe:
 
- "Ik moet ook zeggen dat het heel goed voelt om in Zweden geproduceerde armaturen te hebben. Ons hele bedrijf bij GLC is gebaseerd op duurzaamheid en het gebruik van lokale arbeidskrachten, dus lokaal geproduceerde armaturen zijn ideaal voor ons.
 
Nu heeft GLC Flytt toekomstbestendige armaturen, die ook DALI-gestuurd zijn en automatisch in- en uitschakelen afhankelijk van of er iemand in de ruimte aanwezig is. Maar waar Sudo Sulejmanovic het meest van onder de indruk is, is de kwaliteit van de nieuwe verlichting.
 
- Ja, wat kan ik zeggen. Ik had geen idee dat er zo'n groot verschil kan zijn qua verlichting. Maar nu, achteraf, realiseer ik me dat pas. Waar je je ook bevindt, de ruimte is overal perfect verlicht. Het enige wat ik me afvraag is waarom we dit niet eerder hebben gedaan, maar dat is natuurlijk makkelijk om achteraf te denken.
 

_J1_1763-1200x1200.jpg

Overschakelen op duurzame verlichting is een no-brainer. We willen geen oude tl-buizen met kwik gebruiken, maar toekomstbestendige, energiezuinige verlichting. Het gaat ook om veiligheid en arbeidsmilieu, mijn personeel moet de best mogelijke verlichting hebben zodat we het risico op ongelukken minimaliseren. SUDO SULEJMANOVIC, BUSINESS AREA MANAGER, GLC FLYTT

Ontdek ons ​​verlichtingsassortiment en hoe ons Solar Light-team je kan helpen

Lees meer over Solar Light