Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Project zonder impact

Solar zet de parel van Norrland in het licht

Hoe bouw je een hotel in de vrije natuur, zonder dat het van invloed is op die natuur? En ook nog eens een hotel dat slechts de helft van het jaar open is?
Antwoord: Je werkt samen en laat Solar de lichtplannen en logistiek verzorgen.
Lees meer over hoe Solar Light u kan helpen bij je volgende project en ontdek referentieprojecten.

Bekijk alle projecten

De berg Luppio bij Övertorneå is een plek waar eigenlijk geen woorden voor zijn.

Een prachtig berglandschap met een mijlenver uitzicht over de rivier de Torne en het Tornedal. De plek laat de Zweedse natuur op haar allermooist zien. Zo’n unieke plek mag natuurlijk niet onnodig veranderd worden en tegelijkertijd wil je dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen deze plek te ontdekken en ervan te genieten. Dat waren de uitgangspunten van het echtpaar Johan en Sara Väisänen van touroperator Explore the North toen ze begin 2021 begonnen met de bouw van ‘Lapland View Lodge’.

“De benaming landschapshotel is erg toepasselijk. We zitten op een unieke plek met sterke groeimogelijkheden. Maar als we het unieke karakter gaan veranderen, van met name de berg, dan is de plek niet langer meer zo uniek.”, zegt Johan Väisänen, en hij vervolgt:

“Daarom besloten we om het hele hotel zo te bouwen dat het geen afbreuk doet aan de omgeving. Het enige oppervlak dat we hebben vrijgemaakt, is eigenlijk de plek van het restaurant met 150 zitplaatsen. De rest van het perceel is zo opgezet dat je het hele landschapshotel zou kunnen verplaatsen zonder een afdruk in de natuur achter te laten. Het enige wat je dan zou zien, zijn vijf kleine gaten van de sokkels”.

/globalassets/se/solar-magasin/2022-sm2/artikel-05-utsikt-utan-averkan/lapland-view-lodge-winter-souna-solar-1200x630.jpg

De bouw van Lapland View Lodge met 40 afzonderlijke chalets startte in mei 2021. De opdracht voor de installatie kwam terecht bij Enbuske Konsult och El. ”Er waren diverse uitdagingen voor project en het was niet gemakkelijk! Alle gebouwen staan op rotsen, waardoor het niet mogelijk was om kabels te graven. Dat was een uitdagende klus. In plaats daarvan is alle elektriciteit in kabelgoten gelegd.

Solar leverde alle kabels, verlichting en installatiemateriaal voor het hele project. Voor de juiste verlichting werd de lichtexperts van Solar Light ook gevraagd om te komen met voorstellen voor verlichtingsoplossingen en een 3D-visualisering daarvan. Het visueel maken werkte goed. De klant kreeg direct een beeld van hoe het eruit zou komen te zien.

De samenwerking met de lichtspecialisten van Solar maakte het werk voor ons als installateurs gemakkelijker”, zegt Robert Enbuske. Op het perceel hebben Robert Enbuske en zijn team onder andere ruim twee kilometer aan LED-strips gemonteerd. Alle verlichting in het hotel wordt geregeld met een app die de zonsopkomst en zonsondergang volgt. Al met al heeft Lapland View Lodge nu de verlichting gekregen die de berg Luppio eer aandoet.

”We zijn uiterst tevreden met deze oplossingen van Enbuske Konsult en Solar. Wat opviel was hoe goed alle partijen naar onze wensen luisterden en dat alles soepel en klantgericht verliep. Om een project als dit te laten slagen, moet je goed kunnen samenwerken. We hebben prettige gesprekken gevoerd op basis van vertrouwen, openheid en langetermijndenken. Als je op een deze manier samenwerkt, creëer je de juiste omstandigheden om iets heel moois neer te zetten”, aldus Johan Väisänen.