Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Verbeterde werkomgeving en gehalveerde energierekening

Een nieuw verlichtingssysteem met intelligente verlichtingsregeling zorgde voor een betere werkomgeving bij Solar. Tegelijkertijd daalde de energierekening met 57% en werd er 2.326 kg CO₂ per jaar bespaard.

Bekijk alle projecten
Uit een werkplekbeoordeling in 2021 bleek dat de verlichting in de kantoren van Solar in Brøndby (onze locatie in Denemarken) niet meer up-to-date was. Volgens de Deense arbeidsinspectie* moet kunstlicht voor kantoorwerk minimaal 500 lux zijn, terwijl het systeem in Brøndby 200 lux leverde, wat destijds voldeed aan de eisen toen het systeem geïnstalleerd werd.
 
Onderzoeken tonen aan dat mensen tijdens een werkdag achter de computer hun blik wel 10.000 keer bewegen tussen verschillende documenten, tabbladen en toetsenborden. Zonder de juiste verlichting is het lastig voor de ogen en kan het leiden tot problemen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en verminderde productiviteit in het algemeen. 
 
De interne verlichtingsafdeling van Solar voerde licht- en energieberekeningen uit waaruit bleek dat er met de moderne led-technologie van tegenwoordig en de ENVI armatuur van Solar Light een energiebesparing van 57% kon worden gerealiseerd terwijl het verlichtingsniveau werd verhoogd van 200 naar 500 lux. Het bleek ook dat veel van de bureaulampen die waren aangeschaft als extra verlichting overbodig waren.
 
Het was mogelijk om in totaal 311 armaturen van 600 x 600, gemonteerd in zichtbare TL-armaturen aan het plafond, 1:1 te vervangen.

*Kunstig belysning - Arbejdstilsynet (at.dk)

Verlichtingsregeling verlaagt het energieverbruik

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/brondby_case_dk_1.png
De 311 nieuwe ENVI-armaturen worden geleverd met L-Sense-technologie. Dit betekent dat alle armaturen zijn uitgerust met hun eigen sensor die beweging en binnenkomend daglicht detecteert. De armaturen delen deze kennis vervolgens draadloos met elkaar, zodat ze in alle opzichten als een compleet verlichtingssysteem werken - alleen zonder de traditionele bedrading tussen de armaturen. 
Deze oplossing is vooral interessant bij de vervanging van oudere verlichtingssystemen. Een ultramodern verlichtingssysteem met daglichtregeling is perfect mogelijk zonder een dure renovatie van de bestaande installatie.
 
"Het nieuwe systeem kan eigenlijk 700 lux leveren, maar we hebben een limiet van 500 lux ingesteld. Deels om energie te besparen, maar ook om de levensduur van de armaturen te verlengen. Zoals we weten, neemt de lichtopbrengst van de armaturen af na verloop van tijd. Als dit gebeurt, passen de armaturen zich automatisch aan. Zo behouden ze het juiste verlichtingsniveau zonder overmatig energieverbruik,” zegt Carsten Løvgren, Sales Manager bij Solar Light. 
 
De oude armaturen gebruikten 100% capaciteit om 200 lux te leveren, terwijl de nieuwe armaturen slechts ongeveer 80% gebruiken om 500 lux te leveren.

brondby_case_dk_2.png

 

Voordelen van 1:1 vervanging

Met een 1:1 vervanging hergebruik je de bestaande installatie. Dit maakt vervanging eenvoudiger en sneller en met een nieuwe lichtberekening kun je ook snel de geschikte armatuur kiezen met de juiste hoeveelheid licht en maximale energiebesparing.

 

 

 

 

Het nieuwe systeem kan eigenlijk 700 lux leveren, maar we hebben een limiet van 500 lux ingesteld. Deels om energie te besparen, maar ook om de levensduur van de armaturen te verlengen. Carsten Løvgren, verkoopmanager - Solar Light

Nieuwe wetgeving

De nieuwe installatie in Brøndby voldoet uiteraard aan de laatste wetswijziging die het gebruik van kwik verbiedt.
Als u meer wilt weten over de laatste veranderingen, neem dan contact op met een van onze experts op de verlichtingsafdeling of lees meer op onze website.

Lees meer

Besparingen per jaar

23.263  kWh/år

12.487  €/år

  2.326  kg CO₂/år

Het beste licht voor jou

Wil je er ook beter voor staan ​​als het gaat om de groene transitie? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag ter plekke zien hoe wij ons kantoor energiezuinig hebben ingericht, of komen bij jou langs om de beste individuele oplossing op maat te realiseren.

Vind hier de juiste contactpersoon voor jouw regio.

Naar de contactpersonen

Samen met jou gaan wij de toekomst in

De groene transitie stopt niet alleen bij verlichting. Uiteraard hebben wij een breed scala aan mogelijkheden om jouw bedrijf energiezuinig te maken.

Kijk eens rond op onze website en laat je inspireren. Uiteraard staan ​​we altijd klaar om je te helpen als je vragen hebt.

Ons aanbod