Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Solar Light

Briljante trend

Padel is zonder twijfel de meest trendy vorm van lichaamsbeweging op dit moment en padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond en vervangen zelfs tennisbanen. Een van de belangrijkste factoren bij het bereiken van een goede padelbaan is de verlichting - en om te slagen, zijn de padel-armaturen van Solar Light een veilige keuze.

PERFECTE VERLICHTING OP DE PADELBAAN

Padel is momenteel de meest trendy vorm van lichaamsbeweging. Het is zo populair dat er in het hele land banen worden gebouwd. Perfecte verlichting is essentieel. Solar Light is een go-to-partner voor de installatie van de juiste verlichtingsoplossing.

Padel, een racketsport, heeft in veel delen van de wereld aan populariteit gewonnen. Het aantal spelers en padelbanen is aanzienlijk toegenomen dankzij de COVID-19-pandemie. Op dit moment zijn er al meer dan 75.000 padelspelers en ruim 500 padelbanen.

Solar was betrokken bij het leveren van de verlichting aan een aantal padelcentra in Zweden. Het meest recente voorbeeld is Gislövs IF, na het besluit van de voetbalvereniging om de voormalige gymnastiekhal om te vormen tot een indoor trainingscentrum en padelbaan.

"In plaats van dat de hal gedurende het jaar leeg zou staan, leek hij ons de ideale plek voor een padelbaan. Het is een succes gebleken. De baan is bijna altijd volgeboekt en al het geld dat we ermee verdienen gaat naar onze non-profit vereniging", zegt Anders Herrlin Carlsson van Gislövs IF.

Het bouwen van een padelbaan lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, met name de verlichting. De lichten moeten zo worden geplaatst dat alle spelers even goed kunnen zien en er geen risico bestaat dat ze worden verblind op de baan.

"Hierbij zijn speciale en op maat gemaakte oplossingen nodig, omdat de verlichting afhankelijk is of de baan binnen of buiten staat en of de baan wordt gebruikt voor reguliere trainingen of wedstrijden", zegt Jerry Persson van Solar Light.

In de voormalige gymnastiekhal van Gislövs IF oogstte de verlichting veel lof. "De meeste opmerkingen die we krijgen gaan over de verlichting. De spelers vinden het geweldig. En het toont het belang aan van investeren in kwaliteit", zegt Anders Herrlin.

De installatie is uitgevoerd door RSA Rosengren AB met de door Solar Light geleverde lichtberekeningen en armaturen. "Om de beste resultaten te bereiken, hebben we One 23 Flex van Solar Light aanbevolen. Die wordt in de lengte geïnstalleerd en verlicht schuin, wat goed werkt op een padelbaan. Onze lichtexperts staan altijd klaar om te helpen bij het maken van de berekeningen en om de juiste lichtoplossing te bieden", zegt Jerry Persson.


DE VERLICHTING OP EEN BINNENBAAN VEREIST EEN HOGERE LUX*

Als de baan voor wedstrijden wordt gebruikt, zijn de eisen hoger. Voor regionale competities is 500 lux vereist, terwijl voor nationale en internationale toernooien de vereiste minimaal 750 lux is.

*Lux is een gestandaardiseerde maateenheid voor het lichtintensiteitsniveau.

Het licht moet zo worden geplaatst en verdeeld dat alle spelers het even goed kunnen zien en niet het risico lopen ergens op het veld verblind te worden. PETER FRANSSON, Lichtadviseur bij Solar

Alles in verlichting

Onze producten in verlichting zijn zorgvuldig geselecteerd. Ze zijn van hoge kwaliteit en geven je gegarandeerd lang waar voor je geld. Via onze lichtexperts bieden wij lichtberekening die ervoor zorgt dat de juiste verlichting altijd op de juiste plek terecht komt, of de verlichting nu binnen of buiten geplaatst wordt.

Lees meer over Solar Light