Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Grote besparingen en een verbeterde werkomgeving

Samenwerking levert Zealand University Hospital (DK) een berekende jaarlijkse energiebesparing op van 1,4 miljoen KWh elektriciteit.

Bekijk alle projecten

Door een samenwerking tussen Solar, Region Zealand, Siemens en Eiland Elinstallation heeft Zealand University Hospital in Roskilde en Køge een berekende jaarlijkse energiebesparing van ongeveer 1,4 miljoen KWh elektriciteit bereikt door een nieuwe verlichtingsoplossing te implementeren.

Om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen en de groene transitie van Denemarken te ondersteunen, voert Region Zealand een energierenovatie van haar ziekenhuisactiviteiten uit.

De coördinator van Region Zealand, civiel ingenieur John Heikendorf, leidt het energierenovatieproject in de universitaire ziekenhuizen van Roskilde en Køge: "Het belangrijkste doel is om energie te besparen, maar we wilden ook onze apparatuur upgraden, zodat deze voldoet aan de huidige eisen en de werkzaamheden worden gestroomlijnd.  Onze nieuwe verlichtingsoplossing heeft een berekende energiebesparing van ongeveer 1,4 miljoen KWh elektriciteit per jaar opgeleverd, wat goed is voor de helft van de elektriciteitsbesparingen van het project. Sterker nog, we schatten dat de werkelijke besparingen 20% hoger liggen."

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/unihospital_koge_2022_6-dsc03479.jpg

Samenwerking en partnerschap

Bij een samenwerking tussen Region Zealand, Siemens, Solar Light en Eiland Elinstallation werden de bestaande verlichtingsinstallaties bij Zealand University Hospital in Roskilde en Køge herzien.

Lars Nielsen, Sales Director bij Siemens, legt uit dat ze bij de keuze van de verlichtingspartner hebben benadrukt dat Solar kon deelnemen aan de beoordeling van de gebouwen en de bestaande installaties, de berekeningen kon uitvoeren en de juiste producten kon kiezen. Hij wijst erop dat Solar kennis, middelen en projectontwerp met zich meebrengt.  Ze zijn specialisten in verlichting, met expertise in controle en installatie in verschillende soorten plafonds en kunnen verlichtingsoplossingen creëren die zijn aangepast aan individuele eisen.  "Het is voor ons een enorm voordeel dat specialisten van Solar en Eiland El samen met de klant betrokken zijn bij de gebouwenbeoordeling", zegt hij. 

Oorspronkelijk was het de bedoeling om individuele onderdelen één voor één te vervangen, maar de klant zag dat er meer mogelijkheden waren om meer energie te besparen. Het team kwam uiteindelijk tot een verdere besparing van meer dan 275.000 KWh, wat neerkomt op een besparing van 25% bovenop het oorspronkelijke project.

De expertise van Solar

Torben Conradsen, de verlichtingsadviseur van Solar: "Solar heeft de nodige middelen om mogelijke energiebesparingen in kaart te brengen. We kunnen armaturen screenen, berekenen en leveren met een hoge mate van efficiëntie.  We kunnen u adviseren en bepalen welke oplossing in verschillende omstandigheden het beste werkt. Siemens stelt het op prijs dat Solar zowel een goede partner als een klankbord is dat verantwoordelijkheid neemt voor wat is ontworpen. "Het is niet nodig hen te controleren, en alle uitdagingen die zich voordoen, inclusief de algemene leveringsproblemen in de markt, worden samen opgelost - tot volle tevredenheid van de klant," zegt Lars.  "Een goedkoper product kan op lange termijn duurder uitvallen als je niet over de juiste kennis beschikt - die Solar wel heeft".

Elektricien Jannik Rhiger van Eiland El was verantwoordelijk voor het vervangen van alle armaturen, inclusief het organiseren van de praktische zaken met het ziekenhuispersoneel en het informeren over het gebruik van de nieuwe verlichtingsoplossing.  Hij zegt: "Het teamwork was uitstekend. Het was voor ons een groot voordeel om aan te sluiten toen de gebouwen werden gescreend, want toen de tijd kwam om de nieuwe armaturen te installeren, kenden we de locatie al. Het maakt alles efficiënter.  Ik gebruik de producten van Solar al vele jaren en weet dat ze een goede service bieden. De lichtberekeningen en tekeningen komen altijd overeen, en je krijgt goede ondersteuning als je ze belt.  Vertrouwen is belangrijk voor mij, net als het feit dat je erop kunt vertrouwen dat mensen hun beloften nakomen. Ik weet dat dit het geval is bij Solar."

Grote besparingen en een verbeterde werkomgeving

John Heikendorf legt uit dat een belangrijke parameter in het werk van het team was ervoor te zorgen dat de twee universitaire ziekenhuizen uiteindelijk een energie-efficiënter verlichtingssysteem kregen met meer en beter licht, dat ook de werkomgeving in de spreekkamers, kantoren, vergaderzalen en langs de gangen verbetert. De oplossing is toekomstbestendig en flexibel, omdat het pand met de programmeerbare lichtregeling snel aan andere eisen kan worden aangepast.

Het hele project heeft een totale energiebesparing van meer dan 6 miljoen KWh opgeleverd en bespaart 1.600 ton CO2 per jaar, wat overeenkomt met het energieverbruik van 500 woningen per jaar: de verlichting alleen al is goed voor meer dan 50% van de elektriciteitsbesparing.

Het is niet nodig Solar te controleren, alle uitdagingen die zich voordoen, inclusief de leveringsproblemen in de markt, worden tot volle tevredenheid samen opgelost. Een goedkoper product kan op lange termijn duurder uitvallen als je niet over de juiste kennis beschikt - die Solar wel heeft. Lars Nielsen, Sales Director, Siemens

Over de partners

Region Zealand beheert de ziekenhuizen, de GGZ en maatschappelijke instellingen in de regio. Het is ook verantwoordelijk voor de regionale ontwikkeling. Siemens is een wereldwijd technologiebedrijf dat zich richt op energieproductie en -distributie, intelligente infrastructuur en gebouwtechnologie, evenals industriële automatisering en digitale transformatie. Eiland El is erkend elektricien voor particulieren en bedrijven. Het werkt in Holbæk en het omliggende gebied.