Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Solar Light

Groot verlichtings- en elektrisch installatieproject voor Nederlandse systeemintegrator VSE Industrial Automation

Solar leverde alles wat VSE nodig had voor hun nieuwe energie neutrale gebouw: zowel de elektrische installatie als de verlichting

Het Nederlandse VSE is specialist op het gebied van slimme en innovatieve oplossingen voor industriële automatisering en bewegingsbesturing. Het bedrijf helpt klanten in verschillende sectoren, van voedingsindustrie tot infrastructuur, om hun processen slimmer, sneller, efficiënter en flexibeler te maken.

Omdat VSE al jaren een grote klant is van Solar, benaderden zij hen voor het installeren van de elektronica en verlichting voor een nieuw energieneutraal gebouw. VSE wist dat Solar dankzij zijn grote productassortiment en voorraden, niet alleen alles zou kunnen leveren, maar ook advies zou kunnen geven en berekeningen zou kunnen uitvoeren.

Lichtoplossing

Henk van Brecht is Technical Sales Engineer Solar Light bij Solar Nederland en verantwoordelijk voor de verlichtingsoplossing voor VSE: “Het nieuwe gebouw van VSE heeft een vloeroppervlak van 6000m2 en bevat zowel kantoorruimten als andere ruimten zoals bijvoorbeeld toiletruimtes. Het was voor ons een mooi project.”

Voor het opstellen van het verlichtingsplan (inclusief berekeningen) voor het nieuwe gebouw heeft VSE gebruik gemaakt van de specialistische kennis van Solar Light. VSE had specifieke wensen voor verschillende soorten en kleuren verlichting. Henk legt uit: “We hebben goed naar de klant geluisterd en dat vertaald naar een compleet plan. Een deel van de plafonds bestaat uit klimaatplafonds. Deze plafonds zijn zeer geschikt voor het koelen en verwarmen van bedrijfsruimtes, maar hier kunnen geen inbouwarmaturen in geplaatst worden. Daarom hebben we gekozen voor hangende XLH-profielen van het eigen merk van Solar: Solar Light.

In ruimten zonder klimaatplafond hebben we gekozen voor Solar Light INVERSO 150 Downlights. In de magazijnen en kantoorruimten waren Norton NLS-lichtlijnen het meest geschikt en voor de buitenverlichting is gekozen voor DLT Ecoduct-armaturen. Alle armaturen zijn voorzien van DALI-lichtregeling en worden aangestuurd door een gebouwbeheersysteem. Voor de noodverlichting is gekozen voor Famostar Celo-armaturen en voor de vluchtwegverlichting de serie SELFY van Solar Light. VSE heeft de geleverde verlichting zonder problemen zelf geïnstalleerd. Ze waren uitermate tevreden over de samenwerking, het verlichtingsplan en de leveringen door Solar.”

Naast de verlichting leverde Solar ook de elektrische installatie, waaronder zonnepanelen, laadpalen, kabelbeheer en Halyester-panelen. Martijn Fijan, Indoor Sales Manager van Solar Nederland, zegt: “We hebben met VSE besproken of we op het gebied van zonnepanelen en laadpalen van toegevoegde waarde konden zijn. We gaven advies en hebben een installatieplan voor de zonnepanelen opgesteld. En onze geïntegreerde oplossingen hebben bij het inbedrijfstellen van de laadpalen een rol gespeeld. Met Solar als partner betekent dit, dat het gebouw van VSE voldoet aan de nieuwste eisen en technieken.”

Robert Vonk, operationeel manager bij VSE, zegt: “Onze samenwerking met Solar is goed verlopen. Dat begon met een verlichtingsplan waarmee naar volle tevredenheid aan alle eisen van VSE werd voldaan. We hebben de geschikte armaturen samen geselecteerd en vervolgens leverde Solar de onderdelen voor de technische installatie. We zijn heel tevreden met het eindresultaat en zien Solar als een waardevolle partner.”

Over VSE

VSE heeft een team van ongeveer 45 werknemers en bijna vijftig jaar ervaring met het automatiseren en optimaliseren van industriële en infrastructuurprocessen. Het bedrijf is een waardevolle partner voor eindgebruikers in verschillende sectoren, zoals de industrie-, productie-, voedsel-, bouw- en infrastructuursectoren, waarin het samen met systeemleveranciers en machinebouwers werkt aan een slimme en optimale integratie van mechanica, elektronica en software.

 

Over Solar Light

Met een team van lichtspecialisten geeft Solar Light het beste advies passend bij het project. Onpartijdig en rekening houdend met wetgeving, besparing, verduurzaming en strevend naar het beste voorstel voor de klant.

Solar Light is actief op nagenoeg alle gebieden zoals residentiele en utiliteitsbouw, sport, hotel & leisure, zorg, overheid, retail en etail, educatie en industrie. Met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland komen zij altijd tot het beste advies; van A-merk tot het eigen merk Solar Light en van premium en duurzaam tot betaalbaar en besparend. Voor elke situatie is er een oplossing; standaard- en maatwerk, biodynamische verlichting, human centric lighting, smart verlichting en stekerbare oplossingen. Voor zowel grotere als kleinere projecten doen zij net dat stapje extra.