Autostore bij Solar

Solar investeert in nog meer efficiency

in het warehouse.

Solar Nederland investeert met een AutoStore systeem in het warehouse te Alkmaar in een zeer energiezuinige en ergonomisch verantwoorde manier van werken.

Met dit systeem automatiseren wij de processen rondom kleingoed. Kleingoed is de verzamelterm voor onze artikelen die wij in dozen verpakken. Denk hierbij aan installatiemateriaal, onderdelen, elektrotechnische materialen, etc. Het gaat in totaal om zo’n 30.000 artikelen.

Tegelijkertijd zullen wij ons verpakkingsproces optimaliseren met nieuwe machines. Deze twee zaken zorgen samen voor meer efficiëntie, lagere belasting voor het milieu en vele voordelen voor onze klanten, zoals:

- Een reductie van het aantal dozen en opvulmateriaal
- Toename van de uitleverbetrouwbaarheid
- Minder risico op schade
- Minder paklijsten

Bekijk hier een korte introductie van Autostore

In een minuut weet je precies hoe het werkt!

Hoe werkt AutoStore?

• Artikelen (kleingoed) komen binnen bij Solar Nederland, worden door speciale inlaadstations gescand en in de AutoStore opgeslagen.
• Een bestelling van een kleingoed artikel komt binnen en de robots rijden over het raamwerk op weg naar de juiste bak. Deze bak wordt naar boven gehaald en de overige bakken worden door de robot netjes opzijgezet.
• De robot rijdt met de bak met artikelen naar het operator station. Hier wordt de bak naar beneden gelaten en pakt de orderpicker het benodigde aantal van het artikel en stopt deze in de verzenddoos.
• Als de orderpicker de betreffende artikelen uit de bak heeft gehaald, wordt deze weer omhoog gehesen door de robot en naar zijn locatie teruggebracht.
• Als de order compleet is, gaat de verzenddoos via transportbanden naar de inpakmachine.
• Bij de inpakmachine wordt de doos volledig automatisch, zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk verpakt zonder ‘lucht’ of opvulmaterialen en voorzien van het verzendlabel.
• De ingepakte bestellingen gaan via de transportbanden door naar de expeditie.

Contact

Heb je vragen over het Autostore systeem bij Solar of over je leveringen?

Neem contact op met je Solar accountmanager of je vaste Solar vestiging.

Contact

Meest gestelde vragen

 • Wat is AutoStore?

  Wat is AutoStore?

  Antwoord AutoStore is een innovatief opslag- en orderpicksysteem. Het bestaat uit een kubusvormig raamwerk, waarin kunststof bakken op elkaar en nagenoeg zonder tussenruimte naast elkaar worden geplaatst. Over het raamwerk rijden robots die de bakken uit het raamwerk tillen en naar de orderpickstations brengen.

 • Voor welke artikelen wordt AutoStore ingezet?

  Voor welke artikelen wordt AutoStore ingezet?

  Antwoord AutoStore zetten we in voor ons kleingoed. Kleingoed is de verzamelterm voor onze artikelen die wij in dozen verpakken. Denk hierbij aan installatiemateriaal, onderdelen, elektrotechnische materialen, etc. Het gaat in totaal om zo’n 30.000 artikelen.

 • Wat zijn de voordelen van AutoStore?

  Wat zijn de voordelen van AutoStore?

  Antwoord Dit systeem zorgt ervoor dat we orders sneller kunnen verzamelen, met een lage foutkans en een hoge uitleverbetrouwbaarheid. Daarbij zorgt het gebruik voor een ergonomisch verantwoorde manier van werken voor onze medewerkers, een betere verpakking van onze artikelen en reduceren we, bij een volledige ingebruikname, het aantal dozen en opvulmateriaal.

 • Waarom wordt mijn order in meerdere dozen aangeleverd?

  Waarom wordt mijn order in meerdere dozen aangeleverd?

  Antwoord Wij hebben ca. 12 weken nodig om al onze kleingoed artikelen te verhuizen naar het AutoStore platform. Gedurende deze verhuisperiode kunnen er bestelde artikelen uit het AutoStore platform en uit de huidige opslaglocaties in Duiven en Alkmaar komen. Dit is afhankelijk van welke artikelen al in het nieuwe systeem zijn geplaatst en welke niet. Na de verhuisperiode zal dit niet meer voorkomen.

Het systeem in aanbouw in Alkmaar