Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

André Lankhorst - Manager Warehouse Operations Alkmaar

André Lankhorst

Manager Warehouse Operations Alkmaar

‘Elke kleine stap die we zetten heeft uiteindelijk een positief en groot effect.’


André Lankhorst is al 31 jaar werkzaam bij Solar Nederland. Begonnen als programmeur is hij nu Manager Warehouse Operations Alkmaar. Als lid van de werkgroep Safe Together werkt hij mee aan een veilige werkomgeving.

‘Met Safe Together willen we iedereen laten beseffen hoe belangrijk het is om veilig te werken. Veiligheid begint bij jezelf. Dat kan door je eigen verantwoordelijkheid te nemen in het dragen van veiligheidsschoenen, hesjes, geen airpods in en handschoenen gebruiken. Maar ook het melden van schade willen we stimuleren. Want schade kan voor onveilige situaties zorgen.
Ook is Solar continu bezig om de veiligheid te verbeteren. Denk aan til-hulpen inzetten, automatische palletstapelaar en pallets in de lengte neerleggen zodat het verzamelen van producten eenvoudiger wordt.’

Dat André een bijdrage levert aan een veiligere werkomgeving is logisch vanuit zijn expertise. Logistieke processen in kaart brengen en verbeteren is waar hij elke dag mee bezig is. Waarbij de nieuwbouw een groot beslag legt op zijn agenda.

‘Het proces zo efficiënt mogelijk laten verlopen is de doelstelling. Elke kleine stap in het proces is hier onderdeel van. Maar efficiency mag nooit ten koste van veiligheid gaan. Want hoewel we veel hebben geïnvesteerd in robotisering is het grootste deel wat we doen in het DC handwerk. En als we allemaal beseffen dat veiligheid op één staat, dan maken we stappen.’

De uitbreiding van het DC is een grote uitdaging. Het aantal vierkante meters neemt toe tot 40.000m² met daarbij nog eens een nieuw buitenterrein van 9.000m². Kabel is een nieuw typologisch product is voor Alkmaar. Waarbij zo’n 200 kabelhaspels worden opgeslagen in twee “cable-towers”. Deze manier van opslag is helemaal nieuw binnen Solar.

‘Ik werk in een team met een Inbound- en Outbound manager, Manager Logistics Administration en een Lean Specialist. Te samen met de supervisors zorgen we voor een prettig en veilig werkklimaat voor onze 145 medewerkers. Met de uitbreiding van het DC is het belangrijk om alle informatie over producten te hebben. Zo bepalen we waar ze in het magazijn komen en hoe we de looppaden zo kort mogelijk kunnen houden. Hiervoor is veel informatie nodig en die bespreken we ook met onze medewerkers. Doordat we continu bezig zijn met veranderingen en verbeteringen, zijn we wendbaar en flexibel. En dus steeds beter voorbereid op de toekomst.