Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Freek Bronsvoort – Architect nieuwbouw DC

Freek Bronsvoort

Architect, Bronsvoort Blaak Architecten

Een goed proces maakt een goed gebouw

“Een goed proces maakt een goed gebouw.”

Aan het woord is ir. Freek Bronsvoort, architect Bronsvoort Blaak Architecten BNA Amerongen.

“Als een ontwerp op papier staat, ben je er nog lang niet. Het echte werk gebeurt als de nieuwbouw
gebouwd wordt en wij als architect met de klant tot een goed proces komen.” BB, zoals Bronsvoort Blaak Architecten in de branche genoemd wordt, is gespecialiseerd in het ontwerpen van utiliteitsgebouwen, met veel opdrachten binnen de logistieke sector.

Freek heeft eerder met Solar Nederland samengewerkt bij een nieuwbouwproject in Amersfoort, waarbij Freek in opdracht van de projectontwikkelaar werkte en Solar de eindklant was.
Ook bij dit project was Arjen Veldman nauw betrokken namens Solar. Omdat dit project en de samenwerking bijzonder goed geslaagd zijn, werd BB Architecten ook uitgenodigd voor de aanbesteding van het nieuwe Solar distributiecentrum in Alkmaar.

De slagvaardigheid van BB bij grote projecten in combinatie met persoonlijke aandacht
is hun grote kracht. “Ik houd ervan om zoveel mogelijk bij bouwvergaderingen aanwezig te zijn. Ik luister goed en omdat ik het project vanaf de eerste schets goed in mijn hoofd heb, kan ik waar nodig direct reageren op actuele zaken die spelen op de bouw. Bij de uitbreiding van een bestaand gebouw zoals het DC van Solar, geldt voor architecten: “Gelijk is ongelijk”. Daarmee wordt bedoeld, dat het beter is om bijvoorbeeld een andere kleur voor de nieuwe gevels te kiezen in plaats van dezelfde. Bij de aansluiting met het bestaande gebouw hebben wij bewust op sommige plekken echter wel materialen en kleuren exact aan laten sluiten.”, zegt Freek.

Het ontwerpen van een logistiek gebouw lijkt misschien eenvoudig, maar het proces is dat zeker niet.
Bij elke functie in- en om het gebouw horen andere ontwerpeisen. Toch is Freek van mening dat je het ontwerp niet ingewikkelder moet maken dan nodig. “Ik geloof niet in extra franje. We hebben een pand met een stoere uitstraling ontworpen dat goed past bij het karakter van Solar.”