Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Heleen Petram - WMS specialist

Heleen Petram

WMS Specialist

Logistiek gaat altijd over het verbeteren. Van 40.000 naar 60.000 bakken in Autostore.

Heleen Petram is een expert als het gaat over logistiek. Zij is een expert in Warehouse Management voor Solar, met name op het gebied van de Autostore.
Nederland is na Noorwegen het tweede land in de Solar Group waar Autostore intensief wordt ingezet.

Toen Heleen 3 jaar geleden bij Solar begon, was de Autostore net geïnstalleerd en in werking gesteld. Een nieuwe uitdaging voor Heleen die haar ervaring had opgedaan in de levensmiddelenbranche.
“Het was echt pionierswerk. Door het contact met onze Noorse collega’s en veel zelfstudie is de Autostore geen onbekende meer voor mij. Nu kan ik deze opgedane kennis ook delen met de collega’s in Denemarken en straks in Zweden.’

De Autostore is een enorme verbetering voor de medewerkers in het warehouse. Waar voor de komst van Autostore alle kleine producten moesten worden verzameld uit stellingen waar men langsliep, staat de medewerker nu bij een werkstation en verschijnen de artikelen in bakken om verzameld te worden.
‘Het is echt een verbetering voor de mens. Het werk is minder fysiek en er worden minder fouten gemaakt.”

Heleen is superuser als het om Autostore gaat. Dat betekent dat ze veel kennis heeft, die deelt met haar collega’s en aanspreekpunt is, zowel intern als extern.

“Ik word bijvoorbeeld ingeschakeld als het warehousemanagementsysteem niet meer connect met Autostore. We schakelen veel met onze IT-afdeling en leverancier. Maar het betekent ook dat we heel veel testen. Want logistiek gaat over verbeteren. Sneller, efficiënter, foutlozer en ook goedkoper. Elk nieuw idee en nieuw proces moet worden getest. Dat kost tijd, maar levert uiteindelijk op de lange termijn veel op. De uitbreiding van het DC is een mooie uitdaging. We gaan van 40.000 bakken naar 60.000 bakken. Het assortiment wordt uitgebreid en we halen de bezem door veel processen. Altijd op zoek naar de verbeteringen.”

“Maak ik het verschil? Ik denk het wel, want door kennis te hebben van de processen kan ik meedenken over oplossingen.”