Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Jan Willem Steenbergen  - Overall Projectmanager Groenewout voor nieuwbouw DC

Jan Willem Steenbergen

Overall Projectmanager Groenewout voor nieuwbouw DC Solar Nederland

"Wat goed is voor haar klanten, is ook goed voor Solar.”

Jan Willem Steenbergen begeleidt onze uitbreiding en nieuwbouw namens Groenewout, een logistiek adviesbureau dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van logistieke en supply chain operaties.

Het ontwerpen van een distributiecentrum begint met het in kaart brengen van de processen die je daar wilt uitvoeren, niet met het gebouw er omheen. De vraag welke processen je wilt uitvoeren, start weer met de functie van het magazijn in de keten. Heeft het een opslag-, overslag- of nog een andere functie? Die functies moeten eerst worden bepaald.

“Het project is aan de tekentafel begonnen en nu zijn we in de fase aanbeland dat de theorie naar realiteit wordt omgezet. Er moeten hierbij belangrijke beslissingen worden genomen, waarbij uitgebreid getoetst moet worden of de theorie met de praktijksituatie overeenkomt. Want fouten zijn snel gemaakt. Denk hierbij aan de hoogte, de draagkracht, de exacte precisie voor de uitbreiding van de robots (Autostore). Samenwerking is hierbij essentieel.

Afgelopen week hebben we daarom 2 dagen een workshop gehad. Hier hebben we de tijd genomen om alle processen en bewegingen in het logistieke centrum te bekijken en te evalueren: Moet iemand stoppen omdat een andere heftruck langskomt, is de weg naar het product de meest slimme weg etc.? Omdat we hier samen kritisch naar hebben gekeken, ontstonden er een heleboel ‘out of the box’ evaluaties en ideeën, wat leidt tot een beter resultaat in de toekomst.

Wat heel bijzonder aan dit project is, is dat Solar heeft gekozen om dit project te realiseren met een aantal van haar leveranciers en hun productoplossingen: wat Solar verkoopt, gebruiken we zelf nu ook bij de bouw van het pand. Wat goed is voor haar klanten, is ook goed voor Solar.”