Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Stefan van der Meulen - Product manager Cable

Stefan van der Meulen

Product manager Cable

Meer dan 15 miljoen meter kabel per jaar.


‘Solar Nederland is een van de grootste spelers voor het leveren van kabels en staat in de top 3 van Nederland. De meeste meters kabel leveren we aan installatiebedrijven, maar ook voor de industrie zijn we aan het groeien. Meer dan 16.000 verschillende soorten kabels zitten in het assortiment en we leveren ruim 15 miljoen meter per jaar.’

Aan het woord Stefan van de Meulen, sinds een jaar verantwoordelijk voor het samenstellen van het assortiment kabels. Hij heeft zijn ervaring opgedaan als productmanager voor diverse retail-organisaties.

‘De uitbreiding van het DC is een mooie uitdaging. Allereerst om de verhuizing vanuit Duiven goed te begeleiden. Sommige haspels en de benodigheden zijn erg groot en dat betekent dat er bijzonder transport voor nodig om de haspels in Alkmaar te krijgen. Ook bouwen we 2 automatische cable towers die ervoor zorgen dat we nog efficiënter kunnen leveren.
Wij onderscheiden ons niet alleen door het aantal meters, maar ook omdat wij dikke kabels tot 5x300mm kunnen snijden. Jaarlijks voeren wij 16.255 kabelsneden uit, dat zijn er 67 per dag.

De energietransitie heeft ook invloed op de kabels. Hierdoor zal de vraag naar specifieke kabels toenemen.
‘Als Solar kunnen wij een totaalpakket aanbieden. Dus als je zonnepanelen bestelt of laadpalen, dan kunnen wij ook de kabels adviseren en leveren. Het leveren van deze toegevoegde waarde is voor ons belangrijk. Wij willen het voor onze klanten makkelijker maken.’