Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Ton Belderok - ClimateMatters en Kevin Bruin - Ecoloog Stadswerk072

Ton Belderok en Kevin Bruin

Bestuurder, ClimateMatters - Ecoloog Stadswerk072

Eco zone naast en achter het nieuwe magazijn

Eind 2022 is Gemeente Alkmaar uitgeroepen tot de meest groene Europese stad. En ook Bedrijventerrein de Boekelermeer, is onderdeel van het groene beleid. De eco-zone pal naast en achter het magazijn van Solar is een goed voorbeeld. Dit is ontwikkeld om natuur terug te geven op het terrein.

ClimateMatters, adviesbureau voor het verbeteren en vergroenen van de werk-, woon-, en leefomgeving, is gevraagd door ‘Stichting Animo Alkmaar’ om bedrijven in de Boekelermeer te helpen met het maken van een groen plan.

Ton Belderok van ClimateMatters helpt bedrijven om groen toe te voegen.

‘Waarom? Omdat groen beter is voor het klimaat en je blijer en creatiever maakt. Ga een wandelbrainstorm houden in de natuur en je merkt dat je meer ideeën ontwikkeld dan in een vergaderzaal. Met het groener maken van het terrein kan er ook in de buitenlucht worden gewerkt. Het geeft een andere dynamiek.” 

De eco-zone rondom Solar wordt beheerd door Stadswerk 072 waar Kevin Bruin verantwoordelijk is. ’Deze zone in de Boekelermeer is bijzonder. In korte tijd hebben we veel variatie aangebracht in de flora waardoor de inheemse biodiversiteit zich kan herstellen.’

Wij werken in Alkmaar met een maaibeleid. Het maaibeleid betekent dat er zorgvuldig wordt bepaald, wat en wanneer er wordt gemaaid. Hierdoor groeien er meer soorten planten. In de eco-zone vind je naast de rugstreeppad, fazanten, hazen, mollen, allerlei soorten vlinders, hoor je de karekiet en groeit de bijenpopulatie. 

‘Als bedrijven stoppen met het kort maaien dan stoppen ze de groei van planten en bloemen. Inzaaien zoals Solar doet is goed en als je niet maait, dan heb je binnen 6 maanden een prachtige natuurlijke border.’ ‘Het verbinden van bedrijven met de omgeving is wat wij nastreven. Dus ga in de pauze eens een wandeling maken in de prachtige omgeving naast Solar.’ aldus Kevin en Ton.