Solar steunt stichting Gered Gereedschap

Solar biedt je inzamelpunten door heel Nederland, waar oud gereedschap ingeleverd kan worden voor een technische school in Kanyigo Tanzania. Wij bieden de school hulp bij het versterken en uitbreiden van hun vakopleidingen in o.a. elektrotechniek, installatietechniek en hout- en metaalbewerking. 200 jongeren die hier de opleiding volgen als elektricien, loodgieter, houtbewerker, metselaar, metaalbewerker of automonteur zijn gebaat bij het gereedschap voor hun klaslokalen. Wij ondersteunen de technische school in Kanyigo dan ook graag bij het realiseren van hun ambities.

Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar mensen in ontwikkelingslanden. gered gereedschap

Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen het hart van de stichting. In de 30 werkplaatsen door heel Nederland, waar het gereedschap volgens kwaliteitseisen wordt opgeknapt, werken gepensioneerde vakmensen, leerling technici, gepassioneerde klussers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Gereedschap dat wordt verzameld zijn o.a. hand- en elektrisch handgereedschap, maar (in overleg) ook werkplaatsmachines. 

De visie die Solar ondersteunt

Of je nu meubels timmert of huizen bouwt, goed gereedschap is onmisbaar. In veel ontwikkelingslanden moet dit gereedschap geïmporteerd worden. Dat maakt het gereedschap kostbaar. Tegelijkertijd wordt er in Nederland veel gereedschap weggegooid. Stichting Gered Gereedschap brengt vraag en aanbod bij elkaar, door overtollig gereedschap in Nederland op te knappen en aan te bieden aan kleinschalige organisaties in ontwikkelingslanden. Iedere kist gereedschap vergroot de mogelijkheden en de zelfstandigheid van mensen. Gereedschap creëert werk, zelfstandigheid en dus een betere toekomst.