Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Danfoss leidt de technologische vooruitgang en bouwt zo aan een betere toekomst.

Boxlogo_PayoffCenter_RGB_screen.png

Danfoss leidt de technologische vooruitgang en bouwt zo aan een betere toekomst.

Dankzij energiezuinige technologieën zijn gemeenschappen en industrieën in staat om een gezonder en comfortabeler klimaat te creëren in onze gebouwen en woningen, en tegelijkertijd te streven naar minder afval en meer voedselproductie.

Sinds 1968 heeft Danfoss zich toegewijd aan de ontwikkeling, productie en levering van geavanceerde frequentieregelaars en soft starters. Deze hoogwaardige, toepassingsgerichte producten zijn ontworpen om procesprestaties te maximaliseren, aanzienlijke energiebesparingen te realiseren en de uitstoot te minimaliseren. Met een voortdurende inzet voor innovatie draagt Danfoss actief bij aan duurzame oplossingen die de impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie van energieverbruik verbeteren.

Meer informatie over frequentieregelaars, ook wel bekend als frequentieomvormers, drives, inverters of vfd, vind je in het naslagwerk Wetenswaardigheden over Frequentieregelaars

Maak snel gebruik van het energiebesparingspotentieel

Met deze 9-punten checklist voor energiezuinige frequentieregelaars van Danfoss Drives, kan je snel de grootste energieverbruikers binnen jouw gebouwen identificeren. 

 

 

Lees verder over de 9 tips

Danfoss en Solar Nederland hebben hun samenwerking verder versterkt met het recent behalen van de Authorized Partners status binnen het Partner Excellence Programma van Danfoss. Dit certificaat bevestigt verdere samenwerking en verdieping tussen Solar Nederland en Danfoss.

Als Authorized partner gaan we nog nauwer samenwerken om hoogwaardige oplossingen te bieden op het gebied van drives. Dit omvat o.a. hoog service level, diepgaande kennis, praktische ervaring met het selecteren, adviseren, leveren (vaak vanuit voorraad) en inbedrijfsstellen van Danfoss frequentieregelaars.

Al jaren werken we succesvol samen. Dit partnership is een belangrijke stap voorwaarts in de richting van een duurzame toekomst, waarin wij gezamenlijk qua ontwikkeling en energiebesparende oplossingen een steeds grotere rol spelen.

Danfoss Drives Producten

Ontdek de perfecte frequentieregelaar voor uw motorbesturing of vermogensomzetting, compleet met diverse opties en accessoires.

VLT® HVAC Drive FC 102

Optimaliseer je HVAC-toepassing met de frequentieregelaar die is speciaal ontwikkeld is voor gebouwautomatiseringssystemen. Profiteer van hogere betrouwbaarheid en lagere totale exploitatiekosten, zelfs in extreme klimaten en afgelegen gebieden. De verbeterde VLT® HVAC Drive FC 102 biedt prestaties, flexibiliteit en ultieme betrouwbaarheid voor je kritieke systemen.
Bekijk assortiment

VLT® AQUA Drive FC 202

De VLT® AQUA Drive FC 202 maximaliseert het energierendement voor water- en afvalwatertoepassingen, met krachtige standaardfuncties en prestatieverbeterende opties voor zowel nieuwe als retrofitprojecten. Bespaar 10-30% in het eerste jaar vergeleken met traditionele frequentieregelaars, met minimale exploitatiekosten door de lange levensduur en efficiënte motorregeling.
Bekijk assortiment

VLT® Midi Drive FC 280

Deze frequentieregelaar is geschikt voor nauwkeurige motorregeling in de industrie | Danfoss De VLT® Midi Drive FC 280 is flexibel, communicatief en gebruiksvriendelijk, ideaal voor nauwkeurige motorregeling in de voedingsmiddelen- en drankensector, transport en procesindustrie. Deze evolutie van de voorganger VLT® 2800 biedt nieuwe besparingen met slimme functies voor eenvoudige installatie, gebruik en onderhoud.
Bekijk assortiment

VLT® AutomationDrive FC 301/302

De robuuste VLT® AutomationDrive FC 300 frequentieregelaar biedt efficiëntie, betrouwbaarheid en uitstekende prestaties, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. Geoptimaliseerd voor het digitale tijdperk, past hij zich volledig aan jouw toepassingen aan, en dankzij geavanceerd thermisch ontwerp en intelligente functies biedt hij compactheid en kosteneffectiviteit.
Bekijk assortiment

VLT® Micro Drive FC 51

De kleinste Danfoss frequentieregelaar met grote mogelijkheden. De VLT® Micro Drive FC 51 combineert maximale kracht met lagere installatiekosten. Dit duurzame, compacte ontwerp bespaart paneelruimte en kosten, terwijl het eenvoudige inbedrijfstellingsproces en de gecoate printkaarten betrouwbare prestaties in veeleisende omgevingen waarborgen.
Bekijk assortiment

VACON® 20

Compacte maar krachtige frequentieregelaar. De VACON® 20, compact en krachtig, biedt ingebouwde functies voor optimale systeemprestaties. Eenvoudige installatie met toegankelijke klemmen, DIN-railmontage en parameterkopieerfunctie. Pas parameters vrij aan, creëer specifieke lijsten en integreer PLC-besturingslogica. De RS485-interface en optionele modules ondersteunen diverse veldbussystemen, waaronder Profibus DP, CANopen, DeviceNet, Profinet I/O, EtherCAT, Modbus TCP/IP en EtherNet/IP.
Bekijk assortiment

Vacon 100 Flow Industrial

Hij mag er misschien uitzien als een traditionele frequentieregelaar, maar dat is hij niet. De VACON® 100 INDUSTRIAL heeft talloze slimme functies, specifiek ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen met constant vermogen/koppel. Profiteer van functionele veiligheid met Safe Torque Off om te voorkomen dat de motor koppel genereert op de aandrijfas van de motor, van Safe Stop 1 en van een ATEX-gecertificeerde motor temperatuurbeveilig.
Bekijk assortiment

VACON® 100 X en 20X

Frequentieregelaar voor buiten en binnen. De VACON® 100 X levert maximale prestaties in veeleisende omstandigheden met een geavanceerde regelfunctie in een compacte, robuuste eenheid. Geschikt voor zware omstandigheden met een IP66/Type 4X Outdoor-behuizing, biedt deze frequentieregelaar flexibele plaatsing, ideaal voor retrofit- en buitenapplicaties zonder de noodzaak van extra kasten of elektrische ruimtes.
Bekijk assortiment

Industrieën

Food & Beverage

De beste voedselverwerkende installaties worden aangedreven door Danfoss Drives

Voor succes in de hedendaagse wereld is een snel en efficiënt op te schalen voedselverwerkingsinstallatie essentieel. Onze krachtige, intelligente frequentieregelaars met sensortechnologie en voorspellend onderhoud zijn nauwkeurig afgestemd op uw specifieke behoeften. Dankzij automatische waarschuwingen voor storingen en tijdig onderhoud wordt verspilling geminimaliseerd.

Water & Afvalwater

Waterwaste 1200x675.jpg

Zoet en schoon water is een basisvoorwaarde voor onze beschaving – essentieel voor de landbouw en belangrijk voor de industrie.

Danfoss biedt baanbrekende concepten om onze kostbare water- en energiehulpbronnen beter te benutten. Van ontzilting via omgekeerde osmose tot traditionele waterproductie, waterdistributie en afvalwaterzuivering: Danfoss biedt je energie-efficiënte oplossingen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om energie op te wekken tijdens de waterzuivering, om zo te voorzien in de energiebehoefte van de volledige watercyclus.

Toepassingen

HVAC

De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de gebruikers in een gebouw zijn afhankelijk van efficiënte HVAC-systemen. Gelukkig bewaken de intelligente drives van Danfoss constant de hele installatie om ervoor te zorgen dat deze altijd klaar is en optimaal functioneert.

Condition-based Monitoring (CBM)

Maak gebruik van de intelligentie van uw frequentieregelaar.

Naast het optimaliseren van systeemprestaties, voegen Danfoss frequentieregelaars snel en eenvoudig voorspellende en op conditie gebaseerde onderhoudsfuncties toe. In tegenstelling tot systemen die meer componenten en complexiteit vereisen, kunnen de regelaars van Danfoss snel extra IIoT-functies, zoals intelligente sensoren, integreren. 

Oplossing

Harmonischen

Optimaliseer harmonischenreductie
Het beperken van harmonische invloeden en tegelijkertijd zorgen voor efficiënte systeemwerking kan uitdagend zijn. We bieden op maat gemaakte harmonischenoplossingen om uw energiewinsten te maximaliseren, rekening houdend met de unieke uitdagingen van je systeem. Harmonischen, veroorzaakt door vervuilde sinusvormige golfvormen in netvoedingscircuits, verstoren uiteindelijk de netspanning. Deze verstoringen, versterkt door een toenemend aantal elektronische schakelapparaten, hebben invloed op betrouwbaarheid, kosten en productkwaliteit. Hoewel dit een algemeen probleem is, zijn de bijbehorende uitdagingen uniek voor elk systeem, en onze oplossingen zijn afgestemd op die individuele behoeften!

Klantcases

Klantencase

Nieuwe frequentieregelaars, ínclusief trainingen op maat voor United Soft Drinks

Bij United Soft Drinks is de Technische Dienst continu op zoek naar verbeteringen. Ook de uitbreiding van vier naar zes productielijnen werd aangegrepen om te vernieuwen en standaardiseren. Wij hielpen bij de selectie van nieuwe frequentieregelaars en trainden de monteurs, zodat ze storingen nu gewoon zelf op kunnen lossen.
Lees verder
Klantencase

Big Data uitdaging Beenen B.V

Het toepassen van big data is een veel gebruikte term. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? en wat zijn de voordelen ervan? Om erachter te komen hoe Beenen B.V. dit heeft gedaan gaan we in gesprek met Jan Vellema en Harry van Wieren.
Lees verder

Hoe kan Solar je verder van dienst zijn?

Wij bieden:

Compleet portfolio installatiematerialen voor laag- en medium voltage, kabels, connectoren, behuizingen, kleine motoren, mechanische producten, hydraulische en pneumatische pompen, relais, plc’s, switches, frequentie regelaars, etc. We doen dat met toonaangevende merken in de Industrial Automation markt. Van Danfoss frequentie regelaars en accessoires
• Onze special sales collega’s bieden uitgebreide engineering-services en in-field support.
Slimme oplossingen aan om je distributie, voorraadbeheer en goederenstromen te optimaliseren.
Praktijkgerichte opleidingen en kennis waarbij de waarbij de ontwikkeling van (technische) vakkrachten centraal staat.

Wil jij de vakkennis van jezelf en/of je medewerkers verder ontwikkelen zodat je nog veiliger, efficiënter en slimmer kunt werken? Onze special sales en technische experts verzorgen trainingen op het gebied van Danfoss frequentie regelaars en bijbehorende producten. Dus ben je bij Solar aan het juiste adres.

Neem contact met ons op