Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Energie-audit (EED)

Een energie-audit is verplicht voor grote bedrijven (met meer dan 250 medewerkers, of 50 miljoen euro omzet én 43 miljoen euro balanstotaal). Daarin moeten alle locaties, dus ook kleine locaties meegenomen worden. Daarnaast moet, aanvullend aan een traditioneel energiebesparingsonderzoek, ook vervoer worden meegenomen.

Terug

Wat is een Energie-audit (EED) precies?

Met een energie-audit krijg je een gedetailleerd overzicht van de huidige CO2 uitstoot van je bedrijf (gebouwen en mobiliteit) en de (kosteneffectieve) maatregelen die je als bedrijf gaat nemen. De energie-audit is een verplichte, vierjaarlijkse aanpak met als doel informatie te verzamelen over de actuele CO2 uitstoot van je bedrijf. Je bent dus verplicht elke 4 jaar een audit uit te (laten) voeren en te rapporteren aan de RVO.

 

Hoe weet ik of mijn organisatie auditplichtig is?

De energie audit is van toepassing op de grote organisaties, die aan één of meer van de onderstaande criteria voldoen:

• meer dan 250 FTE werkzaam, of
• een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarlijks balanstotaal van meer dan € 43 miljoen.

Ik ben audit-plichtig, wat nu?

Het vraagt wel wat van je bedrijf om te voldoen aan de verplichtingen van de EED. Het kost tijd en je hebt hier specifieke kennis voor nodig. Wij adviseren en ondersteunen je graag zodat je op de juiste manier aan je verplichtingen voldoet. Met de EED-audit inventariseren wij welke maatregelen je in je gebouwen moet nemen en wat de kosten en baten zijn. Samen stellen we vervolgens een plan van aanpak op, zodat je exact weet wat je het beste wanneer kunt doen.

Vraag hier een Energie-audit aan

Werkwijze
Zodra we jouw aanvraag binnen hebben nemen we contact met je op om te bespreken hoe we je kunnen helpen. Gaan we voor je aan de slag, dan plannen we een kennismakingsgesprek en de opnames op locatie. Hieruit volgt het adviesrapport, waarin we ook de uitvoering meenemen. We helpen je om zo snel mogelijk aan je wettelijke verplichting te voldoen.

Ik heb al een EED laten uitvoeren, hoe nu verder?

Als je al een audit hebt laten uitvoeren door een 3e partij, dan moet je op basis hiervan de gestelde maatregelen implementeren. In het geval je niet goed weet waar te beginnen, of graag een tijdslijn, inclusief budgetoverzicht zou willen laten opstellen - wanneer je welke maatregel het beste kunt oppakken of integreren in een reeds bestaande meerderjarenonderhoudsplan- dan kunnen wij je hierin goed adviseren.

Klantcase Pepsico