Negeren of opslaan

Fastbox center is gesloten

{{cart.Info.Name}}

-

Solar Light

Industriële verlichting

Vermindering van de bedrijfskosten, verbetering van productiviteit en
betrouwbaarheid: een greep uit de eisen voor moderne, industriële
verlichtingssystemen. 
Onderhoudscycli en -kosten moeten kunnen worden gepland en perfecte
functionaliteit moet worden gegarandeerd. Het biologisch effect dat licht heeft
op mensen en een doelgericht lichtbeheer spelen een beslissende rol.

Bekijk hier alle industriële armaturen

Bekijk de nieuwe catalogus

Doe inspiratie op en bekijk recente trends op het gebied van industriële verlichting in de nieuwe industrie-brochure van Solar Light. Ontdek ook nieuwe producten en technologieën waarmee je aan de nieuwe EU-eisen kunt voldoen.

Bekijk de catalogus

Wanneer is industriële verlichting optimaal?

Industriële verlichting kan worden beschreven als de zwaarste discipline binnen de verlichtingstechnologie. Hier gelden hoge eisen aan de kwaliteit van de verlichting. Het licht moet niet alleen voldoende krachtig zijn, maar ook kosteneffectief. Optimale verlichting is een belangrijke factor, vooral bij gebouwen zonder ramen. En dat geldt ook bij werk in ploegendienst. Alleen op die manier is het mogelijk geconcentreerd en ergonomisch correct te werken.

Belangrijke factoren binnen industriële verlichting

Industriële verlichting is net zo uitgebreid als de bedrijfstak zelf. Er zijn grote productiefaciliteiten en vele kleine, uiterst gecompliceerde gebouwen. Daarom is het onmogelijk een algemene uitspraak te doen over wat perfecte verlichting precies inhoudt. En daarom is het individuele verlichtingsconcept hier vooral van belang. Wanneer er niet of onvoldoende rekening wordt gehouden met een vereiste, heeft dit consequenties voor de productiviteit.

Ook kan een professioneel verlichtingsexpert adviezen geven over de juiste verlichting. Dit zal de productiviteit verhogen. En welk bedrijf is daarin niet geïnteresseerd? Het draait om de kosteneffectiviteit! Het onderhoud moet gemakkelijk zijn.

Hetzelfde geldt voor de installatie. Er moet ook aandacht worden besteed aan de best mogelijke oplossing. Net zo belangrijk als lage bedrijfskosten is de 5 jaar garantie volgens relevante normen. Wanneer al deze punten in beschouwing worden genomen, krijg je een toekomstbestendig, innovatief en uiterst rendabel industrieel verlichtingssysteem.

Bijzonderlijk belangrijk voor hoge industriehallen: hoge, verticale verlichtingssterkte en diepe lichtverdeling. Dat betekent dat zelfs de grootste industriële hallen perfect verlicht kunnen worden. Armaturen met verschillende verspreidingshoeken en lichtkleuren doen de rest. Een andere tip: bekijk de omvangrijke bedieningsmogelijkheden in het verlichtingssysteem (Sensor, DALI, enz.). Daarmee zorg je ervoor dat je verlichtingsinstallatie flexibel blijft in de toekomst!

Effectief met licht

Alleen al het gebruik van LED-technologie voor industriële verlichting en de lampen in hallen biedt mogelijkheden voor enorme energiebesparingen. Lichtregeling biedt nog meer mogelijkheden. Dat zorgt ervoor dat het licht doelgericht worden toegepast. Precies wanneer en hoe er vraag naar is, en in de juiste hoeveelheid.

 

 

stock-photo-portrait-of-production-line-workers-controlling-manufacturing-process-of-modern-packaging-2009894039.jpg

Productief met licht

Licht is van grote invloed op het lichaam en daarmee op de prestaties van de mens. Maar andere factoren dan prestatieverbetering hebben aan belang gewonnen. Het sleutelwoord is 'Human Centric Lighting'. Met zorgvuldig gepland lichtbeheer kan verlichting met daglicht biologisch effectief worden ingezet.

 

 

Veilig met licht

Verlichting op de werkplek moet, zowel op kantoor als bij productie-installaties en de rijroutes in het magazijn en de logistiek, aan de normen voldoen. Dat is een basisvoorwaarde voor een veilige werkdag. Een goed lichtontwerp dat rekening houdt met de geldende eisen op de verschillende gebieden, geeft zekerheid en beschermt de gezondheid.safety_ss_1130250899.jpg

/globalassets/shared/concepts/solar-light/energylabel_ss_108074822.jpg

Energie-effectiviteit in de branche is zinvol

De mogelijkheid om geld te besparen op licht door energie-effectieve verlichting en technische optimalisatie wordt over het algemeen ondergewaardeerd. Daar zijn logische redenen voor: Fluorescentielampen werden over het algemeen beschouwd als energiebesparende lampen, maar deze technologie wordt uitgefaseerd vanwege EU-wetgeving op 1. september 2023.

Verlichting wordt vaak over het hoofd gezien als kostenfactor. Toch kunnen er gemakkelijk honderden euro's per jaar worden bespaard met een paar kunstgrepen en betrekkelijk lage investeringskosten: bijvoorbeeld met energiebesparende verlichting in het bedrijf.

Het percentage van de energiekosten, dat een bedrijf gebruikt voor verlichting, varieert sterk: de meeste bedrijven hebben behoefte aan dezelfde hoeveelheden licht per dag. Maar moet het bedrijf ook veel stroom gebruiken voor elektrische machines, dan zijn de elektriciteitskosten voor de verlichting over het algemeen minder belangrijk. Maar toch betaalt effectievere verlichting in elk bedrijf zich meteen uit.

Tip: Optimaal gebruik van het daglicht

In industriële hallen, werkplaatsruimten en kantoren kunnen zogenaamde daglichtsensoren efficiënt energie besparen. Deze eenvoudige bedieningselementen schakelen lampen in of uit, of dimmen ze afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. Geen enkele andere lichtbron is gezonder en goedkoper dan zonlicht, dus het loont altijd om deze bron optimaal te 'benutten'.

Ondergewaardeerd: Energie besparen in verlichting

Waar hangt het vanaf hoeveel energie een bedrijf kan besparen voor verlichting? Aan de ene kant hangt dit natuurlijk af van het type bedrijf: Er hangen meer lampen in een grote industriële hal dan in een winkel. Aan de andere kant hangt het af van algemene factoren:

->grootte en hoogte van de ruimte
->de lamp zelf: ontwerp, reflector
->de lichtopbrengst van de lamp

Effectiviteitsmaatregelen voor verlichting

Om honderden euro's per jaar aan energiekosten op verlichting te besparen, moet alles nauwkeurig worden gemeten, berekend en daarop worden afgestemd. Energiebesparing wordt vooral verkregen door via aanpassingen het aantal armaturen aanzienlijk te verminderen. De nieuwe, energie-effectieve lampen moeten vervolgens regelmatig worden gereinigd, zodat de lichtsterkte niet vermindert, maar dat ze beter licht afgeven en aanzienlijk langer meegaan.

Waarom zou ik investeren?

Besluiten over wanneer en hoeveel er moet worden geïnvesteerd in nieuwe apparatuur als verlichting, eigendom of softwaresystemen, ook wel bekend als kapitaaluitgaven of 'CapEx', zijn kritieke aspecten voor een bedrijf.

CapEx is vaak bepalend voor de uitvoering van de productieplannen of dat de werknemers moeten wachten op reparaties van verouderde uitrusting. Goed geplande uitgaven maken het mogelijk voor een bedrijf om grotere orders aan te kunnen, in plaats van achter het net te vissen vanwege gebrek aan capaciteit.

Investeren in nieuwe verlichtingsapparatuur en moderne technologie kan een productievestiging effectiever en rendabeler maken. Dit kan een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van bedrijven die werken met oudere, langzamere systemen.

Moet ik de verlichting in mijn industriële bedrijf verbeteren?

Conclusie:
Absoluut! - is het antwoord op de vraag of en in hoeverre energie-effectiviteit in commerciële verlichting loont. Ook professioneel advies is van invloed op de energie-effectiviteit. Onze lichtadviseurs kunnen je daarbij helpen.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/landingpages/lightplanner_ss_1939743724.png

Solar Light helpt je hier graag bij

 

Wil je jouw kantoor opnieuw inrichten of renoveren, en heb je hulp nodig van professionele lichtadviseurs, neem dan contact met ons op voor snel en concreet advies.

Zelfs individuele projecten met creatieve implementatie zijn voor ons geen probleem. We vinden altijd de juiste oplossing.

Praktijkvoorbeelden van verbeterde industriële verlichting

Magazijn & Productie

Alcoa

Toen 's werelds op een na grootste aluminiumproducent Alcoa een nieuwe verlichtingsoplossing nodig had, was Solar Light de juiste leverancier.
Lees meer over het Alcoa-project
Magazijn & Productie

Nieuw licht dat voldoet aan groene normen

Bij NKT zijn de productiehallen 24 uur per dag in bedrijf, het hele jaar door. Hier wordt ruw koper verwerkt tot duizenden meters aan kabels. Hier is een goede verlichting voor nodig.
Lees meer over het NKT-project
/globalassets/no/industries/hero_industry_front_2880x1000.jpg

Solar biedt alles waar je behoefte aan hebt

 

Ongeacht in welke branche je zit, en met welke andere producten en services je jouw bedrijf wilt optimaliseren.

Hier vind je alle informatie voor jouw branche.