Tail Spend Management

Beperk de kosten en tijd die besteed worden aan de inkoop van c-producten

Met Tail Spend Management consolideren we de inkoop van c-producten, verminderen we het aantal leveranciers en creëren we resultaten op de bottom line.

Verminder het aantal leveranciers

Met Tail Spend Management nemen we het bestellen, opslaan en leveren van de inkoop van c-producten in the long tail over. Hierdoor wordt tot 80 procent van de leveranciersportfolio onder één strategische partner gebracht, wat de complexiteit en de kosten van het beheer van vele kleine leveranciers vermindert. Het maakt ook resources vrij in de aankoopafdeling die aan de andere strategische leveranciers van het bedrijf kunnen worden besteed.

Neem contact met ons op

Wilt u meer horen over Tail Spend Management? Neem contact met ons op. 

Neem contact met ons op

Resultaten op de bottom line

80 procent van de leveranciersportefeuille vertegenwoordigt gewoonlijk slechts een vijfde van de totale inkoop van de onderneming. Het aantal leveranciers drijft de kosten op, bijvoorbeeld voor het onderhouden van contracten, bestellen en factureren. Dit betekent dat door consolidatie aanzienlijke directe besparingen kunnen worden bereikt en dat de resources van de inkoopafdeling kunnen worden geconcentreerd op het creëren van nieuwe waarde.

Concrete besparingen

Uit de samenwerking met onze huidige klanten blijkt dat besparingen tot 25 procent mogelijk zijn.

Minder complexiteit

U draagt de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse activiteiten van de betreffende inkoop geheel of gedeeltelijk aan ons over. We creëren transparantie in de inkoop, die dan strategisch kan worden gemaakt en kan worden geoptimaliseerd.

Minder uren

Wij nemen het tijdrovende werk over van het bijhouden van prijzen, stamgegevens enz., waardoor de tijd voor de dagelijkse werkzaamheden wordt geoptimaliseerd. Zo kunt u zich concentreren op uw kerntaken.

Operationele optimalisatie

Wij verzorgen alle communicatie met onderaannemers en alle financiële transacties.

Op maat voor uw bedrijf

Voor productie en onderhoud
De strategische consolidatie van de inkoop wordt aangepast aan het type, de grootte en de huidige inkoopafdeling van het bedrijf. Wij hebben ervaring met Tail Spend Management met betrekking tot de aankoop van zowel componenten die in de producten van de onderneming worden gebruikt als componenten die bij de werking en het onderhoud van de productielijn worden gebruikt.

Professioneel voorraadbeheer
U beslist of onderaannemers rechtstreeks aan uw productiefaciliteiten moeten blijven leveren, of dat Solar de voorraad van de producten in kwestie moet beheren om kortere levertijden en maximale leveringsbetrouwbaarheid te bereiken. In alle gevallen is Solar verantwoordelijk voor de financiële transacties.

Betere alternatieven
Concrete besparingen zijn mogelijk door delen van uw inkoop te vervangen door alternatieven van dezelfde of hogere kwaliteit. Dat is te danken aan de sterke marktpositie van Solar in Noord-Europa, die gunstige contractuele voorwaarden met de fabrikanten oplevert. U kunt zelf beslissen of u verder wilt met bestaande onderaannemers.

Legt u (ook) meer kapitaal vast dan nodig is?

Uit een onderzoek van Nordea blijkt dat Scandinavische bedrijven 36 procent meer kapitaal vastleggen dan hun Europese concurrenten. Dat is natuurlijk een grote uitdaging voor ons concurrentievermogen. Tail Spend Management is daarom een vast onderdeel van onze TCO-aanpak, waarbij we transparantie scheppen in de sourcing-opzet en zo de totale kosten verlagen. 

Lees meer

Meer diensten

Vending Machines

Vending Machines staan bekend als de verkoopautomaten van de industrie. De magazijnoplossing zorgt voor transparantie in het verbruik, betere beschikbaarheid van producten en grotere verantwoordelijkheid bij de medewerkers. 

Neem contact met ons op

Solar Kit

Solar Kit is een complete set componenten voor een specifieke taak. Ontworpen om de inkoop te optimaliseren, de productiesnelheid te verhogen en zuiniger te werken.

Lees meer

Vendor Managed Inventory

Via een cloud-gebaseerde dienst hebt u volledige controle over uw voorraad, kapitaalinzet en duidelijke kostentoewijzing aan projecten en bestellingen.  

Neem contact met ons op