Fastbox na 16.45uur op werkdagen en in weekend

De Solar Fastbox service is alleen beschikbaar op werkdagen tot 16.45uur.

{{cart.Info.Name}}

Je kan de winkelwagen verwijderen of opslaan

Energietransitie

Ontdek slimme en energiebesparende oplossingen

Er zijn veel manieren om de CO2 impact op het milieu te verminderen die ook nog eens helpen om aan je MVO doelstellingen en verduurzamingsambitie te voldoen. We hebben een breed scala aan slimme oplossingen verzameld om hieraan bij te dragen.

Verduurzamen met Solar

Maak gebruik van onze expertise, efficiëntieverhogende diensten en producten. Onze experts helpen je graag, ook in de wirwar van regelgeving rondom de Energiebesparingsplicht. Uiteraard kun je je kennis ook vergroten met een van de opleidingen binnen Solar Opleidingen.

Opladen van elektrische auto's

EV-laadpalen en een goed verlichte omgeving

Kom je werknemers en gasten die elektrisch rijden tegemoet. Bied voldoende EV –opladers aan, op een goed verlichte parkeerplaats.
Lees meer
DAK

Zonnepanelen en warmtepompen bieden duurzame energie

Op zoek naar duurzame energiebronnen? Maak een langetermijninvestering, die zowel je uiteindelijke kosten, als het milieu ten goede komt.
Lees meer
Binnen- en buitenverlichting

Licht dat veiligheid en een betere werkomgeving biedt

Kiezen voor armaturen met vervangbare LED-bronnen is de duurzamere keuze en is een Erkende Maatregel binnen de energiebesparingsplicht. Om verder te besparen op elektriciteitskosten, kun je sensoren en verlichtingsroutines toevoegen.
Lees meer
GOEDERENBEHANDELING

Verminder het aantal leveringen en bespaar tijd

Met geplande levering zorgen we ervoor dat je je leveringen bundelt. Hiermee bespaar je tijd om goederen te verwerken, terwijl we gezamenlijk een efficiëntere en groenere logistiek bereiken.
Lees meer
OPSLAG

Gemakkelijke oplossingen met grote besparingen

Het implementeren van ofwel een verkoopautomaat en/of een Kanban voorraadbeheersysteem biedt een beter overzicht, vermindert de tijd die wordt besteed aan het inrichten en bijhouden van je voorraad en verlaagt het verbruik van materialen aanzienlijk.
Lees meer

Erkende maatregelen - energiebesparingsplicht

Onderdeel van de energietransitie is de eis vanuit de overheid om energie te besparen in gebouw of processen. Om overzichtelijk te maken welke energiebesparende aanpassingen er in jouw branche verplicht zijn, heeft zij de zgn. erkende maatregelen opgesteld.

Stimuleren en handhaven

De energiebesparingsplicht is het belangrijkste instrument voor het stimuleren van energiebesparing bij bedrijven. De plicht wordt uitgebreid door ook grote energiegebruikers, inclusief deelnemende EU-ETS bedrijven, vanaf 2023 te verplichten hun energiegebruik te verduurzamen om zo de CO2- uitstoot te reduceren.

Voldoen aan de energiebesparingsverplichting

Indien je organisatie alle relevante Erkende Maatregelen heeft geïmplementeerd en gemeld, voldoet je organisatie aan haar energiebesparingsverplichting. Onze duurzaamheidsexperts denken hierbij graag met je mee. Meer informatie, ook specifiek gericht op jouw branche, vind je op onze Energiebesparingsplicht site.

 

Naar pagina

Opladen van elektrische auto's

Met de hoge vlucht die energietransitie neemt, neemt de vraag naar EV –opladers ook toe. Het kiezen van de juiste EV-oplader vereist gedegen vooronderzoek en/of het volgen wettelijke richtlijnen. Wanneer je meer dan één oplader nodig hebt, laat ons je dan adviseren over een load management-systeem.

Je vermindert de CO2 impact nog meer, als je sensoren voor de buitenverlichting installeert. Hiermee beperk je het energieverbruik tot bepaalde tijdsperioden. En met het juiste lichtbeheersysteem kun je verlichtingsroutines instellen, een gastvrije werkomgeving creëren en extra veiligheid bieden.

Naar de webshop

Zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak zijn een alternatieve energiebron, die bijdragen aan energiebesparing en verduurzaming. Ze vormen een langtermijn investering en dragen tot wel 50 jaar bij aan een groenere energieopwekking. Zo draagt 10 m2 zonnepanelen bij aan het besparen van 500 kg CO2 per jaar.

Naar de webshop

Binnen- en buitenverlichting

Creëer een betere werkomgeving met de juiste verlichtingsoplossing. Naast het genereren van een betere energie-efficiëntie, zal het juiste LED-licht ook de veiligheid in je productieomgeving verbeteren. Een ander voordeel van het kiezen van een goede LED-oplossing is een betere kleurrepresentatie, die bijdraagt aan een gezondere en prettigere werkplek. 

Stel lichtroutines in op basis van je productieschema en bereik extra kostenbesparingen. Misschien kun je het licht zelfs tijdens het midden van de dag verminderen, als het buiten helder is.

N.B. Het verledden van je gebouw/productieomgeving is een Erkende Maatregel binnen de energiebesparingsplicht

Lees meer

Goederenafhandeling

Goederenafhandeling

Met een geplande levering zorgen we ervoor dat je je leveringen tot 2 of 3 keer per week bundelt, naar wat jouw het beste uitkomt.

De voordelen? Tijdswinst, om dat je minder tijd aan het afhandelen van leveringen kwijt bent en een efficiënter logistiek proces.

Lees meer

Opslagruimte

Slim ingerichte opslagruimte

We bieden een aantal services die je helpen je opslag en voorraden te optimaliseren.

Een verkoopautomaat is een hulpmiddel voor voorraadbeheer waarmee je voorraad kunt verminderen en je verbruik met 25-40% kunt verlagen.  Dit resulteert in een transparant en verantwoorder gebruik van hulpbronnen, aangezien verspilling aanzienlijk wordt verminderd. De verkoopautomaat kan alles bevatten, van gereedschap, batterijen, reserveonderdelen, HSE-apparatuur tot chemicaliën. Dit brengt meer controle, een geoptimaliseerde werking en minder risico op uitvaltijd.

Het geautomatiseerd nabestellen van materialen die deze diensten met zich meebrengen, zorgt voor een hoge leverbetrouwbaarheid. Met een verkoopautomaat minimaliseer je de tijd die wordt besteed aan het bestellen van goederen, het ontvangen van goederen, facturering en interne logistiek,

Hiermee voorkom je situaties waarin je belangrijke reserveonderdelen mist. Ontbrekende producten behoren tot het verleden.

De Smart Supply | Kanban is voorraadbeheerservice die ervoor zorgt dat je materialen te allen tijde beschikbaar zijn. Dit levert tijdwinst op, vermindert de voorraad, verhoogt de leveringszekerheid en vermindert het aantal bestellingen. Je ontvangst slechts 2x peer maand leveringen in plaats van wekelijks. Groene efficiëntie dus. 

Deze oplossing is vooral geschikt voor materialen die je veel gebruikt, alhoewel ook minder vaak gebruikte materialen kunnen worden opgenomen. Kanban is een 2BIN-oplossing, waarbij hetzelfde product in twee dozen wordt geplaatst. Wanneer een van de dozen leeg is, leg je deze op de bovenkant van de plank en trek je de tweede doos eruit, klaar voor gebruik. Vervolgens scan je de lege doos en wordt er automatisch een nieuwe bestelling doorgegeven en voor je klaargezet. En bij jou in de werkplaats op de juiste plaats gezet. 

Lees meer