Jouw partner voor verduurzaming in utiliteit en industrie

Industrial Solutions

Je wilt en moet verduurzamen, maar waar begin je? De specialisten van Solar Industrial Solutions komen graag bij je langs om jouw situatie en wensen door te nemen omtrent het verduurzamen van je pand of processen. Ze adviseren je welke verduurzamingsstappen je het beste kunt nemen en geven je hierbij inzicht in je investeringsplaatje, de terugverdientijd (ROI) en in je besparingen in euro's en CO2.

Vraag naar de gratis energiecheck! 

Hoge capaciteit / grote schaal klimaat & energie oplossingen

Warmtepompen

Met een warmtepomp van het gas af

Wil je je gasverbruik fors terugbrengen of zelf helemaal elimineren? Onze specialisten komen graag bij je langs en geven inzicht in je besparing en terugverdientijd (ROI). Zelfs in gebieden met netcongestie. We ontzorgen je in het hele project!
Lees meer over warmtepompen
Zonnepanelen

Zonnepanelen op je bedrijfsdak of carport

Door de aanschaf van zonnepanelen verbeter je je energielabel en verlaag je je energiekosten. Graag rekenen we je voor wat je voordelen zijn en wat je besparing en terugverdientijd (ROI) is. We ontzorgen je in het hele project!
Lees meer over zonnepanelen
Energieopslag

Energieopslag voor continuïteit in je energievoorziening

Sla op wanneer het kan of het voordeligst is en gebruik energie wanneer je het nodig hebt. Last van netcongestie in de regio, sterke schommelingen in verbruik of wil goedkoper elektriciteit inkopen? Bespreek samen met onze specialisten wat voor jou de beste oplossing is.
Lees meer over thuisbatterijen
Ventilatie

Klimaatsystemen voor een optimale werkomgeving

Een goed ventilatieplan leidt tot het optimale resultaat. Ventileren, verversen, zuiveren, filteren of warmteterugwinning… alle kennis heeft Solar in huis. We leveren altijd maatwerk, gebaseerd op jouw situatie.
Lees meer over ventilatie
Laadpalen

Elke parkeerplaats voorzien van laadpalen

Van een paar laadpalen op de parkeerplaats tot complete laadpleinen. Inclusief aanpassingen in je groepenkast en software inrichting. Onze specialisten ontzorgen je in het hele project.
Lees meer over laadpalen
Energiemanagementsysteem

Energiemanagement voor besparinginzichten

Je energiestromen in kaart te brengen en optimaliseren kan veel besparingen opleveren. Het inrichten van een goed energiemanagementsysteem (EMS) zorgt ervoor dat je altijd goed inzicht hebt en continu kunt optimaliseren.
Neem contact met ons op

Gerealiseerde projecten

Case ThermoNova warmtepompen

Energietransitie bij Salling Group

De Salling Group investeert in een energietransitie met warmtepompen voor alle Netto-winkels en het hoofdmagazijn in Duitsland. Bekijk hoe zij met de producten van ThermoNova hun CO2-uitstoot met 510 ton per jaar hebben verminderd.
Lees meer over het project
Case ThermoNova warmtepompen

Hotel VejleFjord verbetert CO2-boekhouding

Hotel VejleFjord heeft zijn CO2-uitstoot in slechts drie jaar tijd met 1000 ton verminderd. Een groot deel is te wijten aan de overstap van gas naar warmtepompen. Een belangrijke stap in de richting van het streven naar koolstofneutraliteit tegen 2030.
Lees meer over het project
Case ThermoNova warmtepompen

Industriële warmtepompen bij ECCO

De schoenengigant ECCO heeft zijn hoofdkantoor en magazijn in Tønder energetisch gerenoveerd. Fossiele brandstoffen zijn vervangen door energie uit warmtepompen, die aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Een stap in de richting van de ambitie om tegen 2024.
Lees meer over de oplossing
Case ThermoNova warmtepompen

Warmtepompen op het dak bij Solar

Op het dak van ons magazijn hebben we 3 gigantische warmtepompen geïnstalleerd, die ca. 60.000 m2 van warmte zullen voorzien. De fabriek heeft een terugverdientijd van 2 jaar en levert ons een jaarlijkse besparing op van 3,2 miljoen DKK.
Lees meer
Case energiebesparingen

Avery Dennison Alphen brengt energieveruik tot 85% terug!

De locatie in Alphen aan den Rijn van Avery Dennison moet naast de reguliere doelstellingen voldoen aan de Nederlandse energiebesparingsplicht die sinds 2023 van kracht is. Solar heeft meegedacht over hoe het elektriciteitsverbruik verbetert kon worden.
Lees meer

ThermoNova producten

NOVA

Propaan R290 lucht/water-warmtepompen - 110 kW-2,5 MW

Het koelcircuit van de NOVA-serie is uitgerust met het natuurlijke koudemiddel propaangas. Propaan heeft betere thermodynamische eigenschappen dan synthetische alternatieven en zo kan een hogere watertemperatuur aan de warme kant en een hogere COP worden bereikt.
Bekijk de brochure
KITA

Industriële lucht-lucht warmtepompen - 35KW

Ondanks de lage installatieprijs is KITA Air het favoriete verwarmings- en comfortkoelsysteem van onze klanten in grote hallen. Het comfort overtreft op alle fronten traditionele olie- en gasklauwen en watergedragen systemen, mede dankzij de goede warmteverdeling en gecombineerde verwarmings-/koelfunctie.
Bekijk de brochure
/globalassets/dk/landing-pages/klima_energi/industrilosninger-varmepumper-pa-taget/varmepumpe.00_00_13_15.still010_crop_1000x660.jpg

Een veilige samenwerking met Solar en ThermoNova

Een goede samenwerking is gebaseerd op vertrouwen en veiligheid. Bij ons krijgt u een gecertificeerde en ervaren partner, waarbij de kwaliteit te vertrouwen is. Uiteraard voldoen wij aan alle geldende regelgeving op het gebied van elektra, sanitair en koeling en beschikken wij over de volgende certificaten:

ThermoNova:
Koelcertificaat
ISO9001:2015 gecertificeerd
F.Gas Company Approval Categorie I
Aut. loodgietersinstallateurr

Solar A/S:
Certificaat managementsysteem
ISO9001:2015
ISO14001:2015
F.gascertificaat - Categorie III + I"

/globalassets/nl/klimaat-en-energie/climate_and_energy_illustration-1200x675.jpg

Slimme totaaloplossing

Verduurzaming is altijd maatwerk, onze specialisten zoeken altijd voor jou de beste oplossing en daarmee de beste combinatie van verduurzamingsmogelijkheden.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Neem contact met ons op voor een complete verduurzamingsoplossing op maat

Sales Manager

Martin Kiene

Tel: 0683262033
Stuur e-mail
Specialist Verduurzaming | Noord-Oost

Jeroen van Zon

Tel: 0622529225
Stuur e-mail
Specialist Verduurzaming | Zuid-West

Marloes Janssen - van der Donk

Tel: 0683015189
Stuur e-mail
Specialist Verduurzaming | NL

Renee Geertsma

Tel: 0683109889
Stuur e-mail
Specialist Verduurzaming | Noord-West

René Bordewijk

Tel: 0620831212
Stuur e-mail
Specialist Verduurzaming | Zuid-Oost

Rody Korporaal

Tel: 0682944245
Stuur e-mail

ThermoNova Warmtepompen


ThermoNova is in 2016 als Deens bedrijf opgericht door Mads Hougaard en Steen Fristrup, die samen al 24 jaar werkzaam zijn in de warmtepompindustrie. ThermoNova richt zich voornamelijk op alle soorten projecten warmtepompen voor gebouwverwarming, kleine warmtenetten en proceskoeling met warmteterugwinning van 20-500 kW (en in cascade veel meer). Met een focus op kwaliteit, verduurzaming en een zeer goed rendement heeft dit bedrijf in slechts 7 jaar tijd een naam opgebouwd in Denemarken en kan zich inmiddels scharen onder de meest vooraanstaande merken.

Kerncompetenties zijn consulting en systeemoplossingen voor:

  • Geothermische verwarmingssystemen voor de verwarming van commerciële en openbare gebouwen en kleine procestaken
  • Lucht-water warmtepompen voor de verwarming van commerciële en openbare gebouwen en voor kleine procestaken
  • Drijfmestkoeling met warmteterugwinning in varkensstallen
  • Melkkoeling met warmteterugwinning op rundveebedrijven
  • Industriële warmteterugwinning en kleine stadsverwarmingsprojecten
  • Lokale verwarmingssystemen in verband met nieuwe verkaveling van bouwpercelen

Meerderheidsbelang

Op 1 maart 2023 verkreeg Solar een meerderheidsbelang in Thermonova met als doel dit bedrijf breder te vermarkten en deze kwalitatieve producten te ontsluiten voor de klanten van Solar. Met gespecialiseerde teams in alle Solar landen en een sterke backoffice in Denemarken zet Thermonova zijn verdere groei door.

De warmtepompen van ThermoNova zijn een voor de hand liggende keuze, zowel in nieuwbouw als bij energetische renovatie en op plaatsen waar hoge temperaturen boven de 70 graden vereist zijn. De producten worden in Denemarken geproduceerd en draaien op propaan, wat doorgaans een hoger rendement en een laag GWP oplevert.